“ΠΑΤΡΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ”

Μπρος ο Covid και πίσω χρέη…

  • Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020 - 06:32

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Για ένα ψωμί και δύο κουλούρια μπήκε στο φούρνο, βγήκε με πρόστιμο 150 ευρώ για τη μάσκα που… δεν φορούσε. Μέρα με τη μέρα οι έλεγχοι των αστυνομικών εντείνονται όλο και περισσότερο, με τα κλιμάκια των ένστολων να πηγαίνουν παντού: στα μπαρ, στις καφετέριες, στα κομμωτήρια, στα σουβλατζίδικα, στους φούρνους, στα λεωφορεία…

Και μπορεί ο κόσμος να αντιδρά και να διαμαρτύρεται για τους αλλεπάλληλους ελέγχους, όμως τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και ανησυχητικά. Αστυνομικοί ανέφεραν στην «Π» ότι καθημερινά βεβαιώνονται αρκετά πρόστιμα και σε πελάτες, οι οποίοι οφείλουν να συμμορφωθούν και να φορούν μάσκα όπου αυτή επιβάλλεται.

Σε ό,τι αφορά στα μπαρ και στους όρθιους, μεσοβδόμαδα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη στην πόλη του Ηρακλείου. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως τις νύχτες της Παρασκευής και του Σαββάτου, οπότε και βγαίνουν οι περισσότεροι. Υπάρχουν επιχειρηματίες που σε επικοινωνία που είχαν με τις Αρχές δήλωσαν την πρόθεσή τους να κλείσουν τα μαγαζιά τους, καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν υπό το βάρος των ελέγχων και των προστίμων. Όπως λένε, δεν βγαίνουν οικονομικά. Μπρος η Covid και πίσω χρέη.

Η ΕΛΑΣ χάλασε το ξέφρενο πάρτι

Στη Χερσόνησο αστυνομικοί έκαναν έφοδο στις εγκαταστάσεις ξενοδοχείου όπου βρισκόταν σε εξέλιξη πάρτι με τη συμμετοχή εκατοντάδων νεαρών θαμώνων, οι οποίοι διασκέδαζαν σε φρενήρεις ρυθμούς. Περισσότεροι από 150, σχεδόν οι μισοί, βρέθηκαν να διασκεδάζουν όρθιοι (ο ένας πάνω στον άλλον) με αποτέλεσμα να πέσει βαρύ πρόστιμο 15.000 ευρώ, να γίνει μία σύλληψη και να επιβληθεί αναστολή λειτουργίας 15 ημερών στο μπαρ (όχι στο ξενοδοχείο) που φιλοξενούσε το πάρτι. Αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο και σε εργαζόμενο που δεν φορούσε την προβλεπόμενη μάσκα.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην «Π» ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, οπότε και αναμένονται ενισχύσεις, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τους όρθιους στα μπαρ και στους χώρους ξενοδοχείων όπου διοργανώνονται ξέφρενα πάρτι.

Ιστορίες Covid, ιστορίες τρέλας

Και ενώ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προσπαθούν να καταστείλουν την… χαλάρωση, στην καθημερινότητα εκτυλίσσονται απίστευτες καταστάσεις καθώς με φόντο την Covid τα νεύρα είναι τσιτωμένα.

Σε σούπερ-μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου δύο 20χρονοι Βρετανοί πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω από τον υπάλληλο της εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης να περιφέρονται από διάδρομο σε διάδρομο, να κατεβάζουν τις μάσκες και να φτύνουν τα προϊόντα στα ράφια. Έγιναν αντιληπτοί από πελάτες, οι οποίοι εξοργισμένοι ζήτησαν την επέμβαση του σεκιουριτά, ο οποίος τους έσυρε έξω από τα αφτιά.

Σε άλλο κατάστημα της περιοχής, στα χέρια πιάστηκαν δύο ντόπιοι για τη μάσκα. Ο ένας φορούσε και ο άλλος αρνήθηκε να φορέσει, εμμένοντας στις θεωρίες συνωμοσίας. Κουβέντα στην κουβέντα τα αίματα άναψαν και έπεσαν «ψιλές» μέσα στο μαγαζί. Στο ίδιο κατάστημα Βρετανίδα έκανε τα ψώνια της φορώντας αντί μάσκα ένα τιγρέ στρινγκ.