Μάσκες παντού και απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας τα νέα μέτρα

  • Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020 - 19:31

Τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση έναντι της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού ανακοίνωσε με μήνυμα του ο Πρωθυπουργός.

Στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο 3 και 4 θα ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12:30 έως και τις 05:00, εξαιρουμένων των εργαζομένων, ενώ θα είναι καθολική η χρήση μάσκας όχι μόνο στους εσωτερικούς αλλά και τους εξωτερικούς χώρους.

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός «Στη νέα επίθεση του κορονοϊού και ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών, απαντάμε με δύο νέα μέτρα:

Πρώτον, σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης. 

Στόχος, να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού.

Δεύτερον, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος.

Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

Οι δύο νέες ρυθμίσεις θα συνοδευτούν και από την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν τα τηρούν, όπως και οι εργοδότες που δεν προστατεύουν τους εργαζομένους τους, θα τιμωρούνται. Και, ασφαλώς, η τηλεργασία θα επεκταθεί κι άλλο, όπου είναι εφικτό.

Η εφαρμογή των δύο νέων μέτρων ξεκινά από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου».