Κοντορουχά Ευστρατία Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Μέλος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων

16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

  • Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, 2018 - 12:01
  • /   Eνημέρωση: 10 Οκτ. 2018 - 13:57

Ζούμε στην εποχή που όλα γύρω μας είναι σε αφθονία και κάθε στιγμή μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε κάθε “άχρηστο” προϊόν, αδιαφορώντας για τις μελλοντικές επιπτώσεις του στο σώμα μας.

Ζούμε σε μια εποχή που πολιορκούμαστε από κάθε λογής τρόφιμα. Ο σύγχρονος καταναλωτής εστιάζει στη γεύση τους και στο κόστος αυτών, αδιαφορώντας για την ποιότητά τους, τις περισσότερες φορές.

Ζούμε στην εποχή που ξεσπάμε κάθε μας δυσάρεστο ή ευχάριστο συναίσθημα σε μια ευχάριστη γεύση γλυκού ή αλμυρού, ενώ ωστόσο δεν έχουμε αναλογιστεί αν το είχαμε πραγματικά ανάγκη ή απλά πρέπει να διαχειριστούμε τις καταστάσεις που μας πιέζουν.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε καλύτερα

ΤΙ ΤΡΩΜΕ και ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΜΕ.

Μια παροιμία λέει “ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα”, δηλαδή η διατροφή μας μπορεί να γίνει το γιατρικό μας σε πολλές καταστάσεις.

Από τότε που κατέκλισαν την αγορά τα κάθε λογής γλυκά και αλμυρά έτοιμα σνακ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι υπερλιπιδαιμίες (αυξημένες τιμές χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων αίματος) και ο Σακχαρώδης Διαβήτης, δύο νοσήματα χωρίς συμπτώματα αλλά που μπορούν να εξελιχθούν σε σοβαρές χρόνιες καρδιαγγειακές παθήσεις (έμφραγμα, φλεβική ανεπάρκεια κλπ).

Αποκτώντας “διατροφική συνείδηση” τώρα, δηλαδή κάνοντας σωστές επιλογές τροφίμων για να καλύψουμε σωματικές και όχι μόνο ανάγκες μας, μπορούμε να χτίσουμε ένα γερό οργανισμό, θωρακισμένο απέναντι σε πολλές παθήσεις που μπορούν να μας ταλαιπωρήσουν στο μέλλον. Είναι το χέρι μας!!!

Διαβάστε ακόμα