Πρόσκληση από τον Σύλλογο Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων

Ανοικτή συζήτηση για την Πολεοδομική Μελέτη Ερμούπολης

  • Τρίτη, 16 Μαΐου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 16 Μαΐου. 2017 - 7:34

O Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων κάνει ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να παρευρεθεί σε ανοιχτή συζήτηση σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων την Τετάρτη 17 Μαΐου και ώρα 18:00 με θέμα την ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ και τις εξελίξεις γύρω από αυτό.
 Λέμε ΝΑΙ στην προώθηση και θεσμοθέτηση της πολεοδομικής μελέτης της Ερμούπολης, αλλά ΟΧΙ στον εναγκαλισμό του Ιστορικού Τόπου από το δυσκίνητο Υπουργείο Πολιτισμού.
 Λέμε απαρέγκλιτα ΝΑΙ και είμαστε πάντα αρωγοί στην προσπάθεια διάσωσης του αρχιτεκτονικού πλούτου της Ερμούπολης, αλλά ΟΧΙ στην εμμονή σε χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που στην πράξη "σπρώχνουν" τους δημότες στην αυθαιρεσία
 Απαιτούμε την προώθηση των μελετών του Ιστορικού Τόπου αποκλειστικά μέσω των κατά τόπους Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής, όπως προβλέπεται από το Νόμο και δηλώνουμε την αγανάκτηση μας στις εμμονές του Υπουργείου Πολιτισμού, που αγνοεί ότι η Ερμούπολη είναι μία ζωντανή πόλη με παλμό, επαγγελματικές δραστηριότητες και ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν και να επενδύσουν σε αυτή, χωρίς να τιμωρούνται για αυτό.
 Λέμε ΝΑΙ στη θεσμοθέτηση κινήτρων για τη διάσωση των νεοκλασικών κτιρίων που καταρρέουν και θέλουμε τους τοπικούς άρχοντες αρωγούς στην προσπάθεια αυτή.
 Λέμε ΟΧΙ στη μονομέρεια της Δημοτικής Αρχής να νοιάζεται μόνο για την «επιδερμίδα» της πόλης για «άρτο και θεάματα» αγνοώντας ότι η «καρδιά» νοσεί βαριά.
 Τέλος λέμε ΝΑΙ και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις μέσα στη μιζέρια των καιρών για τη δημιουργική και με σύγχρονο πνεύμα αποκατάσταση της υλικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς και λέμε ΟΧΙ σε αναχρονιστικά μυαλά που εξουσιάζουν και αποφασίζουν από απόσταση για εμάς χωρίς εμάς.