“ΠΑΤΡΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ”

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΝΙΑ: Τα κρούσματα του Ηρακλείου δικαιολογούν την καραντίνα

  • Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου, 2020 - 06:28

Κατερίνα Μυλωνά

Μπορεί το Ηράκλειο και τα Χανιά να βρίσκονται σε «μίνι καραντίνα», όμως, ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να είναι υψηλός.

Χθες, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 13 νέα περιστατικά στην Κρήτη, τα εννέα είναι στο Ηράκλειο, τα δύο συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ ένα αναφέρει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ακόμα, είχαμε ένα κρούσμα στο Ρέθυμνο και τρία στα Χανιά.

Συνολικά, 14 άτομα νοσηλεύονταν μέχρι χθες στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Χθες το μεσημέρι, πήρε εξιτήριο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ ο 61χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε την περασμένη Τρίτη από το νοσοκομείο Χανίων καθώς στα Χανιά η ΜΕΘ επεκτείνεται και δεν είναι έτοιμη να δεχτεί ασθενείς.

Δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί και από χθες είναι στη μονάδα Covid, όπου συνολικά βρίσκονται επτά ασθενείς, πέντε άντρες και δύο γυναίκες. Στο ΠΑΓΝΗ είχαμε την περασμένη Τρίτη δύο νέες εισαγωγές στην κλινική Covid, έναν 42χρονο Γάλλο και έναν 50χρονο ενώ τις προηγούμενες ημέρες χρειάστηκε να μεταφερθούν δύο ασθενείς από το Βενιζέλειο στο ΠΑΓΝΗ.

Αυτή τη στιγμή, στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται τρία άτομα στη μονάδα Covid, ένας 77χρονος, ένας 83χρονος και είχαμε μία νέα εισαγωγή ενός 44χρονου.

Στο νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται τρία άτομα, όλοι άντρες 28, 74 και 67 ετών.

Τέλος, στο Ρέθυμνο νοσηλεύεται ένας 62χρονος που το περασμένο διάστημα ήταν σε κατ οίκον περιορισμό.

Μέχρι και χθες, από τα νοσοκομεία της Κρήτης είχαν προκύψει 157 θετικά τεστ.

Πληθαίνουν τα κρούσματα

Χθες, επιβεβαιώθηκε και πέμπτο κρούσμα (όλα γυναίκες) σε εργαζόμενη σε κατάστημα του ΕΟΠΠΥ στο Ηράκλειο.

Επίσης, για ακόμα μια φορά, μετά από την έγκυο που είχε βρεθεί θετική στον ιό, το Νοσοκομείο Χανίων τίθεται σε συναγερμό. Εκκενώθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καθώς υπήρξε θετικό κρούσμα σε εργαζόμενη που επέστρεψε από άδεια και, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, υποβλήθηκε σε τεστ.

Κρούσμα είχαμε και στο Πολεμικό Ναυτικό σε φρεγάτα που βρίσκεται αγκυροβολημένη στη Σούδα.

Στο μεταξύ, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της ότι τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων που διενεργήθηκαν σε όλους τους απασχολούμενούς της προκειμένου να προληφθεί η μετάδοση του ιού COVID-19, σύμφωνα με τον Ε.Ο.Δ.Υ., είναι αρνητικά.

Ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. προέβη παράλληλα και σε απολύμανση όλων των εγκαταστάσεών της.

Από σήμερα, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. επιστρέφει στην κανονική της λειτουργία και οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται στις εγκαταστάσεις της.