Παιδεία

Οι νέοι στόχοι της Ένωσης Γονέων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Έχοντας ως κοινό γνώμονα την εκπαίδευση και την αντιμετώπιση, αλλά και επίλυση σημαντικών προβλημάτων, συνεχίζει με ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο, η Ένωση Γονέων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Για τα θέματα που μπαίνουν σε γραμμή πρώτης προτεραιότητας για την επόμενη διετία 2024-2026,...

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Σύρου Ερμούπολης

Μετά από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντος κατά τις εκλογές της 6ης Μαρτίου 2024 συμβούλου, κ.Χάρη Ζεπάτου, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Σύρου –Ερμούπολης, με αποκλειστικό θέμα την συγκρότησή του σε σώμα, σύμφωνα με το Καταστατικό....

Το ΕΠΑΛ Σύρου συμμετέχει σε project σχεδιασμού ξύλινων κατασκευών

Η κοινωνικοποίηση και εξωστρέφεια των μαθητών βρίσκεται στο επίκεντρο του ΕΠΑΛ Σύρου, το οποίο συνεχίζει να στηρίζει δράσεις, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και συνεργασιών. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται αυτό το διάστημα με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ''Καβίλια'', ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει το τρίτο στάδιο...

70 μαθητές της Σύρου στον 10ο πανελλήνιο διαγωνισμό STEM και εκπαιδευτικής ρομποτικής

Με τη συμμετοχή 70 μαθητών από δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Σύρου, ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο, ο περιφερειακός διαγωνισμός Νοτίου Αιγαίου, του πανελλήνιου διαγωνισμού STEM της WRO Hellas.

Ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε για τρίτη χρονιά στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων...

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ποσειδωνίας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ποσειδωνίας με τις δασκάλες τους, Ευγενία Φοράδη και Βασιλική Παπατσίμπα συμμετείχαν για τρίτη συνεχή χρονιά στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής - WROHellas 2024 με θέμα "Μεσόγειος θάλασσα- πηγή ζωής και πολιτισμού".
Η ομάδα του Νηπιαγωγείου...

Μητσοτάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: Ριζική τομή στην ελληνική εκπαίδευση (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αναφορά - απάντηση στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουστούμπα σχετικά με την τοποθέτησή του για sugar daddies, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσουάκης χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του σεξιστικές και απαράδεκτες.

«Θεώρησα...

Το πρόγραμμα δράσεων της Ένωσης Γονέων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Ένωσης Γονέων Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, όπου εκπροσωπήθηκαν οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων της Σύρου.

Συγκεκριμένα, εκπ΄ροσωπήθηκα τα νηπιαγωγεία 1ο ,4ο,6ο Άνω Σύρου, Βάρης-Μάννα, Φοίνικα, τα δημοτικά σχολεία 1ο...

Σύρος: Πορεία του Φοιτητικού Συλλόγου ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Μιαούλη, ο Φοιτητικός Σύλλογος Σύρου.

Η συγκέντρωσης διαμαρτυρίας γίνεται στο πλαίσιο της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, αύριο από τη Βουλή.

"...

Εκπαίδευση: Προς κατάργηση η ελάχιστη βάση εισαγωγής

Το εθνικό απολυτήριο «κλυδωνίζει» την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το κεντρικό σενάριο του επιτελείου του υπουργείου Παιδείας που μελετά τη νέα οργάνωση του λυκείου και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο των αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης...

Φοιτητές κατέλαβαν συμβολικά την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Σε συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης (07.03.2024) οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές του ΕΚΠΑ με την κατάληψη αντιτίθενται στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδωτικά πανεπιστήμια που...

Ιδιωτικά πανεπιστήμια - Βουλή: Απορρίφθηκε η αντισυνταγματικότητα του νόμου

Απορρίφθηκε η αίτηση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και η Νίκη κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων για ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Επίσης, νωρίτερα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ απέρριψαν την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε...

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Αρχίζει σήμερα στη Βουλή η συζήτηση

Αρχίζει σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου -Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων». Η ψήφιση του νομοσχεδίου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί...

Πιο αυστηρές ποινές για μπούλινγκ στα σχολεία

Το 2000, σε έρευνα για τον εκφοβισμό στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με τη συμμετοχή 12χρονων μαθητών από οκτώ δημόσια δημοτικά σχολεία της Αττικής και ένα ιδιωτικό, 14,7% δήλωσαν πως υπήρξαν θύματα εκφοβισμού, 6,24% υπήρξαν θύτες και 4,8% θύτες και θύματα. Το 2023, μία άλλη έρευνα έδειξε ότι το 32,...

Νομοσχέδιο Πιερρακάκη: Αλλάζουν όλα στην Παιδεία - Νέου τύπου Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αλλαγές εκ βάθρων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης -από τους παιδικούς σταθμούς έως τα μεταπτυχιακά- προαναγγέλλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το διάστημα αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια, που έχει προσδιοριστεί για την Παρασκευή.

Οπως είναι...

Σύλλογοι Πανεπιστημίου Αιγαίου: Όχι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Η ψήφιση νομοσχεδίου με τον παραπλανητικό τίτλο «Ενίσχυση Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» κατατέθηκε για συζήτηση στην Επιτροπή των Μορφωτικών Υποθέσεων και τις επόμενες ημέρες έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή. Αυτό που επιχειρείται με...

Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών από τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπουργείου παιδείας σχετικά με τις ώρες αποχώρησης των μαθητών – μαθητριών από τα ολοήμερα Δημοτικά σχολεία για τη σχολική χρονιά 2024- 2025.

«Ρυθμίζουμε για το σχολικό έτος 2024-25, την ώρα αποχώρησης από τις σχολικές μονάδες που εφαρμόζεται το...

Σύρος: Μικρά νηπιάκια με μεγάλη καρδιά στηρίζουν το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού «Η ΜΗΤΕΡΑ»

Σπουδαία δράση πραγματοποίησαν το 6ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ερμούπολης και το Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Ερμούπολης με σκοπό τη στήριξη του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Αττικής "Η ΜΗΤΕΡΑ". 

"Όταν οι έννοιες της προσφοράς και της συνεργασίας γίνονται πράξη, προκύπτουν όμορφες ...

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο

Δεκτό επί της αρχής, έγινε από την επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου -Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων». «Υπέρ» της αρχής του νομοσχεδίου...

Προσφορά ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Δημοτικό Σχολείο Οίας

Πραγματοποιήθηκε η παράδοση 12 ηλεκτρονικών υπολογιστών με ενός πολυμηχανήματος στο Δημοτικό Σχολείο Οίας.  Η δωρεά ήταν του οργανισμού Rotary Santorini Oia οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο συνέβαλαν στην βελτίωση του εξοπλισμού του σχολείου.

Παρόντες στην παράδοση ο Αντιδήμαρχος παιδείας...

Το ΚΕΠΕΑ Σύρου στο επίκεντρο των μαθητικών εκδρομών

  • Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 - 06:16
  • 0 Σχόλια

Σε «πόλο» έλξης των μαθητικών εκδρομών έχει μετατραπεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Σύρου για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

Δεκάδες σχολεία από την Αττική, τη Βοιωτία, την Αργολίδα, την Αχαΐα, το Ηράκλειο, τη Σάμο, την Ικαρία, τα Δωδεκάνησα, την Αιτωλοακαρνανία και από τις Κυκλάδες θα...

Σελίδες