Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή ο Σωτήρης Φραγκίδης

Η Περιφερειακή Εφορεία Κυκλάδων, εκφράζει την οδύνη της για το θάνατο του πρώην Περιφερειακού Εφόρου Κυκλάδων, Σωτήρη Φραγκίδη.

Ο Σωτήρης Φραγκίδης διετέλεσε Περιφερειακός Έφορος Κυκλάδων κατά τα έτη 2012 έως 2016, ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπηρέτησε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σε διάφορες...

"Ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον του ιστορικού μας Ναυπηγείου"

Η εκδοθείσα την περασμένη Πέμπτη Απόφαση του Πρωτοδικείου  Σύρου, με την  οποία  επεκύρωθη  η  από 26 Ιουλίου του 2018 Συμφωνία εξυγίανσης του Νεωρίου , μας γεμίζει χαρά,  ελπίδα και αισιοδοξία  για το μέλλον του ιστορικού μας Ναυπηγείου, για την πρόοδο του νησιού και την ανάπτυξη της τοπικής...

Αυξημένα αντανακλαστικά λόγω έργων

Με ιδιαιτέρως χαμηλή ταχύτητα οφείλουν να διέρχονται οι οδηγοί από τον δρόμο του Άνω Μάννα και ειδικότερα, πλησίον του σημείου της δεύτερης εισόδου των Λυκειακών Συγκροτημάτων δεδομένης της εξέλιξης εργασιών που αναπτύσσονται καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, επί του δρόμου.

...

Οικοδομώντας μια ευτυχία που θα ολοκληρωθεί με την Ανάσταση

Στη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας συναντούμε εποχές ιστορικών ανακατατάξεων και κρίσεων, όπως η σημερινή εποχή, όπου όλα φαίνονται συγκεχυμένα, απρόβλεπτα, καμιά φορά χωρίς νόημα. Το παλιό δείχνει να καταρρέει, αλλά το καινούριο να μην ανατέλλει.

Όπως περιγράψει ο π. Γιάννης Μαραγκός,...

Εισόδια της Θεοτόκου: Η αρχή του Θείου Σχεδίου για τον άνθρωπο

Τα Εισόδια της Θεοτόκου, μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθόδοξης Πίστης τιμώνται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου. Μέσω των Εισοδίων, η Εκκλησία κάνει ένα προανάκρουσμα των Χριστουγέννων. Ψάλλοντας « Χριστὸς γεννᾶται· δοξάσατε. Χριστὸς ἐξ οὐρανῶν· ἀπαντήσατε», μας προειδοποιεί ότι ήρθε η ώρα να...

Κάλεσμα της ΚΟΒ Σύρου του ΚΚΕ στην πλατεία Τσιροπινά για το Πολυτεχνείο

 • Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, 2018 - 18:53
 • 0 Σχόλια

Η ΚΟ Σύρου του ΚΚΕ σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 17/11/2018 στις 12.00 στην  πλατεία  Τσιροπινά προς τιμήν της επετείου του Πολυτεχνείου. 
Συμπληρώνονται 45 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής...

Ο Μ. Γλυνός για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 • Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, 2018 - 18:47
 • 0 Σχόλια

Επ' ευκαιρία της παρουσίας του στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της Καλύμνου για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός, προέβη στην εξής δήλωση.

 

«Ο Αγώνας για την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη, την Κοινωνική...

Συλλυπητήριο μήνυμα από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

 • Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, 2018 - 16:36
 • 0 Σχόλια

Τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, θέλουν να εκφράσουν τη βαθιά οδύνη τους για την απώλεια του συναδέλφου που έχασε τη ζωή του, σήμερα Παρασκευή 16-11-2018 στις 5 τα ξημερώματα, με την ανατροπή απορριμματοφόρου του Δήμου Αλίμου.

Το παραπάνω γεγονός, ακολούθησε...

Βραβεία στους μαθητές Νάξου από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

 • Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, 2018 - 16:33
 • 0 Σχόλια

Το  Δ.Σ.  της  Ελληνικής  Μαθηματικής  Εταιρείας  διοργάνωσε  την  τελετή  απονομής βραβείων του 11ου και 12ου Διαγωνισμού «Μαθηματικά και Παιχνίδι» για  μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού των σχολείων της Νάξου.   Η βράβευση των μαθητών Ε΄ και Στ΄ τάξης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  11 ...

