Πλατεία Τσιροπινά

Επιδιορθωτικές... κινήσεις

Μία “από μηχανής” παρέμβαση παρατηρήθηκε στο πάρκο της Πλατείας Τσιροπινά, όπου ο χώρος υπέστη... διορθωτικές και ευχάριστες αλλαγές.

Το πάρκο καθαρίστηκε, ενώ σε κάποια από τα παγκάκια τοποθετήθηκαν νέα ξύλα, τα οποία αντικατέστησαν τα φθαρμένα, «ξεχαρβαλωμένα» και ίσως λίγο επικίνδυνα παλιά.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί το γεγονός, ότι εδώ και αρκετό καιρό το πάρκο έδειχνε αρκετά παραμελημένο, ενώ δεν είχε γίνει συντήρησή του με δημοτική πρωτοβουλία.

Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος βρίσκεται περιτριγυρισμένος από ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας κτίρια, όπως είναι το κτίριο, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, αλλά και το παλιό κτίριο της Δ.Ε.Η.

Λόγω της κεντρικής του θέσης, το συγκεκριμένο πάρκο αποτελεί «πέρασμα», αλλά και τόπο συνάντησης νεαρών ατόμων, των οποίων η νεανική αμέλεια ίσως ήταν και ο κυριότερος λόγος, που ο χώρος είχε φτάσει σε αυτό το σημείο. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που οι ιδιοκτήτες ζώων αδιαφορούν για την συλλογή των περιττωμάτων τους, με αποτέλεσμα τη σταδιακή υποβάθμιση του χώρου.

Αν και ανώνυμη, η προσπάθεια ευπρεπισμού του χώρου αποδεικνύει την καλή θέληση που υπάρχει από αρκετές πλευρές προκειμένου να διατηρηθεί η καλή εικόνα του ιστορικού κέντρου, το οποίο είναι ένας από τους ισχυρότερους πόλους έλξης των επισκεπτών.