Προμήθεια και Εγκατάσταση Προκατασκευασμένων Εργοταξιακών Οικίσκων, στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου

ΑΔΑ: ΨΔΧΩ4653Π4-3Η5

22PROC010556793

ΥΠΠΟΑ 16/05/2002

Α.Π.: 220995

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΡ. 1/2022

ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ

ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΙΑΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

(ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ)

για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΚΩΝ»

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

«Δήλος–ανοικτό μουσείο.

Παρεμβάσεις αναβάθμισης στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο»

CPV: 44211000-2 (ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ)

Αναθέτουσα Αρχή: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Επαμεινώνδα 10, Τ.Κ. 105 55, Αθήνα.

Αντικείμενο Διαγωνισμού: η εκτέλεση του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΚΩΝ» διαμονής προσωπικού στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου.

Τύπος Σύμβασης: Σύμβαση προμήθειας

Είδος διαδικασίας: Ανοικτός Διεθνής Ηλεκτρονικός Δημόσιος Διαγωνισμός με υποβολή κλειστών προσφορών, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)

Ημερομηνία δημοσίευσης στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕΕΕ): Παρασκευή 13.05.2022.

Κωδικός NUTS: EL 303

Κριτήριο ανάθεσης: Η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά επί τη βάσει της τιμής.

Προϋπολογισμός: Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που θα αναλάβει να υλοποιήσει ο ανάδοχος του παρόντος διαγωνισμού ανέρχεται κατά ανώτερο όριο στο ποσό των 685.483,87€ (εξακοσίων ογδόντα πέντε χιλιάδων τετρακοσίων ογδόντα τριών ευρώ και ογδόντα επτά λεπτών), μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ ή 850.000,00€ (οχτακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και θα βαρύνει τις πιστώσεις του έργου: «Δήλος–ανοικτό μουσείο. Παρεμβάσεις αναβάθμισης στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο» με κωδικό πράξης (ενάριθμο) 2019ΣΕ11410000 της ΣΑΕ114/1, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από την υπογραφή της σύμβασης.

Χρηματοδότηση: Η πράξη στην οποία εντάσσεται η παρούσα σύμβαση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία 2014–2020» με βάση την απόφαση ένταξης με αρ. πρωτ. 3672/1195/Α3/06.06.2019 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και με κωδικό MIS 5044873.

Διάρκεια σύμβασης: Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 6 (έξι) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Διάθεση διακήρυξης: Οι ενδιαφερόμενοι έχουν ελεύθερη, δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στη Διακήρυξη μέσω της ιστοσελίδας www.culture.gr της Αναθέτουσας Αρχής, της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., της διαδικτυακής πύλης του Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ. και της ιστοσελίδας της Διάυγειας: https://diageia.gov.gr.

Τρόπος και προθεσμία υποβολής προσφορών : Οι προσφορές υποβάλλονται από τους υποψήφιους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ στην Ελληνική Γλώσσα, σε ηλεκτρονικό φάκελο, μέχρι την Δευτέρα 20.06.2022 και ώρα 14:00. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα. Δεν επιτρέπεται η υποβολή εναλλακτικών προσφορών ή αντιπροσφορών.

Ημερομηνία διενέργειας διαγωνισμού : Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού μέσω Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ την Παρασκευή 24.06.2022 και ώρα 10:00 π.μ. Αν η αποσφράγιση των προσφορών δεν καταστεί δυνατή στην προαναφερόμενη ημερομηνία του διαγωνισμού για τυχόν απρόβλεπτο γεγονός (π.χ. βλάβη στο Ε.ΣΗ.ΔΗ.Σ, απεργία, έκτακτοι υπηρεσιακοί λόγοι κ.λπ.), αυτή θα αναβληθεί για την ίδια ώρα τρείς (3) ημέρες μετά, δηλαδή στις 27.06.2022 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ. Αμέσως μετά την ηλεκτρονική αποσφράγιση οι Διαγωνιζόμενοι θα έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση στο περιεχόμενο των προσφορών που αποσφραγίσθηκαν.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, καθώς και ενώσεις φυσικών ή και νομικών προσώπων που υποβάλλουν κοινή προσφορά.

Λόγοι αποκλεισμού: Αποκλείεται από τον παρόντα Διαγωνισμό ο διαγωνιζόμενος : α) εφόσον συντρέχουν στο πρόσωπό του ή, σε περίπτωση ένωσης προσώπων, έστω και σε ένα συμμετέχοντα στην ένωση οικονομικό φορέα, οι λόγοι αποκλεισμού των άρθρων 73, 74 του Ν.4412/2016 άρθρου 39 του Ν.4488/2017 και β) εφόσον δεν έχει κατάλληλη και επαγγελματική ικανότητα, σχετική με το αντικείμενο του Διαγωνισμού.

Χρόνος Ισχύος προσφορών: Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για διάστημα 6 (έξι) μηνών από την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού. Προσφορές που αναφέρουν χρόνο ισχύος μικρότερο του ανωτέρω απορρίπτονται ως απαράδεκτες. Η Αναθέτουσα Αρχή μπορεί να ζητήσει και παράταση της ισχύος των προσφορών.

Τρόπος πληρωμής: Η πληρωμή του Αναδόχου θα πραγματοποιηθεί τμηματικά όπως αναφέρεται στην παρ. 5.1 της Διακήρυξης.

Εγγυήσεις: Οι εγγυήσεις που απαιτούνται είναι: α) Εγγύηση Συμμετοχής ποσού 13.700,00€ (δεκατρείς χιλιάδες επτακόσια ευρώ) και β) Εγγύηση Καλής Εκτέλεσης ποσού 4% επί της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης.

Ο Προϊστάμενος της ΕΦ.Α. Κυκλάδων

κ.α.α.

Μαρία Ζ. Σιγάλα

Αρχαιολόγος

 

Αριθμός Φύλλου: 
5875