KEA RUN: Έτοιμοι για τη γιορτή του αθλητισμού, μικροί και μεγάλοι, στην Κέα

Για ακόμα μία χρονιά, ο Δήμος Κέας, θα τρέξει στους ρυθμούς του “KEA RUN” που θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 7 Μαΐου 2023. Μικροί και μεγάλοι αθλητές, είναι έτοιμοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, σε μία από τις 3 διαφορετικές διαδρομές που προσφέρονται και είναι, οι αγώνες δρόμου 10 χλμ., 5 χλμ. και 600μ. για παιδιά. Τον σημαντικό αυτόν αγώνα, συνδιοργανώνουν, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κέας και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ την τεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης έχει αναλάβει η MyRace. Ο αγώνας είναι, όπως πάντα, αφιερωμένος στη μνήμη του Κείου δρομέα, Ανδρέα Παούρη (Κέα 1903 – 1973), που υπήρξε αθλητής του στίβου, βαλκανιονίκης και συγγραφέας μελετών για την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ρ. Βελισσαροπούλου: “Το Kea Run είναι μια γιορτή του κλασικού αθλητισμού”

Η δήμαρχος Κέας, Ρένα Βελισσαροπούλου, μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για την σπουδαία γιορτή του αθλητισμού που ετοιμάζεται να στηθεί για ακόμα μία φορά στην Κύθνο, λέγοντας: “Το Kea Run είναι μια γιορτή του κλασικού αθλητισμού στο νησί της Κέας. Μια γιορτή στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές, κάτοικοι του νησιού, μαθητές, ακόμα και οικογένειες με τα μωρά  τους στα καροτσάκια. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 10 χλμ., 5 χλμ. και 600μ. για παιδιά. Οι αθλητές, που θα λάβουν μέρος, θα έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν από την Κορησσία έως τον Οτζιά και πίσω ( 10 χιλ)  ή από την Κορησσία έως το Βουρκάρι και πίσω ( 5 χιλ). Στόχος μας η εξοικείωση του ντόπιου πληθυσμού και των επισκεπτών με τον αθλητισμό για αυτό και αφιερώνονται στην μνήμη του Κείου δρομέα Ανδρέα Παούρη. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξή της καθώς και τους χορηγούς μας.”

Οι διαφορετικές διαδρομές

KEA RUN 10χλμ

Ο αγώνας των 10χλμ θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 και η ώρα έναρξης είναι 10:30. Το σημείο εκκίνησης – τερματισμού είναι η Κορρησία (Πλατεία Μνημείου Ηρώων) ενώ το χρονικό όριο αγώνα έχει οριστεί σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Η περίοδος των εγγραφών θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 2 Μαΐου. Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας με νερό ανά 2,5 χλμ. καθώς και στον τερματισμό.

Η εκκίνηση της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί από την  Πλατεία Μνημείου Ηρώων στην Κορρησία με κατεύθυνση προς το Βουρκάρι. Αναστροφή στα 5 χλμ. και επιστροφή στην Κορρησία από τον ίδιο δρόμο.

KEA RUN 5χλμ

Ο αγώνας των 5χλμ θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 και η ώρα έναρξης είναι 10:30. Το σημείο εκκίνησης – τερματισμού είναι η Κορρησία (Πλατεία Μνημείου Ηρώων) ενώ το χρονικό όριο αγώνα έχει οριστεί σε 1 ώρα.

Η εκκίνηση της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί από την Πλατεία Μνημείου Ηρώων στην Κορρησία με κατεύθυνση προς το Βουρκάρι αναστροφή στα 2,5 χλμ. και επιστροφή στην Κορρησία από τον ίδιο δρόμο.

KEA MINI RUN 600μ

Ο αγώνας των 600 μέτρων θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 και η ώρα έναρξης είναι 12:15 και σε αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν οι μικροί αθλητές του νησιού. Το σημείο εκκίνησης – τερματισμού είναι η Κορρησία (Πλατεία Μνημείου Ηρώων). Η εκκίνηση της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί από την Πλατεία Μνημείου Ηρώων στην Κορρησία με κατεύθυνση προς την προβλήτα στο λιμάνι  αναστροφή στα 300μ. επιστροφή από τον ίδιο δρόμο και τερματισμός στην   Πλατεία Μνημείου Ηρώων.

Εθελοντική δράση στο KEA RUN

Παράλληλα γίνεται για ακόμα μία χρονιά κάλεσμα εθελοντών στο πλαίσιο διεξαγωγής των Αγώνων Δρόμου του KEA RUN 2023. Στο κάλεσμα μεταξύ άλλων αναφέρεται: “Γίνε μέλος της μεγάλης οικογένειας των εθελοντών του Kea Run 2023 και ζήσε από κοντά τη μαγεία της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης του νησιού. Το πρόγραμμα εθελοντικής υποστήριξης έχει σαν στόχο να ενεργοποιήσει τους συμμετέχοντες σε βασικούς οργανωτικούς τομείς όπως, παράδοση αναμνηστικών μεταλλίων, υδροδοσία αθλητών (Τερματισμός – Διαδρομή), φύλαξη αντικειμένων (Παραλαβή – Παράδοση προσωπικών αντικειμένων) και δείκτης διαδρομής.”

Η βοήθεια και η συμβολή των εθελοντών στην επιτυχία του αγώνα, που αποβλέπει και αποσκοπεί στην προώθηση του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και στη γνωριμία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων με την άθληση αλλά και την προβολή του νησιού της Κέας, είναι εξαιρετικά σημαντική.