Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, επισκέφτηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας

"Πρέπει να προσελκύσουμε γιατρούς στα νησιά"

Τα ταξίδια και οι επισκέψεις, υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης, με αφορμή την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών, συνεχίζονται. Σε αυτό το πλαίσιο, την Κυριακή 19 Μαΐου, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη μετέβη στην Κέα όπου και επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού προκειμένου να ενημερωθεί από τη διοίκησή του για τα τρέχοντα ζητήματα και τις ανάγκες των κατοίκων.

Το ΠΠΙ Κέας έχει για πρώτη φορά ταυτόχρονα και γενικό ιατρό και παιδίατρο, ενώ λειτουργεί και σταθμός τηλεϊατρικής ο οποίος έχει μέχρι τώρα δεχτεί ψυχιατρικά, παιδοψυχιατρικά και δερματικά περιστατικά. Η κα Αγαπηδάκη είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με την διευθύντρια και γενική παθολόγο, Ανθή Δρίτσα καθώς και με την παιδίατρο του Ιατρείου.

Η συνάντηση με την δήμαρχο και οι ανάγκες στην Υγεία

Στη συνέχεια, μετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο με την δήμαρχο, Ειρήνη Βελισσαροπούλου, τους αντιδημάρχους, Κωνσταντίνο Δεμένεγα, Δημήτριο Πορίχη Λεβίδη, Αντώνιο Λουρή, Παναγιώτα Γκουτζαμάνη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όπου τέθηκαν αναλυτικά καίρια ζητήματα Υγείας του νησιού. Όπως συζητήθηκε, δρομολογείται η απόκτηση ενός νοσηλευτή, δύο ατόμων διοικητικού προσωπικού καθώς και αγροτικοί ιατροί για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κέας. Επιπλέον, συζητήθηκαν λύσεις για την προσέλκυση προσλήψεων ιατρών στο νησί και αξιοποίησης περαιτέρω δυνατοτήτων με στόχο την αυξημένη επένδυση στα ζητήματα υγείας του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα είναι η χρήση POS στο ΠΠΙ Κέας.

Ειρ. Αγαπηδάκη: "Πρέπει να προσελκύσουμε γιατρούς στα νησιά και για αυτό είναι κρίσιμη η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση"

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί, τόνισε, ότι "έχουμε για πρώτη φορά στο νησί γενικό παθολόγο και παιδίατρο. Πρέπει να προσελκύσουμε γιατρούς στα νησιά και για αυτό είναι κρίσιμη η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που οι Δημοτικές Αρχές της Κέας μας δίνουν τη δυνατότητα να συνεργαζόμαστε τόσο αποτελεσματικά. Το Υπουργείο Υγείας υλοποιεί σημαντικές αλλαγές για την αναβάθμιση και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των νοσοκομείων παράλληλα όμως εστιάζει στην ανάπτυξη του οργανωμένου συστήματος Πρόληψης”.

Παράλληλα ανέφερε, ότι, "χωρίς ισχυρή πρόληψη, όσα νοσοκομεία και αν φτιάξουμε, θα συνεχίσουμε να έχουμε κακή υγεία. Αυτό είναι που προσπαθούμε να αλλάξουμε με το πρώτο οργανωμένο εθνικό πρόγραμμα πρόληψης στη χώρα μας για καρκίνο και καρδιαγγειακά αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις που έχουμε δρομολογήσει και θα μας φέρουν σε μια νέα εποχή για την Πρόληψη στη χώρα μας. Καθώς έχουμε μπροστά μας την κάλπη των ευρωεκλογών είναι κρίσιμο η χώρα να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη ώστε να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία. Η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερή πορεία προς τα εμπρός είναι η παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία".

Η ένταξη του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στο Ταμείο Ανάκαμψης

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΠΙ Κέας έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης για ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση, ενώ συζητήθηκε η δυνατότητα επέκτασής του σε κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου και εν γένει η δυνατότητα αξιοποίησης ακινήτων που ανήκουν στο Δήμο προκειμένου με τη συμβολή του Υπουργείου Υγείας να έχουμε ιατρικές κατοικίες στο νησί με σκοπό να αποκτήσει μόνιμο προσωπικό ιατρών.