Κινηματογράφος

"Γερτρούδη" στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 • Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2017 - 13:41
 • 0 Σχόλια

Την 4η ταινία του αφιερώματος στον Δανό σκηνοθέτη Carl Theodore Dreyer, «Γερτρούδη» θα προβάλλει την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 19:30 η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Νίνα Πενς Ρόντε και ο Μπεν Ρότε.

Υπόθεση:

«Η ιστορία μιας...

"La Antena" από το Τμήμα ΜΣΠΣ

 • Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2017 - 13:08
 • 0 Σχόλια

Την ταινία του Esteban Sapir "La Antena" παρουσιάζει στο πλαίσιο του αφιερώματος "Silent Films" η κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων.

Περίληψη

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια πολιτεία μακρινή, οι άνθρωποι...

"Mέρες οργής" στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η ασπρόμαυρη ταινία «Μέρες οργής», δανέζικης παραγωγής 1943, θα προβληθεί αυτήν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον μεγάλο Δανό σκηνοθέτη Carl Theodor Dreyer. Τόρκιλντ Ροζ,

Πρωταγωνιστούν: Τόρκιλντ Ροζ, Σίγκριντ...

Αφιέρωμα σε δύο σκηνοθέτες της Διασποράς

Συνεχίζοντας για 4η εβδομάδα το αφιέρωμά της στους Έλληνες σκηνοθέτες της Διασποράς αυτή την Τετάρτη η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύο θα προβάλλει δύο ταινίες του Ροβήρου, Μανθούλη: «Πρόσωπο με Πρόσωπο» και «Οι Τσιγγάνοι: Οι παρίες της Ουγγαρίας».

Για ένα βιογραφικό του...

America America

 • Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2016 - 14:35
 • 0 Σχόλια

Συνεχίζοντας για Τρίτη εβδομάδα το αφιέρωμα στους Έλληνες σκηνοθέτης της Διασποράς αυτή την Τετάρτη θα προβληθεί η ταινία «Αμέρικα Αμέρικα» του ελληνικής καταγωγής Elia Kazan στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ώρα προβολής 19.00

Αμέρικα, Αμέρικα (1963)...

Προβολή της ταινίας "Το πρόσωπο ενός άλλου"

Την ταινία του Χιρόσι Τεσιγκαχάρα "Το πρόσωπο ενός άλλου" παρουσιάζει η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 21:00, στην αίθουσα της Σχολής Ουρσουλινών, στο Κάστρο.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα συγκλονιστικό υπαρξιακό δράμα επιστημονικής φαντασίας που αναλύει...

"Επαναστάτης χωρίς αιτία" από το Τμήμα ΜΣΠΣ

Η Κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών/τριών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, παρουσιάζει την ταινία "Rebel Without A Cause" (Nicholas Ray) στο πλαίσιο του αφιερώματος "Troubled Youth" την Τρίτη 29 Νοέμβρη στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σύρου και
ώρα 21:15...

"Σκιές" του Τζον Κασσαβέτη στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 • Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, 2016 - 13:26
 • 0 Σχόλια

Στo πλαίσιo του αφιερώματος της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στους Έλληνες σκηνοθέτες της διασποράς, αυτή την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 ΄στις 19:30, θα προβληθεί η πρώτη ταινία του ελληνικής καταγωγής Αμερικανού σκηνοθέτη Τζον Κασσαβέτη, "Σκιές".

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι:...

“Οι Συναγρίδες του Πλημμυρισμένου Καφενείου”

Το 2ο μέρος του αφιερώματος της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου στο Φεστιβάλ Δράμας, την Παρασκευή 25/11 στις 20:00, θα αρχίσει με την ταινία μικρού μήκους “Οι Συναγρίδες του Πλημμυρισμένου Καφενείου” του Ισπανού σκηνοθέτη Enrique Novials που θα προλογίσει tην προβολή.

Λίγα λόγια...

"Before Sunrise" από το Τμήμα ΜΣΠΣ

Η Κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών/τριών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, παρουσιάζει την ταινία "Before Sunrise" (Richard Linklater) στο πλαίσιο του αφιερώματος "One Night Movie​" την Τρίτη 22 Νοέμβρη στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σύρου και ώρα 21:15.

