"Εμπιστεύομαι ότι ο κόσμος θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο μας"

  • Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2019 - 14:28

Στο σχολικό συγκρότημα των Γυμνασίων Σύρου βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, κ. Αντώνης Συρίγος, προκειμένου να εξασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο κ. Συρίγος ευχαρίστησε αρχικά τους πολίτες, που αψήφισαν τη ζέστη και τις δυσκολίες και δήλωσαν το "παρών" στην εκλογική διαδικασία, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει από καρδιάς τους δικαστικούς επιμελητές, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και όλους, όσοι αφιέρωσαν την ημέρα τους, προκειμένου να κυλήσουν ομαλά οι διαδικασίες.

Επιπλέον, ο κ. Συρίγος απηύθυνε μία παράκληση προς τους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν, λόγω δυσαρέσκειας, λόγω εργασίας ή άλλων κωλυμάτων, ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα, να προσπαθήσουν να συμμετέχουν, καθώς η συμμετοχή, ειδικά σε εκλογές, οι οποίες θα αναδείξουν την επόμενη κυβέρνηση, αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο.

"Δώσαμε μία αξιοπρεπή μάχη και εμπιστεύομαι ότι ο κόσμος - και μιλώ συλλογικά για το ΣΥΡΙΖΑ - θα ανταποκριθεί, για να μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο το οποίο έχουμε κάνει για ένα κράτος πρόνοιας, κράτος κοινωνικής συνοχής, κράτος αλληλεγγύης, κράτος ευημερίας. Ένα αίτημα λαϊκό, θα έλεγα, το οποίο προσπαθήσαμε να το ικανοποιήσουμε όλο αυτό το διάστημα. Και να μην επιτρέψει σε ανεξέλεγκτες δυνάμεις της αγοράς, οι οποίες θα κυριαρχήσουν ενδεχομένως, αφού η κρατική παρέμβαση θα ατονήσει, να φτιάξουν ένα τοπίο άλλο, απέναντι σε αυτό το τοπίο, που βήμα-βήμα, σιγά-σιγά, αλλά σταθερά μπρέσαμε αυτή την τετραετία να θεμελιώσουμε. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για τα νησιά μας, για τα επιτεύγματα που καταφέραμε - και τα οποία δεν είναι της παρούσης να αναφέρω αναλυτικά - και τα οποία τα δικαιούνταν και τα απέκτησαν στο διάστημα αυτό", δήλωσε έξω από το εκλογικό τμήμα ο κ. Συρίγος. 

Όπως κατέληξε, "πιστεύω στη δύναμη του λαού μας, στη σοφία του, στις επιλογές του και είμαι αισιόδοξος. Περιμένουμε, λοιπόν, με αισιοδοξία. Ωστόσο, σε όσους έχουν έπαρση να υπενθυμίσω, ότι το αποτέλεσμα της κάλπης, είναι αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός, «η νύχτα βγάζει η επίσκοπο και η αυγή μητροπολίτη». Να μην είναι σίγουροι για τίποτα".