Υγεία / Κυκλάδες

Μ. Καφούρος: Η επιστροφή ελικοπτέρου στην πτητική βάση της Σύρου θετικό γεγονός

Απάντηση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη λειτουργία της Βάσης Αεροδιακομιδών της Σύρου, έλαβε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καφούρος στο πλαίσιο άσκησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, είχε καταθέσει στις 2/2/2024 ερώτηση προς τους...

Η προσφορά στην υγεία βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών

Απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό έχουν αποκτήσει οι υγειονομικές δομές της Σερίφου, της Τήνου και της Μήλου, στο πλαίσιο της δράσης του Σωματείου “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, για την οποία και το Δ.Σ. του βραβεύθηκε προσφάτως από την Ακαδημία Αθηνών.

Ενίσχυση σε παιδιατρικό...

Σαντορίνη: 66η αιμοδοσία από το ΠΑΓΝΗ

Μετά από μια πενθήμερη εξόρμηση της αιμοδοσίας στη Σαντορίνη και μια πολύ επιτυχημένη αιμοδοσία, όπου συλλέχθηκαν 523 μονάδες αίματος (88 νέοι αιμοδότες) και εγγράφηκαν 65 νέοι δότες μυελού των οστών, το ΠΑΓΝΗ εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του στους εθελοντές αιμοδότες του νησιού, που όπως...

Νάξος: Ενημερωτική ημερίδα για τον καρκίνο

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου και τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου, καθώς μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης αλλά και της έγκαιρης...

Αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στην Αμοργό

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα βρεθεί για 7η φορά στην Αμοργό στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την “Αναγέννηση και Πρόοδος” σε συνεργασία...

Κυκλάδες: Τέσσερις ακόμη πλωτές διακομιδές ασθενών για Σύρο και Νάξο

  • Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, 2024 - 16:10
  • 0 Σχόλια

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-80χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53,

-...

Νέες πλωτές διακομιδές σε Κυκλαδονήσια

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-73χρονης και 65χρονου από τον λιμένα ν. Αμοργού στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. Ν....

Στήριξη ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στη Σαντορίνη

Συνάντηση στη Σαντορίνη για τη στήριξη της λειτουργίας του Νοσοκομείου Θήρας. Το στεγαστικό των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, κύριο θέμα στην ατζέντα.

Η ανακοίνωση

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023 και μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Α.Ε.Μ.Υ. κου Παπακυρίλλου Κύριλλου,...

Τήνος: Στρατιωτικοί αρνήθηκαν εγγράφως να κάνουν διακομιδές στο ΕΚΑΒ

Το χάος που επικρατεί στα νησιά αναφορικά με τις διακομιδές ασθενών περιγράφει σε μακροσκελή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τονίζοντας οτι δεν υπάρχει καμία βελτίωση στις διακομιδές με την εμπλοκή ενστόλων μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία η...

Πάρος: Το «ευχαριστώ» στο ΕΚΑΒ ασθενούς με κολπική μαρμαρυγή

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ και των Αστυνομικών Αρχών στο νησί της Πάρου για την εξυπηρέτηση ενός έκτακτου περιστατικού υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το parianostypos.gr, με μια ευχαριστήρια επιστολή, η κυρία Ευτυχία Κ. Καρούσου αναφέρεται στην εμπειρία της, λέγοντας έτσι...

Ενισχύεται η ασφάλεια των πολιτών στη Σίφνο με 4 νέους απινιδωτές

Μία σημαντική κίνηση για το νησί της Σίφνου, που θα ενισχύσει το αίσθημα της ασφάλειας, στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα Στήριξης Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου, με την τοποθέτηση 4 νέων απινιδωτών σε διαφορετικά αλλά εξίσου κομβικά σημεία του νησιού. ...

Το πρόγραμμα της εαρινής αιμοδοσίας για την Πάρο

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα εαρινής αιμοδοσίας στην Πάρο.

"Είναι σε όλους σας γνωστή η δράση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Πάρου και Αντιπάρου «Μαρία Ναυπλιώτη» και η ανταπόκριση του για καλύψεις συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη αίματος.

 Έχουμε οι κάτοικοι της Πάρου και  της  ...

Ανακαλεί την παραίτησή του ο γιατρός της Σερίφου

Ανακάλεσε προχθές την παραίτησή του από τη θέση του γενικού/οικογενειακού ιατρού επιμελητή Α΄ του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) Σερίφου ο Θανάσης Κοντάρης, ο οποίος τον τελευταίο μήνα έγινε γνωστός στα μέσα ως «ο γιατρός της Σερίφου».

Μετά την δημοσίευση του υπομνήματος της...

Με έξι νέους γιατρούς στελεχώνεται το Νοσοκομείο Σαντορίνης

Αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, τη στιγμή που στα περισσότερα νησιά “φωνάζουν” για την υποστελέχωση και την ανάγκη κάλυψης καίριων θέσεων, για τον νευραλγικό τομέα της Υγείας. Σχετικά με την στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας με ιατρικό προσωπικό, που αποτέλεσε...

Οι «Κινητές Ιατρικές Μονάδες» από 05/05 – 08/05/2023 στη Σίφνο

Οι «Κινητές Ιατρικές Μονάδες» από 05/05 – 08/05/2023 στη Σίφνο με δωρεάν Υπηρεσίες Υγείας

 

Ιατρικές Ειδικότητες:

Καρδιολόγος – Ορθοπαιδικός – Γυναικολόγος – Οφθαλμίατρος – ΩΡΛ – Γενικός Χειρουργός – Νευρολόγος – Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος – Διαιτολόγος

 

...

Νέο πρόγραμμα για δωρεάν rapid test στην Πάρο

Οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στην Πάρο θα πραγματοποιούν  δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου covid-19 (rapid test) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δευτέρα 10/4/2023

-Παροικιά, στο ΚΑΠΗ Παροικιάς ,από 08:30 έως 11:00

-Νάουσα , στην...

Δωρεάν τεστ ανίχνευσης covid 19 στην Πάρο

Οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ , θα πραγματοποιούν  δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου covid-19 (rapid test) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Δευτέρα 3/4/2023

-Παροικιά, στο ΚΑΠΗ Παροικιάς ,από 08:30 έως 12:00

-Νάουσα , στην...

Δωρεάν τεστ covid 19 στην Πάρο

Oι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ , θα πραγματοποιούν  δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου covid-19 (rapid test) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Δευτέρα 6/3/2023

-Παροικιά, στο ΚΑΠΗ Παροικιάς ,από 08:30 έως 11:30

-Νάουσα , στην...

Δωρεάν rapid tests στην Πάρο από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ

  • Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, 2023 - 16:57
  • 0 Σχόλια

Οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στην Πάρο  θα πραγματοποιούν  δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου covid-19 (rapid test) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δευτέρα 20/2/2023

-Παροικιά, στο ΚΑΠΗ Παροικιάς ,από 08:30 έως 11:30

-Νάουσα , στην...

Το Νοσοκομείο Σύρου στο Race to Zero Milestone Meeting 2023

  • Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:44
  • 0 Σχόλια

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου 'Βαρδάκειο & Πρώιο' ανακοινώνει την τιμητική -και μοναδική για Ελληνικό Νοσοκομείο- συμμετοχή του Νοσοκομείου στο Race to Zero Milestone Meeting 2023, την Τετάρτη 15.2.2023.

Η συνάντηση διοργανώθηκε, διαδικτυακά, από τη Γραμματεία για την...

Σελίδες