Παιδεία

Οι «ΣΥΡactιΣτές» στην Αρχαία Μεσσήνη

Με τις ξακουστές «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη - αντιπροσωπευτικό δείγμα της διαχρονικότητας του συνολικού έργου του- η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Σύρου θα πραγματοποιήσει την παρθενική εμφάνισή της εκτός έδρας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτιστικών θεμάτων «θεατρικό εργαστήρι...

Χαρούμενες πινελιές από τα παιδιά για τα παιδιά

Έξι ομαδικές εργασίες, που θα ομορφύνουν και θα προσδώσουν μία πιο χαρούμενη νότα στο χώρο αναμονής του παιδιατρικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, δημιούργησαν και δώρισαν στον παιδίατρο κ. Σωκράτη Κώτσια οι μαθητές του Ιδιωτικού Παιδικού Σταθμού «Η Φωλιά» και του...

Αντάμωμα γενεών

Τα «τείχη» ανάμεσα στην παλαιά και νέα γενιά «ρίχνουν» μέσα από τις κοινωνικές δράσεις τους οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, αντικαθιστώντας τα με «γέφυρες» επικοινωνίας και αγάπης.

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των μελλοντικών ενεργών πολιτών του τόπου μας...

Εβδομάδα δράσης ενάντια στην ελαστική απασχόληση

Η ΕΛΜε Α Κυκλάδων συμμετέχει και στηρίζει τις δράσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων ενάντια στην ελαστική απασχόληση, την αδιοριστία και τη μόνιμη εργασιακή περιπλάνηση από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή. Μετά από μια 7ετία μνημονιακής πολιτικής,...

Οι «Πεζοπόροι» του ΓΕΛ Σύρου παίρνουν τα βουνά

Το φυσικό και ανθρωπογενές τοπίο της Λαυρεωτικής ανακάλυψαν, γνώρισαν και ερεύνησαν οι «Μικροί Πεζοπόροι» της Α’ και Β’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Σύρου, στο πλαίσιο του ομώνυμου περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου.

Είκοσι οχτώ μαθητές, εκ των 35 που συμμετέχουν...

Συγχρονίστηκαν με την γνώση

Μια ανεπανάληπτη εμπειρία έζησαν οι «Ετεροχρονισμένοι» του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, οι οποίοι συγχρονίστηκαν το περασμένο Σάββατο με περισσότερα από 80 σχολεία της Ελλάδας στον 3ο Τελικό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού.

Θέμα του διαγωνισμού που διοργάνωσε στο...

«Ανταμοιβή μας θα είναι τα χαμόγελα των παιδιών»

Χρώμα στην καθημερινότητα των παιδιών τους θα βάλουν οι γονείς του 3ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, σε μια προσπάθεια να καταστήσουν το σχολείο τους έναν φιλόξενο και ευχάριστο χώρο για όλους τους μαθητές.

Μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ξεκίνησε το...

Κατανόηση των διαδικτυακών κινδύνων

Ενημερωτική συνάντηση με μέλη του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου με ΛΤ Άνδρου και του Εμπειρίκειου Γυμνασίου πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Νοτίου Αιγαίου και Στέλεχος του Ασφαλούς Διαδικτύου Ευτυχία Νικολακοπούλου.

Η ομιλία είχε ως στόχο την ενημέρωση...

Η αγάπη και το έργο αντισταθμίζουν την ερήμωση

Μαθητές μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Εκπαιδευτικοί που προσφέρουν αγάπη και έργο σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Σχολεία που αντισταθμίζουν την ερήμωση με τα λιγοστά χαμόγελα που την πλημμυρίζουν. Κοινότητες, απομονωμένες μα ζωντανές χάρη στους ανθρώπους που δεν αφήνουν τα χιλιόμετρα...

Οι μαθητές πήραν την κατάσταση στα χέρια τους

Τα χρόνια κτιριακά προβλήματα του 1ου Γυμνασίου Νάξου προκάλεσαν την αγανάκτηση των μαθητών του σχολείου, οι οποίοι προχώρησαν χθες σε κατάληψη, αιτούμενοι την άμεση αντιμετώπισή τους.

Παρά την επανειλημμένη καταγραφή και επισήμανση των προβλημάτων που καθιστούν δύσκολη ακόμα και την...

Οι "Lego Wizards" της Μυκόνου μάγεψαν

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μυκόνου «Σύγχρονη Παιδεία» διακρίθηκαν στον Περιφερειακό Τελικό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο σχολικό συγκρότημα των Λυκείων στο Μάννα.

Οι μαθητές Κατσιρμάς Δημοσθένης, Σταμούλης Αναστάσιος και Σταυρακόπουλος Γιώργος...

Τα «γατόνια» του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης

Στο 2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης που, εδώ και μερικούς μήνες, αποτελεί την τέλεια «κρυψώνα» της, η «Συριανή Γάτα» οδήγησε χθες το πρωί τον κτηνίατρο Μανώλη Βορρίση.

Στο πλαίσιο του διαθεματικού προγράμματος με τίτλο «Γατο-Συριανό-Σιργιανίσματα», οι μικροί μαθητές υποδέχτηκαν...

Ανοιξιάτικη εξόρμηση στην Ερμούπολη

Χρώματα, αρώματα και χορταστικές «δόσεις» από τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της Σύρου ομόρφυναν την χθεσινή εξόρμηση των μαθητών του Β2’ του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης στο κέντρο της πόλης.

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από τη δασκάλα τους Άννα Ροσσολάτου επισκέφτηκαν το εργαστήρι...

Αυξήθηκε ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το πλήρες εξεταστικό πρόγραμμα.

Με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας θα ανοίξει η αυλαία των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων στις 6...

Στον τελικό και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Την ευκαιρία να συμμετέχει στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του Αύριο», εκπροσωπώντας τις Κυκλάδες μαζί με το Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου – Μάρπησσας Πάρου, έχει και η ομάδα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης με...

Οι «Παρομποτικοί» πήραν τον εισιτήριο

Τις Κυκλάδες θα εκπροσωπήσουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Οργανισμού WROHellas το Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου – Μάρπησσας Πάρου, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης και τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μυκόνου «Σύγχρονη Παιδεία».

Τα δύο σχολεία διακρίθηκαν την...

Λειτουργικότερη διδακτική διαδικασία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σίφνο το τρίτο από μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων τα οποία σχεδιάστηκαν από το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου με τίτλο «Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις και Ειδική Αγωγή».

...

«Πετώντας με τα φτερά του Ερμή»

Με τα μαγικά φτερά του Ερμή θα «πετάξουν» φέτος οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, στο πλαίσιο του κοινωνικοσυναισθηματικού προγράμματος «Ταξιδεύοντας με τη λύρα του Απόλλωνα».

Μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο του προγράμματος, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο με ένα...

Αποτελέσματα διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής στις Κυκλάδες

Η επιστημονική επιτροπή του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Κυκλάδων ανακοινώνει τους νικητές του Περιφερειακού Τελικού Κυκλάδων του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο σχολικό συγκρότημα των Λυκείων στο Μάννα...

Γνώση προσβάσιμη σε όλους

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με τα Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας προκηρύσσουν  τέσσερα νέα Ετήσια Ανοιχτά Διαδικτυακά Προγράμματα εκπαίδευσης για δεύτερη συνεχή χρονιά στο αντικείμενο των Κοινωνικών Επιστημών.

Πρόκειται για προγράμματα υψηλής ζήτησης και αποδεδειγμένης...

Σελίδες