Το ακίνητο αναμένεται να παραχωρηθεί από το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του ΤΜΣΠΣ

Σε ισχύ το νομοσχέδιο για την παραχώρηση του π.Elysee στο Δήμο

  • Τρίτη, 1 Αυγούστου, 2017 - 12:54

Ψηφίστηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 από την Ολομέλεια της Βουλής το Νομοσχέδιο με τίτλο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις», όπου περιλαμβάνεται το άρθρο 26, το οποίο αφορά στην παραχώρηση κατά κυριότητα στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης του ακινήτου πρώην Elysee επί του συγκροτήματος των παλαιών αποθηκών διαμετακόμισης στο λιμάνι, προκειμένου να το παραχωρήσει ο Δήμος με τη σειρά του για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (ΤΜΣΠΣ).

Η θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί την αρχή μιας σειράς ενεργειών για την παραχώρηση στον Δήμο και άλλων αναξιοποίητων δημοσίων ακινήτων, η αξιοποίηση των οποίων θα συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία αναπτυξιακών και οικονομικών ωφελειών για την τοπική μας κοινωνία.

Για την αίσια αυτή έκβαση νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά την Υφυπουργό Οικονομικών κα Αικ. Παπανάτσιου για την πολιτική βούληση που επέδειξε να παραχωρήσει στον Δήμο μας ένα δημόσιο ακίνητο, τον Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου κ. Παν. Πανάγο για τη στενή συνεργασία που είχαμε κατά το διάστημα των τελευταίων δύο ετών, καθώς και τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Αντ. Συρίγο για την καθοριστική, από την πρώτη στιγμή, υποστήριξη της προσπάθειάς μας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ της Υφυπουργού Οικονομικών και του Δημάρχου, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την παραχώρηση στον Δήμο και άλλων ακινήτων επί του ιδίου συγκροτήματος (παλαιές αποθήκες Τελωνείου), προκειμένου να αξιοποιηθούν επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας και της περαιτέρω ενδυνάμωσης και εδραίωσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο.

Ετικέτες: