Χώρος αδέσποτων ο Άγιος Δημήτριος

  • Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2014 - 06:10

Η εκπρόσωπος της γατοφιλίας Σύρου, Δωροθέα Παπαδάτου, καταγγέλει το πρόβλημα που έχει προκύψει στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου όπου διάφοροι ασυνείδητοι παρατάνε αδέσποτα γατιά χρησιμοποιώντας τη περιοχή ώς καταφύγιο.

Συγκεκριμένα, στη στάση του Αγίου Δημητρίου και δίπλα στην εκκλησία, η γατοφιλία Σύρου, που αποτελείται από δυο άτομα, φροντίζει έναν αριθμό γατιών είτε μέσα από ιατρική φροντίδα είτε παρέχοντας τους τροφή. Πολίτες του νησιού όμως εκμεταλλεύονται αυτή τη κατάσταση και εγκαταλείπουν περισσότερα γατάκια, θεωρώντας ότι η περιοχή λειτουργεί ως καταφύγιο, με αποτέλεσμα τα μέλη της γατοφιλίας να μην μπορούν να ανταπεξέρθουν στις υποχρεώσεις.

Παράλληλα η κ. Παπαδάτου τόνισε ότι πολλές φορές ορισμένοι ιδιοκτήτες πηγαίνουν βόλτα τα σκυλιά τους, τα οποία τα αφήνουν ελεύθερα και αυτά μην έχοντας συναίσθηση πλησιάζουν τα μικρά γατιά και τα σκοτώνουν.

Σημειώνεται ότι οι χώροι αυτοί αν και δεν επιτρέπεται από τον δήμο να χρησιμοποιούνται για αδέσποτα, παρ’ όλα αυτά η εκπρόσωπος της γατοφιλίας επισήμανε ότι ο αντιδήμαρχος Σύρου δεν τους έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Για να λυθεί λοιπόν το πρόβλημα, η ίδια καλεί τη κοινωνία της Σύρου να ευαισθητοποιηθεί και να συμμετάσχει στη στείρωση γατιών και όχι να τα εγκαταλείπει στους χώρους του Αγίου Δημητρίου διότι δεν αποτελεί καταφύγιο και όταν τα ταΐζουν να μην αφήνουν υπολείμματα, διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να πηγαίνουν καθημερινά να καθαρίζουν το χώρο. Τέλος ζητάει από τους ιδιοκτήτες σκυλιών να είναι πιο προσεκτικοί και να μην αφήνουν τα κατοικίδια τους ελεύθερα.

Ετικέτες: