Άρια Δαφνά: Νέα από την Κοινότητα Ερμούπολης

  • Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021 - 13:57

Μετά λύπη μας, η Δημοτική Αρχή, για άλλη μία φορά κατάφερε να φανεί κατώτερη των περιστάσεων σε μία από τις κορυφαίες διαδικασίες των δημοτικών & κοινοτικών συμβουλίων, όπως είναι η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού.
Διότι, στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμούπολης την 22/09/2021, που έφεραν προς συζήτηση & ψήφιση, το Τεχνικό  Πρόγραμμα της πόλης μας για το 2022, δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη παρουσία μελών  της, ώστε να υπάρχει η νόμιμη απαρτία, για να καταλήξει και να λάβει το Κοινοτικό μας Συμβούλιο μία έγκυρη απόφαση.
Διότι, δυστυχώς από τους 7 Κοινοτικούς Συμβούλους που διαθέτει η πλειοψηφία της παράταξης του Κου Λειβαδάρα, εμφανίστηκαν μόνον 2 καθώς και η Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα το θέμα να αποσυρθεί. 
Τι συμβαίνει με τη Δημοτική Αρχή? Σ αυτό ας δώσουν απαντήσεις οι ίδιοι στους συμπολίτες μας. Εμείς περιοριζόμαστε σε μία καλόπιστη κριτική και εκφράζουμε τις δικαιολογημένες απορίες του κόσμου.
Έτσι αναγκάστηκαν, να το επαναφέρουν το θέμα, την 21/10/2021 για συζήτηση & ψηφοφορία. Στη συνεδρίαση αυτή τα μέλη της μειοψηφίας, κρίναμε σκόπιμο, ότι πρέπει να ψηφίσουμε λευκό, πλην ενός μέλους. 
Διότι, τα έργα που μας έφεραν  ότι θα κάνουν το 2022 δεν ήταν τίποτα καινούργιο, αλλά αντιγραφή & μεταφορά των ανεκτέλεστων έργων του 2020 & 2021. Πρόκειται για προσβολή & κοροϊδία του λαού της Ερμούπολης. Eπειδή όμως η Ερμούπολη δεν είναι μόνο το ιστορικό μας κέντρο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από τα ανεκτέλεστα έργα του ΤΠ, αφορούν κυρίως τις συνοικίες & τις γειτονιές της πόλης μας που είναι παραμελημένες και με πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και να δεινοπαθούν οι κάτοικοι. 
Αλλά φαίνεται, ότι η δημοτική αρχή, δίνει προτεραιότητα σε έργα βιτρίνας και όχι στα έργα ουσίας. Και θυμούνται τους κατοίκους των συνοικιών, τις παραμονές των εκλογών και μετά τους ξεχνούν, «κάπου με είδες κάπου σε είδα» και τους θυμούνται πάλι στις επόμενες εκλογές. 
Αλλά και το έργο, «κατασκευή μόνιμων ραμπών ΑΜΕΑ στην οδό Σταματίου Πρωίου, Πρωτοπαπαδάκη & Θεμάτων Σπερχειού», που ήταν από τις πρώτες προτεραιότητες τους και το είχαν εντάξει στο ΤΠ της πόλης μας απ το 2020, παραμένει ακόμα στα αζήτητα, προς απογοήτευση των ευπαθών σωματικά συμπολιτών μας. 
Η απογοήτευσή μας, αλλά και των συμπολιτών μας είναι μεγάλη, διότι είναι γνωστό σε όλους ότι στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν υπάρχει κανένα νέο έργο, αλλά επανάληψη εκείνων που δεν έγιναν, ενώ είχαν προγραμματιστεί & ψηφιστεί. 
Αυτή η αδιαφορία τους και η αδράνειά τους στην υλοποίηση των έργων, δε μας αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, ότι τα έργα και του νέου  ΤΠ για το 2022 θα υλοποιηθούν και δεν θα μεταφερθούν για το 2023. 
Από την άλλη, έρχονται & υπερηφανεύονται συνεχώς, ότι η πόλη μας μετατρέπεται σ ένα εργοτάξιο. 
Αλλά δυστυχώς, φαίνεται ότι στην πόλη μας και γενικότερα  στο νησί μας ευημερούν οι μελέτες, οι αριθμοί και τα πολλά λόγια και δυστυχούν τα έργα που δε γίνονται ποτέ.  
Αυτά όλα, δεν βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Αντίθετα, την επιδεινώνουν σε όλα τα επίπεδα. Όπως καθαριότητα, προσβασιμότητα, χώροι στάθμευσης, χώροι άθλησης, κλπ. Και η κατάσταση αυτή να μην μπορεί να διορθωθεί. 
Και συγκεκριμένα, ενώ μας διαβεβαίωναν ότι επιτέλους, έγινε σωστή αποκατάσταση της βλάβης του αγωγού στο δίκτυο ύδρευσης στον Αξό, γίναμε πάλ, στο ίδιο έργο θεατές. Διότι πλημύρισε και πάλι ο δρόμος. 
Μία από τα ίδια και στον τομέα της καθαριότητας της πόλης μας, με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από τους άπλυτους κάδους και η δυσοσμία να σου κόβει την αναπνοή. Παντού εστίες μικροβίων, παντού κατεστραμμένα οδοστρώματα & πεζοδρόμια, σπασμένες πλάκες & γρανίτες ιδιαίτερα στην περιοχή του Αγ.Νικολάου, Μεταμόρφωσης, Θεάτρου Απόλλων κλπ. Τι να πούμε για τους δρομίσκους στις γειτονιές και τις απομακρυσμένες συνοικίες.  
Τα γήπεδα κλειστά επ αόριστόν για την αθλούμενη νεολαία μας και η κατάσταση αυτή να μη μπορεί να συμμαζευτεί. Τι να σας τα γράφουν οι Ερμουπολίτες, τι να διαμαρτύρεται ο κόσμος.   
Είσαστε υπόλογοι και υπεύθυνοι 100% απέναντι στους συμπολίτες μας, για όλη αυτή την κατάσταση. Και ιδιαίτερα με όσα συνέβησαν την καλοκαιρινή περίοδο. Έλλειψη νερού, πλημμελής καθαριότητα κλπ. που έπληξαν την εικόνα του νησιού μας προς τα έξω.
Διότι μπορεί το νησί μας να είχε μεγάλη επισκεψιμότητα αυτό το καλοκαίρι και ήμασταν χαρούμενοι γι αυτό, αλλά ο κόσμος έφυγε απογοητευμένος & προβληματισμένος. 
Περιμένουμε με αγωνία, έστω και την τελευταία στιγμή, να κάνετε επιτέλους κάτι για την πόλη και το νησί μας και όχι με λόγια & υποσχέσεις αλλά με έργα. Διότι, όταν έχετε επιτυχίες τις χαιρόμαστε, όταν έχετε αποτυχίες πρέπει να τις λέμε. 
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Αριάδνη Κ. Δαφνά 
Κοινοτική Σύμβουλος Ερμούπολης.   

Ετικέτες: 

Διαβάστε ακόμα