Δεν κάνει δεκτή την απόφαση του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, ο δήμαρχος, Αλέξης Αθανασίου

Σύρος: Επιστολή παραίτησης Γ. Βουτσίνου για τις παραλίες

Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την ανυπαρξία ακτοκαθαρισμού στη Σύρο, μία ανάσα πριν το καλοκαίρι, απέστειλε επιστολή παραίτησης προς τον δήμαρχο, Αλέξη Αθανασίου, ο εντεταλμένος των παραλιών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γιάννης Βουτσίνος.

Σε επικοινωνία της εφημερίδας με τον δήμαρχο, κατέστη ξεκάθαρο πως η παραίτηση δεν έγινε αποδεκτή καθώς, οι λόγοι που δεν έχει προχωρήσει ο ακτοκαθαρισμός οφείλονται σε οικονομικά – γραφειοκρατικά εμπόδια, που δεν καθιστούν εφικτή μέχρι σήμερα την κάλυψη της δαπάνης. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η “Κοινή Γνώμη” στο σημερινό πρωτοσέλιδό της, δεν έχει εγκριθεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, κάτι που δεν επιτρέπει τη συγκεκριμένη δαπάνη.

Ο κ. Βουτσίνος αισθανόμενος υπεύθυνος ως εντεταλμένος για τις εν λόγω καθυστερήσεις που τελικά αφήνουν χωρίς ακτοκαθαρισμό την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ζήτησε να παραιτηθεί από τη συγκεκριμένη θέση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο ίδιος έχει δεχθεί και αρκετά παράπονα από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του νησιού.

Επιπλέον, ένας ακόμη λόγος που υπέβαλε την παραίτησή του, αφορά στην αδυναμία(;) όπως τελικά φαίνεται, του Δήμου να προλάβει να καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης σε πρόγραμμα του Υπ. Τουρισμού, για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και την απόκτηση εξοπλισμού, για την οποία είχε δουλέψει σημαντικά ο ίδιος.