Συνάντηση του υπ. Περιφερειακού Συμβούλου Άνδρου Χρήστου Βουραζέρη με τον Μητροπολίτη Σύρου

"Εκκλησία και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους"

  • Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, 2019 - 16:03

Με τον Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεο συναντήθηκε την Παρασκευή 22/02/2019, ο υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Άνδρου κ. Χρήστος Βουραζέρης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο και εποικοδομητικό κλίμα ενώ ο κ. Βουραζέρης εκθείασε και αναγνώρισε το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη.

Ο Χρήστος Βουραζέρης κατέθεσε στο Σεβασμιώτατο προτάσεις για τη διεύρυνση αυτού του κοινωνικού έργου με τη συνεργασία Μητρόπολης και Επαρχείου Άνδρου στο εγγύς μέλλον.

O κ. Βουραζέρης ανέφερε στην πρόταση του ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στη Μητρόπολη και στο Επαρχείο Άνδρου για τη στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη αλλά και κοινωνικά ευάλωτων ομάδων στην Άνδρο.

Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να αναπτυχθούν οι εξής δράσεις:

-Διανομή  τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

-Δημιουργία μιας τράπεζας ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης.

-Δράσεις δωρεάν προληπτικής ιατρικής σε στοχευμένες ομάδες ( π.χ. σχολεία).

Κυρίαρχο και συντονιστικό ρόλο θα έχουν οι ιερείς των ενοριών της Άνδρου ενώ το Επαρχείο θα μπορεί να διαθέσει το χώρο, να παρέμβει στην Περιφέρεια για να ενισχύσει οικονομικά το εγχείρημα και να κάνει μια ενημερωτική καμπάνια για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες.

Ο κ. Βουραζέρης τόνισε ότι ‘’ Η Εκκλησία και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προσφέρουν ουσιαστικό κοινωνικό έργο στο νησί.’’.