Μέχρι τη Δευτέρα 13 Αυγούστου οι ομάδες που έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ Εθνική θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή

Σέντρα στις 23 Σεπτεμβρίου

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, σύμφωνα με την προκήρυξη που δόθηκε στα σωματεία. Τώρα, όσον αφορά τις δηλώσεις συμμετοχής, οι ομάδες θα πρέπει μέχρι τις 13 Αυγούστου να έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19.  Σε περίπτωση που κάποια πρωταθλήτρια Ένωσης δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, το δικαίωμα αυτό μεταφέρεται στις αντίστοιχες δευτεραθλήτριες ομάδες. Το ίδιο θα συμβεί αν και ο 2ος στην βαθμολογία δεν δηλώσει τότε δικαίωμα συμμετοχής έχει ο αντίστοιχος τρίτος του πρωταθλήματος.

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας για τη σεζόν 2018-19 θα πραγματοποιηθεί όπως και πέρσι σε οκτώ ομίλους, με τον αριθμό των σωματείων να γίνεται γνωστός με την ολοκλήρωση της προθεσμίας των δηλώσεων συμμετοχής των σωματείων.

Τέλος, από τις Κυκλάδες τον Νομό θα τον εκπροσωπήσουν δύο σωματεία, ο Πανθηραϊκός και η Θύελλα Καμαρίου. Για πρώτη φορά στην ιστορία των Κυκλάδων δύο ομάδες από το ίδιο νησί θα λάβουν μέρος σε Εθνική κατηγορία. Ο Πανθηραϊκός θα αγωνισθεί για Τρίτη φορά στο πρωτάθλημα στο πρωτάθλημα και η Θύελλα Καμαρίου για πρώτη. Μάλιστα η Θύελλα θα λάβει μέρος σε μία τόσο υψηλή κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τα σημαντικότερα σημεία  της προκήρυξης της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας για τη σεζόν 2018-19

 

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε οκτώ (8) ομίλους. Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία τα σωματεία που δικαιούνται συμμετοχή στην εν λόγω κατηγορία δεν λάβουν μέρος ή προκύψει μικρότερος αριθμός σωματείων από τον αναμενόμενο, η Ε.Π.Ο. διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τον αριθμό των ομίλων.

Τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018 και ώρα 15:00, Δήλωση Συμμετοχής (πρωτότυπη) σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στις ομάδες, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Η Δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο των πεντακοσίων (500) ευρώ.

Στην περίπτωση που το σωματείο – πρωταθλητής δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το δεύτερο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να τον αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Παρασκευή 17 Αυγούστου και ώρα 15:00.

Εάν και το δεύτερο σωματείο δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το τρίτο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Πέμπτη 23 Αυγούστου και ώρα 15:00. Μαζί με τη Δήλωση Συμμετοχής θα κατατίθεται στην Ε.Π.Ο. το Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του σωματείου/ομάδας περί της ανεπιφύλακτης αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο., νόμιμα επικυρωμένη. Χωρίς την υποβολή του ως άνω Συνυποσχετικού Διαιτησίας καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή.

 Η Δήλωση Συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά θα κοινοποιηθούν σε ειδικό έγγραφο στα σωματεία, με ευθύνη της Επιτροπής. Σωματεία, που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς την Ε.Π.Ο. και τις Ενώσεις που ανήκουν, μέχρι την ημερομηνία που έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν Δήλωση Συμμετοχής, θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν Δήλωση Συμμετοχής. Ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος ορίζεται η Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018.

 

Επικοινωνία

Τα σωματεία στη Δήλωση Συμμετοχής υποχρεωτικά θα αναφέρουν τον αριθμό F.A.X. Για κάθε αλλαγή του αριθμού αυτού θα ενημερώνεται υποχρεωτικά και άμεσα η Ε.Π.Ο. Η αλληλογραφία της Ε.Π.Ο. με τα σωματεία της κατηγορίας δύναται να γίνει και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (E – mail), σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 5 του Κ.Α.Π.

 

Επίλυση Αθλητικών Διαφορών

Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών και της προκήρυξης και αφορούν:

α. στα σωματεία που μετέχουν στους αγώνες του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας και

β. σε κάθε πρόσωπο που συνδέεται με αυτά με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα, επιλύονται μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου. Με τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα και την αποδοχή της παρούσας τα σωματεία συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την επίλυση των διαφορών τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς, όπως ισχύουν κάθε φορά.

 Η εν λόγω δέσμευση

αποκλείει τη δυνατότητα των ομάδων να προσφύγουν, σε κάθε περίπτωση, ενώπιον των τακτικών αστικών δικαστηρίων, με οποιαδήποτε διαδικασία, περιλαμβανομένης και της ειδικής διαδικασίας των άρθρων 682 επ. ΚΠολΔ.

Σε περίπτωση παραβίασης των όσων ορίζονται στο παρόν άρθρο 5, τότε, με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., το υπαίτιο σωματείο θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και θα του απαγορεύεται η συμμετοχή σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα για πέντε (5) ημερολογιακά έτη.

