Κινηματογράφος

"Ο Μπακαλόγατος της Σύρας" από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο

Η κινηματογραφική ομάδα του Eιδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Σύρου σας προσκαλεί στις 3 και 4 Μαίου 2017 και ώρα 19:30 στον Κινηματογράφο Παλλάς για την προβολή της μεγάλου μήκους ταινίας του, "Ο Μπακαλόγατος της Σύρας".

Θα πραγματοποιηθούν δύο επιπλέον προβολές αποκλειστικά για σχολεία...

Ολοκλήρωση προβολών στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με την Μεξικάνικη ταινία "Ναζαρίν" του Λουίς Μπουνιουέλ ολοκληρώνεται η σεζόν προβολών στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 θα προβάλουμε την ταινία «Ναζαρίν» του Λουίς Μπουνιουέλ. Φράνσισκο Ραμπάλ,

Ώρα προβολής: 19:30

Παίζουν:Ρίτα Μαθέδο, Χεσούς...

Η ιστορία της Ερμούπολης γίνεται animation

Πρωταγωνίστρια της πρώτης ταινίας μικρού μήκους με την υπογραφή του Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων animasyros, θα είναι η γενέτειρά του, Ερμούπολη.

Το -υπό δημιουργία- οχτάλεπτο φιλμ με τίτλο “A short animated ...

Ολοκληρώνεται το αφιέρωμα στον Camilo Luzuriaga

Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου σε συνεργασία και με την ευγενική προσφορά του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και των πρεσβειών της Ισπανίας, της Αργεντινής και του Ισημερινού στη Ελλάδα ολοκληρώνει το αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο στις 30 Μαρτίου.

Προβολή της ταινίας «...

"Είμαι η Κούβα"

Την επόμενη Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα προβληθεί το έργο «Είμαι η Κούβα»  μια από τις πιο σημαντικές και λιγότερο παιγμένες ταινίες του 20ου αιώνα.

Η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους.

Ώρα προβολής 19.30

ΕΙΜΑΙ Η ΚΟΥΒΑ (SOY...

Οι "Πραγματικές Γυναίκες" στην Σχολή Ουρσουλινών

Προβολή της ταινίας «Πραγματικές Αλήθειες»  του Nicolás Gil Lavedra (2011) την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 9 μ.μ., στην αίθουσα της Σχολής Ουρσουλινών.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου σε συνεργασία και με την ευγενική προσφορά του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και των πρεσβειών της Ισπανίας,...

"Ο Πλανήτης των Πιθήκων" από το ΤΜΣΠΣ

Η Κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών/τριών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, παρουσιάζει την ταινία "Planet of the Apes" (Franklin J. Schaffner) στο πλαίσιο του
αφιερώματος "Dystopias" την Τρίτη 21 Μάρτη στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σύρου και ώρα 21:15

...

"Ο Επιστάτης Σάνσο" του Kenji Mizoguchi

Με την ιαπωνική ταινία "Ο Επιστάτης Σάνσο" (παραγωγής 1954) ολοκληρώνεται αυτή την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, το μικρό αφιέρωμα της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον Kenji Mizoguchi.

Ώρα προβολής:19.30

Πρωταγωνιστούν: Κινούγιο Τανάκα, Γιοσάκι Χαναγιάκι, Εϊτάρο Σίντο

...

"Σταυρωμένοι Εραστές" στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με την ταινία "Σταυρωμένοι Εραστές", παραγωγής 1954, συνεχίζεται αυτή την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στις 19:30 το αφιέρωμα της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο το αφιέρωμα στον μεγάλο Ιάπωνα σκηνοθέτη Kenji Mizoguchi.

Πρωταγωνιστούν οι:Καζούο Χασεγκάουα, Κιόκο Καγκάουα, Εϊτάρο...

Η ταινία Metropolis από την Κινηματογραφική Ομάδα του ΤΜΣΠΣ

Η Κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών/τριών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, παρουσιάζει την ταινία   "Metropolis"  (Fritz Lang) στα πλαίσια του αφιερώματος "Dystopias" την...

