Νέα τοποθέτηση του Χ. Κόκκινου στο περιφερειακό συμβούλιο για τον διαγωνισμό των LED

"Ποιοί τελικά είναι οι υπεύθυνοι;"

Οι θέσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου για σημαντικά θέματα
  • Τρίτη, 3 Απριλίου, 2018 - 15:00

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, με το παρόν δελτίο τύπου ενημερώνει συνοπτικά για τις τοποθετήσεις του σε θέματα που συζητήθηκαν στην ημερήσια διάταξη της 3ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου (Σύρος, 2.4.2018).
Συγκεκριμένα:
⦁    για τον ακυρωθέντα διαγωνισμό της Π.Ν.Αι. από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (⦁    Α.Ε.Π.Π.) και αφορούσε προμήθεια φωτιστικών led προϋπολογισμού 4,5 εκ. € και για τον οποίο διαγωνισμό ο κ. Χ. Κόκκινος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα Εφετών - υπεύθυνη για θέματα διαφθοράς και έχει τοποθετηθεί γι’ αυτόν αλλεπάλληλες φορές με πολιτικό τρόπο, επισήμανε τα εξής:
⦁    Δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα την εσωτερική και εξωτερική αλληλογραφία που αφορά το διαγωνισμό και τα τεύχη δημοπράτησης του παραπάνω έργου, παρά το γραπτό από 18.1.2018 αίτημά του στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.
⦁    Δεν υπήρξε καμία αντίδραση της Π.Ν.Αι. (π.χ. ανακοίνωση, προσφυγή στη Δικαιοσύνη) σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που μιλούσαν για στημένο και φωτογραφικό διαγωνισμό και προσέβαλαν το ΣΥΝΟΛΟ των στελεχών της.
⦁    Δε λήφθηκαν υπόψη οι διαμαρτυρίες συλλογικών οργάνων (π.χ. Σ.Α.Τ.Ε. κ.τ.λ.) που κατέθεσαν στον κ. περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για το διαγωνισμό.
⦁    Δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία ενέργεια ένστασης ή αίτημα επανεξέτασης προς τη Δικαιοσύνη από την ηγεσία της Π.Ν.Αι. στην απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.), παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίστηκε ως «φωτογραφικός».
⦁    Δεν αναφέρθηκε ακόμα από τον κ. περιφερειάρχη ποιοι/ες είναι τελικά οι υπεύθυνοι/ες που συνέταξαν τα τεύχη δημοπράτησης και προώθησαν ανεπιτυχώς για την Π.Ν.Αι. το διαγωνισμό για τα led προϋπολογισμού 4.5 εκ. €.

⦁    Όσον αφορά το θέμα «υδροδότηση πόλης Ρόδου από το φράγμα Γαδουρά»,
⦁     υπενθύμισε τη σκληρή μάχη που έδωσε με τη γραφειοκρατία και την αδράνεια, όταν διατελούσε Γενικός Γραμματέας της Π.Ν.Αι. (2004 - 2009), ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες του φράγματος Γαδουρά, που σήμερα υδροδοτεί το νησί της Ρόδου,
⦁    ζήτησε συνεννόηση μεταξύ Π.Ν.Αι. - Δήμου Ρόδου και Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έργων που αφορούν την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που επιφέρουν οι νέες κλιματικές συνθήκες.

⦁    Για το θέμα λειτουργίας της Ε.ΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ., τάσσεται υπέρ της επίσπευσης της λειτουργίας της παραπάνω εταιρίας με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Π.Ν.Αι. - ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. - Δήμου Ρόδου.

Τέλος, όπως είχε ενημερώσει στο αίτημά του προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να μην τεθεί ως θέμα στην ημερήσια διάταξη «η σκοπούμενη διατάραξη των σχέσεων Α’ και Β’ βαθμών Αυτοδιοίκησης», απείχε της διαδικασίας (τη στιγμή που επέμενε η περιφερειακή αρχή να τεθεί το θέμα προς συζήτηση περιφρονώντας και τα αιτήματα της μειοψηφίας για αναβολή ή μη εισαγωγή του θέματος...). Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η άποψή του, αφού η συζήτηση ήταν άκαρπη, διχαστική και δεν βελτίωσε το κλίμα των σχέσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τους δημάρχους των νησιών μας.