“ΧΡΟΝΟΣ” ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Περιμένουν τις καλύτερες μέρες οι επαγγελματίες εστίασης - διασκέδασης

  • Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, 2022 - 06:22

Αισιόδοξη χαρακτηρίζει την άρση των μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση, ο πρόεδρος του σωματείου Καφετοποτοπωλών Κομοτηνής και περιφέρειας Σπύρος Θυμικιώτης, αλλά διατηρεί επιφυλάξεις ως προς τη μαζική επιστροφή των πελατών στα καταστήματα όχι μόνο λόγω του φόβου του κορωνοϊού, αλλά και λόγω της ακρίβειας που σαρώνει όλα τα νοικοκυριά.

Ο κος Θυμικιώτης μέσω του ράδιο Χρόνος 87.5fm  υποστήριξε ότι η κανονικότητα θα αργήσει να επιστρέψει στον κλάδο τους, αλλά ελπίζει σε καλύτερες μέρες για να βγουν τα σπασμένα του προηγούμενου μήνα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Από σήμερα, Δευτέρα 31/01, «απελευθερώνεται» το ωράριο και επανέρχεται η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, το απόγευμα της Πέμπτης, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, στη διασκέδαση και στην εστίαση επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο, όμως παραμένει η «καθήμενη διασκέδαση».

Ο Θάνος Πλεύρης προκειμένου να δικαιολογήσει την αποκλιμάκωση των μέτρων είπε ότι είχαν σχετική εισήγηση της επιτροπής και ότι ελήφθη υπόψη η πορεία της πανδημίας με τη μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, η ισορροπία μεταξύ εισιτηρίων και εξιτηρίων στα νοσοκομεία αλλά και ο μικρότερος χρόνος νοσηλείας τώρα που επικρατεί η «Όμικρον» σε σχέση με τη «Δέλτα».

Καθώς τα τρέχοντα μέτρα ισχύουν έως τις 30 Ιανουαρίου, η αποκλιμάκωση των μέτρων θα ισχύσει από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Στη διατήρηση των μέτρων και στη μη επαναφορά περιορισμών, ελπίζει ο πρόεδρος του σωματείου Καφετοποτοπωλών Κομοτηνής και περιφέρειας Σπύρος Θυμικιώτης, εκφράζοντας πολλούς συναδέλφους που πλέον έχουν συσσωρεύσει χρέη και υποχρεώσεις και δεν αντέχουν άλλους περιορισμούς.

Οι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους από 7 Φεβρουαρίου

Όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει επτά μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι και θα υπόκεινται σε μέτρα και αποκλεισμούς στους εξής χώρους: κλειστούς χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, συνέδρια, γυμναστήρια

Από την άλλη, θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test για να μπουν σε: λιανεμπόριο, ανοικτούς χώρους εστίασης, κομμωτήρια, εργασία, εκπαίδευση, υπηρεσίες αισθητικής, χώρους λατρείας.

Δήμος Μπακιρτζάκης