Φιλανθρωπικό bazaar από το Inner Wheel Σύρου

 • Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, 2018 - 12:23
 • 0 Σχόλια

Ο  Όμιλος  Inner  Wheel Σύρου σας  προσκαλεί στο Φιλανθρωπικό bazaar που θα πραγματοποιηθεί στο καφέ «ΜΕΓΑΡΟ» την Πέμπτη  22/11/2018  από 18:00μμ. – 22:00μμ. και την Παρασκευή 23/11/2018 από 09:00πμ.- 21:00 μμ.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του Ομίλου...

Πολυτεχνείο 2018 - Ημέρα μνήμης, ημέρα αντίστασης στον φασισμό

 • Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, 2018 - 12:13
 • 0 Σχόλια

Η εξέγερση της νεολαίας πριν από 45 χρόνια, με αιχμή το Πολυτεχνείο, στέλνει κάθε χρόνο μηνύματα εγρήγορσης, συμμετοχής, διεκδίκησης και θυμίζει στους νέους, κάθε ηλικίας, πως κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και πως ο φασισμός δεν  είναι ανίκητος.

Η κινητοποίηση της κοινωνίας και η...

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του προγράμματος «Καθαρά Νησιά»

 • Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, 2018 - 06:23
 • 0 Σχόλια

Με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ολοκληρώθηκε το τριήμερο 9-11 Νοεμβρίου το πρόγραμμα «Καθαρά Νησιά», με κοινές δράσεις καθαρισμού ακτών και βυθού από την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA και την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Aegean Rebreath.

Οι δράσεις ξεκίνησαν τον...

Στο ΣτΕ προσφεύγει η Εκκλησίας της Ελλάδος για το ΠΙΙΕΤ

 • Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, 2018 - 06:18
 • 0 Σχόλια

Νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτή τη φορά από την Εκκλησία της Ελλάδος, για το θέμα των εκλογών της διοικούσας επιτροπής του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας της Τήνου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για το θέμα έχει ήδη προσφύγει και...

Αποκαταστάσεις σε νέο έργο

 • Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, 2018 - 06:14
 • 0 Σχόλια

Στην απόφαση οριστικής παραλαβής του έργου “Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου” προχώρησε προχθές το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών να γνωστοποιεί τις οικονομικές περικοπές όσον αφορά στις εργασίες που αφορούν...

Ως πιλοτικός Δήμος για το Ευρωπαϊκό έργο Implement η Μύκονος

Ο Δήμος Μυκόνου επιλέχθηκε ως πιλοτικός Δήμος από το Ευρωπαϊκό έργο IMPLEMENT στα πλαίσια του προγράμματος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 με επίκεντρο στοχευμένες δράσεις για το περιβάλλον και την ενέργεια.  

Η Δημοτική Αρχή...

Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία

 Σαράντα πέντε χρόνια έχουν περάσει από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και το ανατρεπτικό και αντιιμπεριαλιστικό πολιτικό μήνυμα της εξέγερσης παραμένει περισσότερο από ποτέ άλλοτε επίκαιρο. Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου συμπίπτει με τις ιμπεριαλιστικές  παρεμβάσεις  των ΗΠΑ στην Ν.Α...

Επισήμως πλατεία Μνημείου Εμπορικής Ναυτιλίας

Σε πλατεία Μνημείου Εμπορικής Ναυτιλίας μετονομάζεται η μικρή πλατεία της Ερμούπολης στη θέση “Νησάκι”, η οποία ήταν γνωστή μέχρι σήμερα ως πλατεία “Αφανούς Ναύτη”, εξαιτίας λανθασμένης ιστορικής προσέγγισης του θέματος.

Σύμφωνα με την απόφαση του σημερινού δημοτικού συμβουλίου στη...

Απεργία της ΠΝΟ στις 28 Νοεμβρίου

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. 

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, με δικά της αιτήματα, αποφάσισε σε σημερινή...

Αντίπαρος: Νεκρός 72χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Την 13-11-2018 το απόγευμα στην Αντίπαρο 72χρονος ημεδαπός βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του εγκλωβισμένος από μηχάνημα έργου μέσα σε αποθήκη κατοικίας του. Ο  72χρονος απεγκλωβίστηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πάρου, όπου...

Μηχανική βλάβη του «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» στη Σέριφο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σερίφου, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π. 118000, ότι κατέπλευσε καθυστερημένα στο λιμένα με τη χρήση μίας μηχανής, λόγω σβέσης της αριστερής κύριας μηχανής που πιθανότατα προήλθε από βλάβη στο σύστημα τροφοδοσίας.

...

Σελίδες