“ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ”

Σε επιφυλακή η σχολική κοινότητα για τον κορωνοϊό- 35 κρούσματα κορωνοϊού στον μαθητικό πληθυσμό του Ρεθύμνου

  • Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021 - 06:24

Τέλη της δεύτερης εβδομάδας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η εκπαιδευτική κοινότητα “μετρά” συνολικά 35 κρούσματα σε μαθητές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα σχολεία του Ρεθύμνου.

Αισθητά μικρότερος ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανέρχεται σε συνολικά έξι μολύνσεις που εντοπίστηκαν σε μαθητές σχολείων σε Ανώγεια, Πέραμα και Ρέθυμνο, έπειτα από τα self test και επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια μέσω rapid test, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην “Κ.Ε” ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάμπρος Καρβούνης, “προχωράμε προς την τρίτη εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων και τα κρούσματα φαίνονται σταθερά, χωρίς να βλέπουμε αυξητική τάση. Όλα τα πρωτόκολλα τηρούνται στα σχολεία και παραμένουμε όλοι σε εγρήγορση”.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς για τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου καθημερινά επιβεβαιώνονται και νέα κρούσματα κορωνοϊού με τα πρωτόκολλα ωστόσο και στην περίπτωση των Γυμνασίων και Λυκείων να τηρούνται αυστηρά στις σχολικές μονάδες. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, επιβεβαιώθηκαν συνολικά 29 κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Ρεθύμνου.

Η τάση στα κρούσματα σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , όπως εξήγησε μιλώντας στην “Κ.Ε” ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου Γιάννης Γαζανός είναι αυξητική όσο προχωρούν οι ημέρες ενώ καθημερινά διαπιστώνονται και νέα. Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται τα σχετικά πρωτόκολλα, με το βάρος να πέφτει τη φετινή χρονιά στη διενέργεια περισσότερων rapid test και στην σχολική κοινότητα ως μέτρο για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.