 

Γήπεδα / Ημέρα -ώρες έναρξης αγώνων

Όλοι οι αγώνες της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας διεξάγονται σε ημέρες και ώρες που ορίζονται από την Επιτροπή και υποχρεωτικά, σε γήπεδα που θα διαθέτουν τη νόμιμη άδεια λειτουργίας και ακόμη τις προδιαγραφές του Παραρτήματος Α της προκήρυξης.

 Δεν θα ισχύσει καμία εξαίρεση.

Για την έγκυρη συμμετοχή ενός σωματείου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας πρέπει να δηλώνεται ένα γήπεδο ως κύρια έδρα και ένα δεύτερο γήπεδο ως εναλλακτική έδρα προαιρετικά .

Σωματείο που δεν διαθέτει γήπεδο με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές δεν θα γίνεται δεκτό στο πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που το γήπεδο-έδρα σωματείου καταστεί ακατάλληλο, προσωρινά ή μόνιμα, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η Επιτροπή θα μπορεί να ορίζει τους αγώνες του σε άλλο γήπεδο, το οποίο θα υποδεικνύεται από το σωματείο και θα βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της Ένωσης στην οποία ανήκει το σωματείο και πληροί τους όρους της διοργάνωσης. Γήπεδο εκτός των ορίων της Ένωσης δεν μπορεί να δηλωθεί ως έδρα από ένα σωματείο, εκτός εάν ρητά επιτρέπεται από την Ε.Π.Ο. να το πράξει, (Καταστατικό άρθρο 78 παρ. 4).

Εάν ένα σωματείο δεν δηλώσει ή δεν μπορεί να δηλώσει άλλη έδρα τότε η Επιτροπή θα αποφασίζει για την έδρα διεξαγωγής του αγώνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η Διοργανώτρια δύναται να αλλάξει την ώρα έναρξης αγώνα ή και το γήπεδο τέλεσης αυτού, υποχρεούμενη να ειδοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους τουλάχιστον είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την έναρξή του.

Τα αιτήματα των ενδιαφερομένων σωματείων για αλλαγή ημέρας ή/και ώρας ή/ και γηπέδου, θα πρέπει να περιέρχονται στην Ομοσπονδία δέκα (10) ημέρες απαραιτήτως πριν τον αγώνα, πλήρως αιτιολογημένα, προκειμένου η αρμόδια Επιτροπή να κρίνει τη βασιμότητα ή μη του αιτήματος, πράγμα το οποίο είναι απαραίτητο για τον σωστό προγραμματισμό και την έγκαιρη ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Τα σωματεία (με μέριμνα και ευθύνη τους) θα φροντίσουν για την γνωστοποίηση του προγράμματος στα κοινοτικά - δημοτικά και εθνικά γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν, καθώς και στις οικείες αστυνομικές αρχές, ώστε να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες.

Τα σωματεία έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τα γήπεδα που θα δηλώσουν ως έδρες τους, τα οποία θα πρέπει να έχουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για να λάβουν άδεια διεξαγωγής αγώνα από την Αρμόδια Περιφέρεια.

 

Γιατρός αγώνα

Η παρουσία γιατρού αγώνα είναι υποχρεωτική. Ο γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα Ιατρικού Συλλόγου η σφραγίδα). Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα του γηπεδούχου Σωματείου, το οποίο χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και του επιβάλλεται η χρηματική ποινή των χιλίων (1000,00) ευρώ, (άρθρο 16 του ΚΑΠ).

 

Διαιτητές

Στους αγώνες του εν λόγω Πρωταθλήματος δύναται να ορίζεται και τέταρτος (4ος) Διαιτητής όπου η Επιτροπή κρίνει απαραίτητο.

Επίσης τέταρτος (4ος) Διαιτητής θα ορίζεται και σε όλους τους αγώνες του «ειδικού πρωταθλήματος».

Σε κάθε περίπτωση ο τέταρτος (4ος ) Διαιτητής δύναται να είναι από την οικεία Ένωση του γηπεδούχου σωματείου.

 

Ποδοσφαιριστές

Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του Κ.Α.Π. Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε σωματείου και καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα (18άδα), δύο (2) ποδ/στών ηλικίας κάτω των είκοσι ένα (21) ετών, γεννηθέντες την 01.01.1997 και εντεύθεν και δεν θα δύνανται να συμπληρωθούν οι θέσεις τους στην (18άδα) από ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας.

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε σωματείο δεν τηρήσει την συγκεκριμένη υποχρέωση, θα του επιβάλλεται πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ ανά αγώνα.

Για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δύο (2) ποδ/στών ηλικίας κάτω των είκοσι ένα (21) ετών, γεννηθέντες την 01.01.1998 και εντεύθεν.

Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2018 – 2019 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1986.

Στους αγώνες του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας επιτρέπεται, σε όλη την διάρκεια του αγώνα, η αντικατάσταση μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών (άρθρο 16 του Κ.Α.Π.).

Όλα τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να αποστείλουν την μία από τις δύο πρωτότυπες καταστάσεις υγείας των ποδοσφαιριστών τους, για να λάβουν από την Διοργανώτρια την απαιτούμενη βεβαίωση που θα συνοδεύει την κατάσταση υγείας που θα έχουν στην κατοχή τους και μαζί θα επιδεικνύονται στον διαιτητή.