Στο στόχαστρο οι πολιτικές πρακτικές του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

  • Τρίτη, 6 Μαρτίου, 2018 - 06:16

Μαίνεται η αντιπαράθεση των αιρετών στους κόλπους του Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης, καθώς αντιδράσεις προκαλούν οι πρακτικές που ακολουθεί στην άσκηση της πολιτικής διοίκησης της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Η υιοθέτηση εκ μέρους του Περιφερειάρχη, συμπεριφορών στοχοποίησης περιφερειακών συμβούλων που ασκούν κριτική στο έργο της περιφερειακής αρχής, αλλά και πρακτικών που εκθέτουν την Περιφέρεια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον «φωτογραφικό» διαγωνισμό για την προμήθεια φωτισμού LED, αποτελούν αιτίες της όξυνσης του κλίματος στους κόλπους της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Ένας εκ των αντιδρώντων Περιφερειακών Συμβούλων, ο ανεξάρτητος, Παναγιώτης Κουνάκης, που έχει δεχθεί επανειλημμένως τα «πυρά» του Περιφερειάρχη, όπως συνέβη και στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, με νέα ανακοίνωση του στηλιτεύει τις πρακτικές του κ. Χατζημάρκου.

Τον ρόλο υπερασπιστή του Περιφερειάρχη αναλαμβάνει ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Φλεβάρης, ο οποίος, με δημόσια απάντηση του, επιβεβαιώνει τις οξυμμένες σχέσεις των δύο πλευρών.

Για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά και την τακτική, το σκεπτικό και το ύφος έκαστης πλευράς, παρατίθενται οι δύο δημόσιες δηλώσεις. 

Η δήλωση Π. Κουνάκη

«Μια συμβουλή από το νέο

Κύριε Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου,

μια συμβουλή από το νέο που με τόση μανία πολεμάτε.

Αφήστε κατά μέρος την προσωπική σας εμπάθεια προς όποιον δεν συναινεί στις πρακτικές σας και δώστε σημασία στις παρατηρήσεις που γίνονται, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις. Παραμένουμε ενεργοί περιφερειακοί σύμβουλοι, με γνώμονα να προχωρήσουν έργα και παραλείψεις ετών και όχι για να πλήξουμε τη δημόσια εικόνα σας. Για αυτό φροντίζετε μόνος σας. Αν ήσασταν τόσο αποτελεσματικός στο έργο που επιτελείτε όσο στις προσωπικές ύβρεις, προφανώς δεν θα υπήρχε λόγος συζήτησης.

Μην ξεχνάτε πως την τελική ευθύνη  για τα έργα την έχει την αναθέτουσα αρχή.

Θέστε, λοιπόν, ως προτεραιότητα την υλοποίηση των έργων με δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα, ώστε να μην εκθέτετε πανελλαδικά την Περιφέρεια, όπως με την πρόσφατη απόφαση για «φωτογραφικό» διαγωνισμό για τον ηλεκτροφωτισμό των δρόμων της Ρόδου με λαμπτήρες led».

Η απάντηση Γ. Φλεβάρη

«Προς τον «συμβουλάτορα» του Περιφερειάρχη, μια απάντηση:

Ο αυτοαποκαλούμενος «νέος», δεν έχει καμία σχέση με το νέο, αντιθέτως, εκφράζει κάθε τι παλαιοκομματικό στον τρόπο αντίληψης και άσκησης πολιτικής.

Απώλεσε το ηθικό δικαίωμα να δίνει συμβουλές εκείνος που επιδίδεται μετά μανίας σε έναν αγώνα πολιτικής σπίλωσης του Περιφερειάρχη προσωπικά και συλλήβδην της Περιφερειακής Αρχής, από την ημέρα που  ο Περιφερειάρχης δεν τον έκρινε άξιο να αναλάβει αξιώματα.

Με τα ταπεινά κίνητρα της πολιτικής εκδίκησης πολιτεύεται έκτοτε, με τον ψευτομανδύα του «νέου», ο οποίος  μετέρχεται κάθε παλαιοκομματικής πρακτικής.

Στον πόλεμο των εργολαβικών συμφερόντων περί «φωτογραφικών» διαγωνισμών,  έλαβε σαφή θέση, όπως έκανε και στην περίπτωση του Φράγματος Γαδουρά. Καταλαβαίνει μόνο ό, τι κατά περίπτωση τον συμφέρει».