Επιστολή Μιχάλη Παγώνη

Σκοταδισμός...

  • Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2013 - 12:50

Έννοια της λέξης, τι είναι; Είναι, λοιπόν, η αντίθεση στη γνώση και στην πρόοδο, η τάση να θες να κρατήσεις το λαό στο σκοτάδι.

Δέκα ολόκληρες μέρες κρατώ, στην κυριολεξία, τα χέρια μου, για να μη γράψουν αυτά που ακούω, βλέπω, αντιλαμβάνομαι και με πληγώνουν συθέμελα αυτές τις «σημαδιακές», για την χώρα μου, μέρες!!!

Ο κυριότερος λόγος είναι ότι σωρεύθηκε τόση οργή, τόσος θυμός, τόση οδύνη και απέραντη πίκρα, που ήταν αδύνατο να συγκρατηθώ, για να μη βρίσω, να μη καταραστώ, να μη βγάλω την χολή που με πότισαν, από μέσα μου.

Όταν όμως αρχίσω να περιγράφω, τι με έκανε να λύσω την εκούσια, για λίγο, σιωπή μου, θα καταλάβετε, γιατί έβαλα αυτόν τον τίτλο στο άρθρο μου, γιατί ανέλυσα την έννοια αυτής της «απαίσιας» λέξης και τελικά, τι δεν μπορεί πλέον να μου δώσει συγχωροχάρτι στην «αυτοφίμωσή» μου.

Χθες αργά το βράδυ, περί τις 2,30 μετά τα μεσάνυχτα, άκουγα από το διαδίκτυο, γνωστό Αθηναϊκό Ραδιοσταθμό, ιδιωτικό φυσικά, αφού τους δημόσιους τους……..«σιώπησαν»!!!.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής κ. Μάνος Τσιλιμίδης έδινε βήμα σε ακροατές του για τοποθετήσεις, συζητήσεις, αφιερώσεις κλπ. Καθώς η εκπομπή του ήταν ζωντανή.

Την ώρα αυτή πήρε τηλέφωνο από την Αδελαίδα της Αυστραλίας, μία κυρία, ομογενής, ονόματι Ρούλα.

Σχεδόν με τρεμάμενη φωνή από παράπονο, θυμό, οργή και συγκίνηση αρχίζει να λέει:

«Στις 12 του μηνός το πρωί (η Αυστραλία έχει τοπική ώρα πάνω από 7 ώρες μπροστά από την Ελλάδα) όπως έβλεπα την ΕΡΤ WORLD (παγκόσμιο πρόγραμμα της ΕΡΤ), ξαφνικά μαύρισε η οθόνη της τηλεόρασής μου και δεν έβλεπα τίποτα παρά μόνο «μαύρη εικόνα»!!!

Πήρα τηλέφωνο στην Ελλάδα και μου είπαν τι ακριβώς είχε γίνει.

Δεν μαύρισε η εικόνα της τηλεόρασής μου, ΜΑΥΡΙΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ!!!!!

Παρακαλώ όποιος μ ακούει και μπορεί να βοηθήσει, να δώσει πάλι φως στην ζωή μου, που μας πλημμύρισαν σκοτάδι»

Σαν Μιχάλης Παγώνης δεν έχω να προσθέσω…..τίποτε. Τα είπε όλα!!!

Σύρος 20/6/2013

Μιχάλης Π. Παγώνης

Διαβάστε ακόμα