17η Ομαδική Έκθεση της Λέσχης Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου

Οι πρωταγωνιστές του Συριανού Καρναβαλιού

  • Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2018 - 06:15

Το κέφι, ο παλμός και η εκρηκτική διάθεση των καρναβαλιστών της Σύρου, που συμβάλλουν μέσω της ενεργούς συμμετοχής τους στην επιτυχία των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, αποτυπώνονται στη 17η Ομαδική Έκθεση της Λέσχης Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου.

Μέσα από μία σειρά επιλεγμένων φωτογραφικών έργων που παρουσιάζονται στην Αίθουσα Τέχνης Γιάννη & Ελένης Βάτη, οι κάτοικοι του νησιού θα θυμηθούν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» και οι επισκέπτες θα πάρουν μία γεύση από τον τρόπο με τον οποίο η πρωτεύουσα των Κυκλάδων γιορτάζει τις Απόκριες.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο, έπειτα από πρόταση του Τμήματος Πολιτισμού στα μέλη της Λέσχης. «Ο Δήμος κάλυψε τη δαπάνη των εκτυπώσεων γιατί στόχος μας είναι, οι επισκέπτες να σχηματίσουν μια εικόνα από τις διοργανώσεις των προηγούμενων ετών», σημείωσε στην «Κοινή Γνώμη» η αρμόδια αντιδήμαρχος, Θωμαή Μενδρινού. Η έκθεση θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού, εμπλουτισμένη με νέο υλικό. «Μία σκέψη μας είναι να εκθέτουμε μαζί και στολές που θα μας διαθέσουν οι καρναβαλικές ομάδες», πρόσθεσε η κ. Μενδρινού, εξηγώντας ότι η έκθεση δύναται να φιλοξενηθεί και σε άλλους χώρους, όπως ο Επιβατικός Σταθμός Ερμούπολης. «Μέσα από αυτή την προσπάθεια, τονίζουμε και αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονέκτημα του νησιού μας και καλούμε τους επισκέπτες να τα ανακαλύψουν και μόνοι τους».  

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά (12:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00) και ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, ημέρα λήξης του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2018.