Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην έκθεση ΒΟΟΤ DÜSSELDORF 2019

  • Σάββατο, 26 Ιανουαρίου, 2019 - 12:49

Μια καθόλα εντυπωσιακή εμφάνιση πέτυχαν τα νησιά  των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου  που μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανέδειξαν την τεράστια γκάμα επιλογών που προσφέρουν, όσον αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό και τον τουρισμό εμπειρίας, συμμετέχοντας  στην μεγάλη έκθεση ΒΟΟΤ DÜSSELDORF 2019,  όπου κάθε χρόνο παρουσιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις σε ολόκληρη τη βιομηχανία των θαλασσίων σπορ και στον τομέα των σκαφών αναψυχής.

Η  ΒΟΟΤ DÜSSELDORF, που άνοιξε τις πύλες της στις 19 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται αύριο, 27 Ιανουαρίου, είναι το μεγαλύτερο Ναυτικό Σαλόνι του κόσμου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της στοχευμένης στρατηγικής της για την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και της μοναδικότητας των νησιών της στο σκέλος του εναλλακτικού τουρισμού, έδωσε την ευκαιρία σε επιχειρήσεις που ειδικεύονται στα θαλάσσια σπορ, (από καταδύσεις, ιστιοσανίδα, ιστιοπλοΐα έως και θαλάσσιο σκι) αλλά και σε δήμους των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, να παρουσιαστούν σε ένα κοινό που ξεπερνά ετησίως τις 250.000, όσοι και οι επισκέπτες της έκθεσης,που φέτος συμπλήρωσε 50 χρόνια λειτουργίας.

Πάνω από 2.000 εκθέτες από 70 χώρες σε μια έκταση 220.000 τ.μ. με 16 αίθουσες παρουσίασαν φέτος τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους σε ένα διεθνές κοινό.

Οι µεγαλύτεροι κατασκευαστές από τον χώρο του yachting και της ιστιοπλοΐας, αλλά και όσοι ασχολούνται µε τον τοµέα των θαλάσσιων σπορ και χόµπι, έδωσαν  το «παρών».

Από υπερσύγχρονα superyachts µέχρι µικρές βάρκες, σκάφη όλων των σχεδίων και των µεγεθών,  βρέθηκαν στις αίθουσες του boot 2019. Επίσης, τα µεγαλύτερα ναυπηγεία επιλέγουν το Düsseldorf για να κάνουν την επίσηµη πρώτη παρουσίαση των σκαφών τους.

Η  έκθεση αφιερώνει μεγάλο μέρος της και στα θαλάσσια σπορ. Κάθε επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει, αλλά και να δοκιμάσει το σπορ που επιθυμεί: κανό, καγιάκ, κωπηλασία, rafting, θαλάσσιο σκι, wakeboarding, kneeboarding, wakeskate, skimboarding, καταδύσεις, surfing, windsurfing, kitesurfung, parasailing, stand-up paddling, αλλά και ψάρεμα.

Τόσο το πλήθος και το όνοµα των εκθετών όσο και οι επιπλέον δραστηριότητες έχουν κάνει το Ναυτικό Σαλόνι του Düsseldorf τόσο δηµοφιλές: 250.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες του το 2018 και ανάλογη είναι και η φετινή προσέλευση.

 

Σκοπός της έκθεσης  είναι να παρακολουθεί την αγορά στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, να μεταφέρει τα καινούργια trendς αλλά και να δημιουργεί καινούργιες τάσεις, γεγονός που καθιστά πολύ σημαντική τη συμμετοχή των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, αφού με τον τόπο αυτό έχουν τη δυνατότητα να μπουν με μεγάλες αξιώσεις  σε μια απαιτητική και ανταγωνιστική αγορά, προβάλλοντας τις δυνατότητες, τι ιδιαιτερότητες και τη μοναδικότητά τους στον τομέα του καταδυτικού τουρισμού αλλά και σε μια μεγάλη γκάμα των θαλασσίων δραστηριοτήτων , με στόχο να εδραιωθούν ακόμη περισσότερο στο διεθνές τουριστικό στερέωμα.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου, δήλωσε:

“Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδωσε για μια ακόμη φορά τη δυνατότητα στα νησιά της, μέσω των δήμων και των επιχειρήσεων, να παρουσιαστούν στο μεγάλο διεθνές κοινό, διεκδικώντας το μερίδιό τους στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Η   συμμετοχή του Νοτίου Αιγαίου  στις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου, είναι στοχευμένη, συνεχής και επιβλητική. Δίνουμε το “παρών” σε κάθε μεγάλη συνάντηση της τουριστικής βιομηχανίας για να αναδείξουμε τα εναλλακτικά προϊόντα που προσφέρουν τα νησιά μας και εν γένει το τουριστικό μεγαλείο του προορισμού Νότιο Αιγαίο. Εδραιώνουμε με τον τρόπο αυτό ακόμη περισσότερο τη θέση μας στο διεθνές τουριστικό στερέωμα.   Προβάλλουμε τις μοναδικές επιλογές που διαθέτουν τα νησιά μας στο τομέα του καταδυτικού τουρισμού αλλά και τη μεγάλη γκάμα των θαλασσίων δραστηριοτήτων  ώστε να προσελκύσουμε ένα κοινό με εξειδικευμένα ενδιαφέροντα,  να τονώσουμε και να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και τον κάθε κλάδο ξεχωριστά. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις επιλογές και τη στρατηγική μας που έχει στόχο να φέρει τα νησιά μας εκεί που τους αξίζει: στην κορυφή”.