Πολιτική

Μαρία Μαυρίκου: "Η προχειρότητα της Δημοτικής Αρχής βλάπτει την εικόνα του πολιτισμού"

Η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Σύρου Ερμούπολης , Μαρία Μαυρίκου, με αφορμή τη πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, εξέδωσε δύο ανακοινώσεις, αναφορικά αρχικά με τη δωρεά ενός πιάνου στον Δήμο και στη συνέχεια με την ανάγκη δημιουργίας Επιτροπής Πολιτισμού.

Αναλυτικά οι δύο...

Κ. Μητσοτάκης στο νέο υπουργικό συμβούλιο: Αυξήσεις μισθών, ακρίβεια, παιδεία και υγεία οι προτεραιότητές μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου (15.6.2024) η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή.

«Οι πολίτες μας ζήτησαν περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη», τόνισε ο πρωθυπουργός...

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές για αρχηγό ακόμη και τον Ιούλιο σκέφτεται ο Ανδρουλάκης

Εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ ακόμη και μέσα στον Ιούλιο φαίνεται ότι σκέφτεται ο Νίκος Ανδρουλάκης υποχωρώντας από την αρχική του θέση για κάλπες στη βάση του κόμματος το φθινόπωρο του 2025.

Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά τώρα ότι μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα...

30 χρόνια από την αδελφοποίηση της Άνω Σύρου με την Γαλλική Grillon

Ανακοίνωση για την 30η επέτειο της αδελφοποίησης του Δήμου Άνω Σύρου με τον Δήμο της Grillon, εξέδωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χρηστιάννα Πάπιτση.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Σε λίγες ημέρες στη Γαλλία θα γιορτάσουμε την 30η επέτειο της αδελφοποίησης του Δήμου Άνω Σύρου με τον Δήμο της...

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την την ανακοίνωση του ανασχηματισμού το πρωί της Παρασκευής.

Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τη νέα του...

Αμοργός: 72 ώρες αγωνίας για τον 59χρονο Αμερικανό αγνοούμενο

Τρία δραματικά 24ωρα έχουν περάσει από την στιγμή που ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας αγνοείται στην Αμοργό.

Πυροσβεστική, αστυνομία, διασώστες και εθελοντικές ομάδες «χτενίζουν» όλα τα πιθανά σημεία στην Αμοργό, από τα οποία μπορεί να πέρασε ο Αμερικανός τουρίστας κατά την πεζοπορία του...

Δεξιά ανακύκλωση χαρακτηρίζει τον ανασχηματισμό ο Κασσελάκης

Για δεξιά ανακύκλωση έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό.

«Αυτό το μήνυμα έλαβε ο Πρωθυπουργός; Του φταίει ο κ. Σκρέκας για το μισό κιλό φέτας και τα υποδεέστερα γερμανικά απορρυπαντικά; Και προάγει αυτούς που αφήνουν διαρροές των...

Αφιέρωμα στην Πάρο από ταξιδιωτικό περιοδικό και ιστότοπο της Ινδίας

Με τίτλο“Το νησί που μοιάζει με  καρτ ποστάλ προσφέρει την απόλυτη γοητεία της Ελλάδας σε μια τέλεια συσκευασία”

το  ταξιδιωτικό ηλεκτρονικό περιοδικό της Ινδίας Outlooktraveller δημοσιεύει αποκλειστικό αφιέρωμα για την Πάρο, έπειτα από πρόσφατη επίσκεψη της δημοσιογράφου Karen Faye...

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης - Δείτε όλα τα ονόματα

Τη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου που αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Σύνθεση της Κυβέρνησης

Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας...

Σύρος: Προμήθεια 80 νέων μπλε κάδων ανακύκλωσης

Ογδόντα “μπλε” νέοι κάδοι ανακύκλωσης συσκευασιών παρελήφθησαν από τον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης,  Ιωάννη Μαραγκό, τους οποίους απέστειλε η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, προκειμένου να  αντικαταστήσουν, κατά ένα μέρος, τους υπάρχοντες φθαρμένους και να...

