Καιρός: Επιδείνωση από το μεσημέρι με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

  • Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023 - 07:22

Αλλάζει από το μεσημέρι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού, καθώς έρχεται κακοκαιρία με βροχές, τοπικές καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Mega, Γιάννη Καλλιάνο, μέχρι το μεσημέρι ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι καλός, αλλά από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά θα ξεκινήσουν βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία και στη δυτική Πελοπόννησο.

Σήμερα δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την μεταβολή του καιρού τα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας δηλαδή η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια, οι Σποράδες, η Κρήτη, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, επισημαίνει ότι «από το μεσημέρι και μετά, χαλάει ο καιρός, καθώς μια ψυχρή μάζα από την βόρεια Ευρώπη θα κατηφορίσει στην Μεσόγειο.

Έτσι, περιμένουμε από το απόγευμα και κυρίως από το βράδυ, βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά, στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

Οι βροχές, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος, κατά τόπους θα είναι ισχυρές, όπως και οι καταιγίδες που θα συνοδεύονται, κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, από χαλαζοπτώσεις και κεραυνοπτώσεις.

Η κακοκαιρία σιγά σιγά θα επεκταθεί, την Τρίτη, σε ολόκληρη την χώρα. Μάλιστα, αύριο θα γυρίσουν οι άνεμοι και σε βορειοδυτικούς. Τα χιόνια, την Τρίτη θα επηρεάσουν, ακόμα και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, από τα 500- 600 μέτρα και πάνω.

Η κακοκαιρία με τις χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, καθώς θα προχωράει ανατολικότερα και από τα δυτικά, ο καιρός θα βελτιώνεται.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας η θερμοκρασία θα πέσει έως και 10 βαθμούς, θα σημειωθούν έντονες βροχές και χιόνια ακόμη και κάτω από τα 800 μέτρα ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και παγετό ακόμη και στα κεντρικά και βόρεια πεδινά.

 

Ετικέτες: