“ΠΑΤΡΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ”

Ετοιμάζει γάμο με 800 καλεσμένους σε χωριό κοντά στο Ηράκλειο. Ή 50 καλεσμένοι ή ο γάμος του… Κουτρούλη από σήμερα

  • Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2020 - 06:26

Ευαγγελία Καρεκλάκη

Όλα του γάμου δύσκολα και οι… καλεσμένοι λίγοι! Αυτή είναι η δύσκολη εξίσωση των ημερών για τις κοινωνικές εκδηλώσεις με αιχμή του δόρατος τους πολυπληθείς κρητικούς γάμους.

Ο Χαρδαλιάς μίλησε: 50 ακατέβατοι οι προσκεκλημένοι και αλίμονο σε εκείνον τον επιχειρηματία που θα βρεθεί να έχει παραβιάσει την κόκκινη απαγορευτική γραμμή. Τουτέστιν: ή 50 καλεσμένοι ή ο γάμος του… Κουτρούλη.

Ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΛΑΣ θα είναι ακροβολισμένοι με διόπτρες νυκτός πέριξ των χώρων των εκδηλώσεων.

Κρυμμένοι σε δένδρα και σε πλαγιές, πίσω από θάμνους και καλλωπιστικά φυτά. Κομάντο της ΕΚΑΜ θα καταρριχώνται επί της πίστας και με βομβίδες κρότου λάμψης θα «εξουδετερώνουν» τους προσκεκλημένους, αφού προηγουμένως θα έχουν διασφαλίσει τις εξόδους διαφυγής και θα έχουν κάνει κεφαλοκλείδωμα σε συμπέθερους, νύφη και γαμπρό.

Τότε, με το πεδίο ελεύθερο, οι… Δαράκηδες (ρόλος του κλασσικού ρουφιάνου που έχει αφήσει εποχή από την ταινία «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια») θα μπορούν να καταγράψουν επίσημα τους υπεράριθμους για το «ραβασάκι» του προστίμου. Κάθε επιπλέον κεφάλι είναι πρόστιμο 150 ευρώ για τον επιχειρηματία.

50 οι καλεσμένοι, χωρίς εκπτώσεις…

Φυσικά τα προαναφερόμενα είναι ακραίες περιγραφές αποκλειστικά και μόνο για να δώσουμε έμφαση σε όσα διαμηνύουν μέσω της «Π» στελέχη της ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο για την αυστηρή τήρηση των νέων μέτρων στις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Αυτό που υπογραμμίζεται με κατηγορηματικό ύφος είναι ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή έκπτωση στον αριθμό των προσκεκλημένων. «Ο αριθμός είναι αδιαπραγμάτευτος. Όσοι προβλέπονται. Για τους επιπλέον θα επιβάλλονται πρόστιμα» τόνισε υψηλόβαθμος αξιωματικός, υποστηρίζοντας ότι ήδη έχουν δοθεί ρητές οδηγίες σε όλους τους διοικητές για το πώς θα κινούνται από σήμερα.

«Με τη δημόσια υγεία δεν παίζουμε. Καλό είναι λοιπόν να υπάρξει συμμόρφωση πριν να είναι αργά. Όταν θα επιβληθούν τα τσουχτερά πρόστιμα, θα κλαψουρίζουν, θα γκρινιάζουν, θα απειλούν… Από μέρους μας ξεκαθαρίζουμε ότι θα γίνονται έλεγχοι, θα επιβάλλονται πρόστιμα χωρίς διακρίσεις».

Γάμος με 800 καλεσμένους…

Αρκετοί γάμοι που ήταν προγραμματισμένοι για Αύγουστο-Σεπτέμβριο οδεύουν προς αναβολή (κάποιοι μάλιστα για 2η φορά) με προοπτική να τελεστούν του χρόνου το καλοκαίρι.

Οι οικογένειες των μελλόνυμφων προτιμούν να περιμένουν ένα χρόνο ακόμα, ευελπιστώντας να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την πανδημία, παρά να παντρέψουν τα παιδιά τους σε τόσο στενό κύκλο.

Κάποια άλλα ζευγάρια εμφανίζονται αποφασισμένα να παντρευτούν έστω και με την παρουσία 50 καλεσμένων καθώς θεωρούν ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρα ενώ κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί πλέον πότε θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης με την πανδημία.

«Αν όλα πάνε καλά, θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι» είπε μέλλοντας γαμπρός, ο οποίος θα παντρευτεί στα τέλη Αυγούστου.

Και φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που επιμένουν στο ανοιχτό κάλεσμα παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις.

Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι το ερχόμενο Σάββατο έχει προγραμματιστεί σε χωριό κοντά στο Ηράκλειο γάμος με 800 καλεσμένους. Από την ΕΛΑΣ θα γίνουν όλες οι απαραίτητες συστάσεις-προειδοποιήσεις σχετικά με τον επιτρεπόμενο αριθμό των προσκεκλημένων.

«Αν δεν συμμορφωθεί, το πρόστιμο είναι ήδη στο τσεπάκι του» σχολίασε η ίδια πηγή. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, σε περίπτωση που επιμείνει στο κάλεσμα των 800 ατόμων, τότε το πρόστιμο θα ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται, θα ελέγχονται από την ΕΛΑΣ όλες οι πληροφορίες για την τέλεση γάμων-βαπτίσεων σε κέντρα, κτήματα, υπαίθριους χώρους, ξενοδοχεία…

Υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν περαιτέρω, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα κιόλας.