Στις 11:30 ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός - Λιβάνιος στο Υπουργείο Εσωτερικών

Στις 11:30 θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Το προγραμματισμένο για σήμερα Υπουργικό Συμβούλιο αναβάλλεται.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη τα...

“Απόβαση” φωτοβολταϊκών πάρκων στη Σύρο

“Πυκνώνουν” ολοένα και πιο έντονα στη Σύρο οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων σε αρκετές περιοχές του νησιού, χωρίς να υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τους επενδυτές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αλλοίωση του νησιωτικού τοπίου, τις ενδεχόμενες...

Προχωρά η αποτύπωση κτηρίων για τη μεταβίβαση του στρατοπέδου

Σε εξέλιξη είναι οι ενέργειες της αναζήτησης και αποτύπωσης των απαιτούμενων σχεδίων κτισμάτων του στρατοπέδου Σύρου που δεν είχαν καταγραφεί μέχρι σήμερα και αποτελούσαν εκκρεμότητα για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των 46 στρεμμάτων από το ΤΕΘΑ στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Τα παραπάνω...

Black out στην "καρδιά" της Σαντορίνης

Απροειδοποίητα για δύο ώρες έμεινε χωρίς ρεύμα η περιοχή των Φηρών στη Σαντορίνη και οι αντιδράσεις από τη πλευρά του Δήμου, των καταστηματαρχών και του κόσμου, ήταν και συνεχίζουν να είναι πολύ έντονες. Η "Κοινή Γνώμη" επικοινώνησε με εκπρόσωπο του Δήμου, που δεν μπόρεσε να κρύψει την...

Η καθαριότητα σε πρώτο πλάνο στην Πάρο

Στην ενημέρωση για την πορεία των ανοικτών ηλεκτρονικών διαγωνισμών των δημοσίων συμβάσεων για την παροχή υπηρεσιών στην Καθαριότητα, προχώρησε ο Δήμος Πάρου, ενώ ανακοίνωσε την απόκτηση 210 νέων κάδων απορριμμάτων, διαφορετικού τύπου, που θα ενισχύσουν την καθαριότητα του νησιού.

Πιο...

Σύρος: Νέα αποστολή ανακυκλώσιμων ενδυμάτων και υποδημάτων

Την ολοκλήρωση δύο ακόμη αποστολών ανακυκλώσιμων ενδυμάτων-υποδημάτων-λευκών ειδών, συνολικού βάρους 14.310Kg, προς την συνεργαζόμενη εταιρεία RECYCOM, τον μήνα Μάιο, ανακοίνωσε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τη συνεχόμενη αύξηση του...

Ικανοποίηση Πέτρου Ραουζαίου για τη μελέτη αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της περιοχής Κινίου

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την απόφαση της ΔΕΥΑΣ, μέσω της οποία έγινε γνωστή η ολοκλήρωση της μελέτης και αντικατάστασης του του δικτύου ύδρευσης του οικισμού του Κινίου, εκφράζει μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Σύρου, Πέτρος Ραουζαίος.

Η...

Σύρος: Ευχαριστήριο του γραφείου Τουρισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Ευχαριστήριο προς ιδιωτική επιχείρηση, η οποία συνέβαλλε στη φιλοξενία σημαντικών, όπως αναφέρεται, προσκεκλημένων στο νησί, εκφράζει μέσω ανακοίνωσης το γραφείο Τουρισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Η ανακοίνωση

"Το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Σύρου Ερμούπολης θα...

“Καμπανάκι” για τη λειτουργία των νέων γηπέδων

Προ των ευθυνών του βρίσκεται ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σχετικά με τη διαχείριση και λειτουργία των νέων γηπέδων που του έχει κληροδοτήσει και συνεχίζει να του κληροδοτεί η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στις περιοχές της Βάρης, του Πάγου και των Καμινίων, καθώς οι ανάγκες των νέων αθλητών και αθλητριών...

Οι Κυκλάδες παίρνουν μέτρα για τις υψηλές θερμοκρασίες

Σε επιφυλακή βρίσκεται όλη η χώρα εξαιτίας του καύσωνα που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες και αναμένεται να διαρκέσει έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 43 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας και μπορεί στα νησιά των Κυκλάδων οι θερμοκρασίες να...

Σελίδες