"Ουγκέτσου - Μονογκατάρι"

Αυτήν την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του ΤΜΣΠΣ συνεχίχεται το αφιέρωμα στον μεγάλο Ιάπωνα σκηνοθέτη  Kenji Mizoguchi, με την προβολή μιας από τις ωραιότερες ταινίες όλων των εποχών: «Ουγκέτσου Μονογκατάρι».

Ώρα προβολής 19.30

Ουγκέτσου Μονογκατάρι (...

"Γερτρούδη" στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

  • Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2017 - 13:41
  • 0 Σχόλια

Την 4η ταινία του αφιερώματος στον Δανό σκηνοθέτη Carl Theodore Dreyer, «Γερτρούδη» θα προβάλλει την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 19:30 η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Νίνα Πενς Ρόντε και ο Μπεν Ρότε.

Υπόθεση:

«Η ιστορία μιας...

"La Antena" από το Τμήμα ΜΣΠΣ

  • Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2017 - 13:08
  • 0 Σχόλια

Την ταινία του Esteban Sapir "La Antena" παρουσιάζει στο πλαίσιο του αφιερώματος "Silent Films" η κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων.

Περίληψη

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια πολιτεία μακρινή, οι άνθρωποι...

"Mέρες οργής" στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η ασπρόμαυρη ταινία «Μέρες οργής», δανέζικης παραγωγής 1943, θα προβληθεί αυτήν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον μεγάλο Δανό σκηνοθέτη Carl Theodor Dreyer. Τόρκιλντ Ροζ,

Πρωταγωνιστούν: Τόρκιλντ Ροζ, Σίγκριντ...

Αφιέρωμα σε δύο σκηνοθέτες της Διασποράς

Συνεχίζοντας για 4η εβδομάδα το αφιέρωμά της στους Έλληνες σκηνοθέτες της Διασποράς αυτή την Τετάρτη η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύο θα προβάλλει δύο ταινίες του Ροβήρου, Μανθούλη: «Πρόσωπο με Πρόσωπο» και «Οι Τσιγγάνοι: Οι παρίες της Ουγγαρίας».

Για ένα βιογραφικό του...

America America

  • Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2016 - 14:35
  • 0 Σχόλια

Συνεχίζοντας για Τρίτη εβδομάδα το αφιέρωμα στους Έλληνες σκηνοθέτης της Διασποράς αυτή την Τετάρτη θα προβληθεί η ταινία «Αμέρικα Αμέρικα» του ελληνικής καταγωγής Elia Kazan στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ώρα προβολής 19.00

Αμέρικα, Αμέρικα (1963)...

Προβολή της ταινίας "Το πρόσωπο ενός άλλου"

Την ταινία του Χιρόσι Τεσιγκαχάρα "Το πρόσωπο ενός άλλου" παρουσιάζει η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 21:00, στην αίθουσα της Σχολής Ουρσουλινών, στο Κάστρο.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα συγκλονιστικό υπαρξιακό δράμα επιστημονικής φαντασίας που αναλύει...

"Επαναστάτης χωρίς αιτία" από το Τμήμα ΜΣΠΣ

Η Κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών/τριών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, παρουσιάζει την ταινία "Rebel Without A Cause" (Nicholas Ray) στο πλαίσιο του αφιερώματος "Troubled Youth" την Τρίτη 29 Νοέμβρη στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σύρου και
ώρα 21:15...

"Σκιές" του Τζον Κασσαβέτη στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

  • Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, 2016 - 13:26
  • 0 Σχόλια

Στo πλαίσιo του αφιερώματος της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στους Έλληνες σκηνοθέτες της διασποράς, αυτή την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 ΄στις 19:30, θα προβληθεί η πρώτη ταινία του ελληνικής καταγωγής Αμερικανού σκηνοθέτη Τζον Κασσαβέτη, "Σκιές".

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι:...

“Οι Συναγρίδες του Πλημμυρισμένου Καφενείου”

Το 2ο μέρος του αφιερώματος της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου στο Φεστιβάλ Δράμας, την Παρασκευή 25/11 στις 20:00, θα αρχίσει με την ταινία μικρού μήκους “Οι Συναγρίδες του Πλημμυρισμένου Καφενείου” του Ισπανού σκηνοθέτη Enrique Novials που θα προλογίσει tην προβολή.

Λίγα λόγια...

Σελίδες