Πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Μένω σε κάποια γειτονιά – 70’s edition»

Η «Γειτονιά» των Καμινίων άνοιξε τις αυλές της

  • Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2019 - 02:31

Τις «αυλές» της άνοιξε για πρώτη φορά χθες το βράδυ, η «Γειτονιά» των Καμινίων, σκορπίζοντας εικόνες, αρώματα και μελωδίες από τη δεκαετία του ’70.

Η θεατρική παράσταση «Μένω σε κάποια γειτονιά – 70’s edition» του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων έκανε πρεμιέρα το βράδυ του Σαββάτου, στο Γήπεδο της περιοχής και χάρισε άφθονο γέλιο σε όσους έσπευσαν με χαρά να παρακολουθήσουν το sequel της κωμωδίας του Αντώνη Μπούμπα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι, στο πλαίσιο της αναβίωσης του παραδοσιακού εθίμου του Κλήδονα και του Αφανού.

Μάιος – Ιούνιος 1973 και ένα απρόσμενο γεγονός διαταράσσει την καθημερινότητα μιας λαϊκής γειτονιάς της Σύρου. Οι ζωές όλων αρχίζουν σταδιακά να γίνονται «κουβάρι» με σπαρταριστές καταστάσεις. Μυστηριώδεις αφίξεις, παράνομες δραστηριότητες, απαγορευμένοι έρωτες, ξεκαρδιστικές παρεξηγήσεις και επαναστατική διάθεση απέναντι στη διαχρονική σοβαροφάνεια, πλαισιωμένη από την ατμόσφαιρα και τις μουσικές εκείνης της εποχής συνθέτουν τον καμβά μιας -συριανής και με τη βούλα- ιστορίας με κινηματογραφική εσάνς.

Την παράσταση, στην οποία συμμετέχουν ηθοποιοί από πολλές θεατρικές ομάδες του νησιού, πλαισίωσε τριμελής ορχήστρα, αποτελούμενη από τους: Κώστα Φιλίππου (κιθάρα), Ελπίδα Γαδ (φωνή), Γιάννη Ρούσσο (μπουζούκι) και τμήμα του Λαογραφικού – Χορευτικού Ομίλου «η σοφία της παράδοσης».

Στην πρεμιέρα του «Μένω σε κάποια γειτονιά», που σκηνοθετεί ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων και έμπειρος ερασιτέχνης ηθοποιός Γιώργος Σιγάλας, παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, η δημοτική σύμβουλος Αλίκη Λεονταρίτη και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, Ανθή Χαλκιά.

Η παράσταση θα επαναληφθεί απόψε, στις 20:30, στο Γήπεδο Καμινίων.