Προσάραξη του Blue Star Patmos στο λιμάνι της Ίου

  • Τετάρτη, 30 Αυγούστου, 2017 - 09:35

Στο λιμάνι της Ίου προσάραξε τα ξημερώματα το Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Patmos, από αδιευκρίνιστα αίτια.

Το πλοίο, το οποίο πραγματοποιούσε εκείνη τη στιγμή το προγραμματισμένο δρομολόγιο Πειραιάς – Σύρος – Πάρος – Νάξος – Ίος – Σαντορίνη – Ανάφη, μεταφέροντας 205 επιβάτες, 87 μέλη πληρώματος, 21 ΙΧ οχήματα και 12 φορτηγά, καταπλέοντας στο λιμάνι της Ίου, προσάραξε στις 01:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από την προβλήτα του λιμανιού. Ο πλοίαρχος άμεσα εξέπεμψε σήμα προς τη λιμενική αρχή, ενημερώνοντας για μικρή και ελεγχόμενη εισροή υδάτων, από τη δεξιά πλευρά του πλοίου.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν ασφαλώς καθώς επιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο καταμαράν Super Jet, το οποίο τους αποβίβασε στο λιμάνι της Ίου, όπου, με τη συνδρομή της δημοτικής αρχής και τον συντονισμό της πλοιοκτήτριας εταιρείας Blue Star, κατέλυσαν σε ξενοδοχεία του νησιού.

Όπως θέλουν οι πρώτες πληροφορίες, το “Patmos”, θα παραμείνει στο σημείο, όπου παραμένουν για λόγους ασφαλείας τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος, έως το μεσημέρι, όταν και αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία αποκόλλησής του, με τη συνδρομή ρυμουλκών, ενώ προβλέπεται επίσης, το πλοίο να ελεγχθεί από δύτες και από αρμόδιο νηογνώμονα.

Η ανακοίνωση εκ μέρους του Υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρει, πως «στο BLUE STAR PATMOS πρόκειται να μεταβεί κλιμάκιο αποτελούμενο από επαγγελματίες δύτες καθώς και στελέχη του Κλάδου Ελέγχου Επιθεώρησης Πλοίων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, προκειμένου να εκτιμήσουν επακριβώς τις ζημιές που έχει υποστεί το πλοίο», ενώ όπως θέλουν οι πληροφορίες, στις 12.30 ξεκίνησε η επιθεώρηση του πλοίου. 

Επίσημη ανακοίνωση από τη BLUE STAR FERRIES

«Σήμερα 30 Αυγούστου 2017 και ώρα 1:30 π.μ., το πλοίο BLUE STAR PATMOS το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΥΡΟ-ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ-ΙΟ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ κατά την είσοδό του στο λιμένα της ‘Ιου προσάραξε σε αβαθή. Κατά το χρόνο της πρόσκρουσης στο πλοίο επέβαιναν 205 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Για προληπτικούς λόγους, το πλήρωμα του πλοίου προχώρησε σε εκκένωση του πλοίου και όλοι οι επιβάτες προωθούνται στο λιμάνι της Ίου με πλωτά μέσα».

Από την εταιρεία ανακοινώθηκε, πως τουλάχιστον για σήμερα το βράδυ, το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Blue Star Patmos θα εκτελεστούν από το Blue Star Naxos. 

Πιο αναλυτικά:

Σημειώνεται επίσης, πως η εταιρεία αποζημιώνει τους επιβάτες στο 100% της αξίας του εισιτηρίου, ενώ με τη συνδρομή του Super Ferry της εταιρείας Golden Star Ferries αναμένεται να πραγματοποιηθεί δωρεάν η μεταφορά των επιβατών του Patmos, που έχουν μεταβεί στη Νάξο και την Πάρο, στο λιμάνι του Πειραιά.