Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Η Νάξος "ποζάρει" στον φακό Ρώσων δημοσιογράφων

  • Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2017 - 13:14

Ρώσοι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι επισκέφθηκαν τη Νάξο μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης κατά την παρουσία του στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ, τον περασμένο Μάρτιο. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση αυτή, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στη Ρωσία διοργάνωσε το δημοσιογραφικό ταξίδι Ρώσων δημοσιογράφων και φωτογράφων, οι οποίοι έφτασαν στο νησί μας το απόγευμα της Παρασκευής.
Συνοδευόμενοι από το Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Τσολάκη, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο, με τον οποίο συνομίλησαν και ευχαρίστησαν για την πρόσκληση. Από την πλευρά του, ο Μανόλης Μαργαρίτης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού και τους πληροφόρησε για όλα εκείνα που συνθέτουν την τουριστική εικόνα της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.
Αμέσως μετά, η δημοσιογραφική αποστολή κατευθύνθηκε και επισκέφθηκε το Κάστρο της Νάξου και την Πορτάρα. Επίσης, κατά την παραμονή τους στο νησί, συνοδευόμενοι από τον Γιάννη Τσολάκη και το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Λήδα Λιακοπούλου, ξεναγήθηκαν στο Σαγκρί, στον Ναό της Δήμητρας και στον Πύργο Μπαζαίου, στο Χαλκί και στις εκκλησίες Αγ. Γεωργίου Διασορίτη, Πρωτόθρονης και Δροσιανής, στην Απείρανθο και στο Φιλώτι. Την τελευταία ημέρα της παραμονής στους στη Νάξο επισκέφθηκαν τις παραλίες στις δυτικές ακτές της Νάξου. Εντυπωσιασμένοι από τα μνημεία, τις φυσικές ομορφιές της Νάξου και τη φιλοξενία, δεσμεύθηκαν ότι θα κοινοποιήσουν τα δημοσιεύματα και αφιερώματα που θα γίνουν για τη Νάξο στον ρωσικό τύπο και αναχώρησαν από το νησί το απόγευμα της Κυριακής.
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν στη φιλοξενία και ξενάγηση των Ρώσων δημοσιογράφων, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια αυτή που καταβάλλεται για άνοιγμα  προς την τουριστική αγορά της Ρωσίας και της προσέλκυσης Ρώσων επισκεπτών.