...

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στη Νάξο

Οπως κάθε χρόνο, η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου συνεπής στο ραντεβού της, προσκαλεί τους φίλους της στην έναρξη των προβολών για φέτος, με επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους που προβλήθηκαν στο φετινό Φεστιβάλ Δράμας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις όλες τις ταινίες που προβλήθηκαν και...

"Τα κοράκια" στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με την ταινία "Κοράκια ή το παράπονο του νεκροθράφτου" του Τάκη Σπετσιώτη ολοκληρώνεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου το αφιέρωμα της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη μετανάστευση και την προσφυγιά.

Η ταινία έχει γυριστεί εν μέρει στη Σύρο και έχει θέμα την εσωτερική μετανάστευση και...

Προβολή ταινίας "Η Ελιά"

 • Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, 2016 - 06:21
 • 0 Σχόλια

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 20:45 η Κινηματογραφική Λέσχη Αρχίλοχου θα προβάλλει την Ισπανική ταινία "Η Ελιά" / El Olivo.
Δραματική 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 100'
Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Ισιάρ Μπογαΐν με τους: Χαβιέρ Γκουτιέρεζ, Άννα Καστίγιο, Πεπ Άμπρος

Η...

"Withnail & I" από την κινηματογραφική ομάδα του Τμήματος ΜΣΠΣ

Η Κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών/τριών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, παρουσιάζει την ταινία "Withnail & I" (Bruce Robinson) στο πλαίσιο του αφιερώματος "British Comedy​" την Τρίτη 25 Οκτώβρη στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σύρου και ώρα 21:15.

...

"Βροχή" στη Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με την Ιρανική ταινία «Βροχή» συνεχίζεται αυτή την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο το αφιέρωμα σε ταινίες για τη μετανάστευση και την προσφυγιά.

Ένας νεαρός οικοδόμος αντιμετωπίζει εχθρικά το γιο ενός Αφγανού μετανάστη που του "έκλεψε" ένα...

DpsdCine Gala

Η κινηματογραφική ομάδα του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, dpsdCINE, σας καλωσορίζει για μια ακόμη χρονιά.

Σας προσκαλούμε στο gala που διοργανώνουμε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στo πλαίσιo της έναρξης του
ακαδημαϊκού έτους καθώς και της σειράς προβολών που θα...

Τα βραβεία του animasyros 9.0

Για πέντε ολόκληρες μέρες και για μια ακόμη χρονιά η Σύρος, από την Ερμούπολη στη Ντελαγκράτσια κι από εκεί στην Άνω Σύρα φιλοξένησε εκατοντάδες animated χαρακτήρες κι ακόμα περισσότερους φίλους του animation από ολόκληρο τον κόσμο. Το 9οΔιεθνές...

“Πρωταγωνιστές» της δικής τους ταινίας

Το μήνυμα ότι η δημιουργία δεν γνωρίζει ηλικιακά όρια και πως η τέχνη της εμψύχωσης είναι κάτι περισσότερο από τα κλασικά «μίκυ μάους» που πολλοί έχουν ακόμα στο μυαλό τους, έστειλαν επτά μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης μέσα από τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό εργαστήριο του...

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Aegean Docs σε 11 νησιά

 • Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2016 - 16:54
 • 0 Σχόλια

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ AegeanDocs ανοίγει τις 20 αίθουσές του σε 11 νησιά του Αιγαίου  στις 24 Σεπτεμβρίου. Για 5 ημέρες σκηνοθέτες  από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Βαλκάνια την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή,  την Λατινική Αμερική, την Τουρκία και την Κίνα θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους στο...

Προβολές και εργαστήρια animation για τους μαθητές της Σύρου

Το Animasyros 9.0 Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων επιστρέφει και φέτος στην Ερμούπολη της Σύρου από την Τετάρτη 21 έως την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, δίνοντας προτεραιότητα τα παιδιά.

Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, διαμέσου του τμήματος...

Σελίδες