Τοπική Κοινότητα Γαλησσά

Επισκευή παλιού Δημοτικού Σχολείου και έναρξη λειτουργίας ΚΑΠΗ στον Γαλησσά

  • Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2019 - 09:42

Ολοκληρώθηκαν τα έργα επισκευής και συντήρησης του παλιού Δημοτικού Σχολείου στον Γαλησσά, τα οποία συνδυάστηκαν με την παράλληλη έναρξη λειτουργίας παραρτήματος ΚΑΠΗ. 

Στην κτιριακή εγκατάσταση του παλιού Δημοτικού Σχολείου Γαλησσά πραγματοποιήθηκαν εργασίες στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο (οικοδομικά, ελαιοχρωματισμοί, αντικατάσταση wc, μονώσεις, διαμόρφωση αυλής και δημιουργία υπαίθριου χώρου εκδηλώσεων) με χρηματοδότηση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και δωρεά του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά. 

Έτσι, ο Γαλησσάς απέκτησε έναν σύγχρονο πολυχώρο, ο οποίος σύντομα θα αποκτήσει περισσότερο χρώμα και ζωντάνια, αφού στην κεντρική αυλή του παλιού Σχολείου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι εργασίες κατασκευής παιδικής χαράς, προϋπολογισμού 86.000 ευρώ. 

Στις εσωτερικές εγκαταστάσεις του παλιού Σχολείου ξεκίνησε τη λειτουργία του το παράρτημα ΚΑΠΗΓαλησσά. Ο αγιασμός για τα εγκαίνια του ΚΑΠΗ τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από τον π. Ιωσήφ Παλαιολόγο, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν κάτοικοι της περιοχής, άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας και όχι μόνο, οι οποίοι με ικανοποίηση υποδέχθηκαν το ξεκίνημα λειτουργίας της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής. 

Τόσο ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, όσο και οι αντιδήμαρχος, Μάριος Βουτσίνος, υπεύθυνος Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου, Αποστόλης Ρουσσουνέλος και πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαλησσά, Γιάννης Βουτσίνος, εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση του σημαντικού έργου, αλλά και την αισιοδοξία τους ότι σε μερικούς μήνες, με την ολοκλήρωση της νέας παιδικής χαράς, ο χώρος του παλιού σχολείου θα αποτελέσει ένα κέντρο συνάντησης και ψυχαγωγίας όλων των ηλικιών και των κατοίκων της περιοχής.