“ΠΑΤΡΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ”

Όταν η Εκκλησία μποϊκοτάρει τη… μάσκα. Σάστισαν οι πιστοί στις προτροπές των ρασοφόρων

  • Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2020 - 06:25

Ιερείς της Κρήτης «τορπιλίζουν» τη δημόσια υγεία, προκαλούν σύγχυση στους πιστούς και συμπεριφέρονται εντελώς ανεύθυνα (έως και εγκληματικά) την ώρα που τα κρούσματα στο νησί καταγράφουν θεαματική αύξηση.

Τα τελευταία 24ωρα έχουν γίνει διάφορες καταγγελίες και αναφορές και στην «Π» με αφορμή τα λεγόμενα και τις προτροπές ιερέων, η στάση των οποίων μόνο ως εξοργιστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη φάση για τη χώρα μας αναφορικά με την πανδημία.

Δε νοείται κορυφαίος ιεράρχης της Κρήτης να προτρέπει κατ’ επανάληψη τους πιστούς να βγάλουν τις μάσκες που φορούσαν μέσα στην εκκλησία, ανήμερα της Παναγίας.

Ιερείς και μοναχοί που άκουσαν την απίστευτη προτροπή αιφνιδιάστηκαν, ήρθαν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στους προσκυνητές, οι οποίοι απορούσαν αποσβολωμένοι. Εκκλησία ή Χαρδαλιάς, μάσκα ή μη μάσκα;

Δε νοείται μοναχός να απαιτεί από πιστή να βγάλει τη μάσκα που φορούσε για να της επιτρέψει να αφήσει την αρτοκλασία που είχε τάμα. Δε νοείται ιερέας να διαβεβαιώνει ότι όσοι έχουν βαπτιστεί, δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα. Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα και θα έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση της Εκκλησίας της Κρήτης, η θέση της οποίας για το θέμα της πανδημίας είναι ξεκάθαρη.

Δε νοείται ιερέας ύποπτος στον ιό να παραβιάζει την κατ’ οίκο καραντίνα για να λειτουργήσει στην ενορία του. Όταν οι απλοί πολίτες «τιμωρούνται» για τη μη χρήση μάσκας και τους επιβάλλονται πρόστιμα, τότε πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται εκείνοι που εκ της ιδιότητάς τους κατέχουν ειδικό ρόλο;