Κοινωνικά

Λιμάνι “καταφύγιο” στην κακοκαιρία

Σαν ασφαλές “καταφύγιο” ενάντια στην κακοκαιρία λειτούργησε ξανά το λιμάνι της Ερμούπολης για τρία πλοία, από το βράδυ της Τετάρτης έως και την Πέμπτη, μετά το απαγορευτικό που εκδόθηκε εξαιτίας θυελλωδών ανέμων τόσο στην περιοχή, όσο και σε γενικό επίπεδο.

Ειδικότερα, μετά από δύο...

Ανεκτέλεστα δρομολόγια λόγω κακοκαιρίας

Ανεκτέλεστα έμειναν τα πρωινά δρομολόγια από Πειραιά για Κυκλάδες εξαιτίας απαγορευτικού που εκδόθηκε λόγω ισχυρών ανέμων και κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του Blue Star 2 (07:25) για Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα και του Blue Star Paros (07:30) για Σύρο-Τήνο-Μύκονο,...

Επισημάνσεις για τη συντήρηση

Το πρόβλημα εισροής νερού στα δύο αίθρια του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου – Ερμούπολης επισημάνθηκε προς την Δημοτική Αρχή από μέλος της μείζονος μειοψηφίας, που θέλησε να σημειώσει την ανάγκη λήψης μέτρων για την προάσπιση του ιστορικού κτιρίου.

Ειδικότερα, ο Νίκος Φωτεινιάς παρατηρώντας...

Εξασφαλίστηκαν τα αυτονόητα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των νέων τουαλετών του Νηπιαγωγείου Μάννα και η τοποθέτηση νέων ειδών υγιεινής, μετά από τα σοβαρά προβλήματα που είχαν προκύψει από ζημιά στο δίκτυο αποχέτευσης του σχολείου.

Αναφορικά με το πρόβλημα είχε μιλήσει την περασμένη εβδομάδα αναλυτικά...

Φωτιστικά στον αέρα...

Ιδιαιτέρως προσεκτικοί καλούνται να είναι οι πολίτες στο κέντρο της Ερμούπολης και ειδικότερα κατά τη διέλευσή τους από την οδό Λεωτσάκου (πλησίον πλ. Μιαούλη) αφού ένα από τα παλαιά φωτιστικά της περιοχής, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Η μετατόπισή του για άγνωστη αιτία από την...

Δωρεάν παροχή συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες

Στις υποστηρικτικές δομές (Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας) του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) για την αντιμετώπιση της βίας και των πολλαπλών διακρίσεων κατά των γυναικών, μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχονται είναι και η εργασιακή στήριξη /...

Υποδέχονται το νέο έτος οι Πρόσκοποι Σύρου

Στις 21 Ιανουαρίου έχει προγραμματισθεί η επίσημη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας για την Περιφερειακή Εφορεία Κυκλάδων, που θα λάβει χώρα στην αιθ. του Πνευματικού Κέντρου Γ. Ρίτσος (18.00).

Εθελοντική αιμοδοσία στην Πάρο

  • Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, 2018 - 10:39
  • 0 Σχόλια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Πάρου-Αντιπάρου» «Μαρία Ναυπλιώτη», σας προσκαλεί στην Γενική Συνέλευση και στην κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στον Κώστο, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:...

Ζητούν άμεση αποκατάσταση

  • Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, 2018 - 06:14
  • 0 Σχόλια

Την όσο το δυνατόν αμεσότερη ανταπόκριση των αρμοδίων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ζητούν τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Γαλησσά αναφορικά με την αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε από έντονη κακοκαιρία, στο μικρό γεφύρι του Γαλησσά.

Η υποχώρηση ενός σημαντικού τμήματος από το τοιχίο...

Οι ρίζες “σήκωσαν” τα πεζοδρόμια

“Στον αέρα” βρίσκονται αρκετά τμήματα των πεζοδρομίων της οδού Καποδιστρίου στο ύψος του δρόμου που προσδιορίζεται κάτω από το στάδιο Πευκακίων, αφού οι ρίζες μερικών δέντρων έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Αν και κατά μήκος συνολικά της οδού τα πεζοδρόμια διατηρούνται σε καλή κατάσταση...

Κοπή πίτας για τον Σύλλογο Γυναικών Σύρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών Σύρου προσκαλεί τα μέλη του στην ετήσια γιορτή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο καφέ - εστιατόριο Ελαιών την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18.00.

 

Αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγείου Μάννα

Την αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Μάννα αποφάσισε ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης για την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 καθώς έχουν προγραμματισθεί να εκτελεσθούν εργασίες συντήρησης στο κτίριο.

Επισυνάπτεται η απόφαση δημάρχου.

Απουσία ελέγχου, ανεξέλεγκτη στάθμευση

Σε μόνιμο parking έχει μετατραπεί ο χώρος ολιγόλεπτης αναμονής οχημάτων και δικύκλων στο παραλιακό τμήμα της Ερμούπολης, καθώς η απουσία υπηρεσιών φύλαξης καθ΄ όλη τη διάρκεια του τελευταίου διαστήματος έχει αφήσει περιθώριο στους ασυνείδητους, να κάνουν κατάχρηση των περιορισμένων θέσεών του...

Απεργία της ΠΝΟ στις 12 Ιανουαρίου με προοπτική κλιμάκωσης

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων για τις 12 Ιανουαρίου του 2018 και από 00.01 έως 24.00 αποφάσισε η ΠΝΟ, γνωστοποιώντας μάλιστα την πρόθεσή της για προοπτική κλιμάκωσης.

Η απόφαση λήφθηκε σήμερα στο πλαίσιο της συνεδρίασής της. Ακολουθεί η...

Προέχουν οι άμεσες ανάγκες

Στην προσπάθεια αναζήτησης χρηματοδότησης για την επούλωση των άμεσων αναγκών του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται η λειτουργία του Ιστορικού Αρχείου Κυκλάδων έχει εστιάσει η ΚΕΜΑΕ με φόντο την εικόνα αποσύνθεσης που σταδιακά “απλώνεται” σε κάθε γωνιά του.

Πρόκειται για ένα από τα ιστορικά...

Εγκάρδιο “ευχαριστώ” στον Μ. Νιώτη

Τη σημαντική στήριξη του διευθυντικού στελέχους της Hellenic Seaways, κ. Μανώλη Νιώτη προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης μέσα από τις πάντοτε αθόρυβες πράξεις του με σκοπό την απρόσκοπτη διεκπεραίωση του έργου τους προς όφελος των νησιωτών, αναγνώρισε το Πυροσβεστικό Σώμα του τόπου,...

Εκκρεμότητες... για την ασφάλεια των κατοίκων

Σταθερά παραμελημένες παραμένουν οι κεντρικές αλλά και μικρές οδοί της περιοχής της Φάμπρικας στη Σύρο, καθώς ελάχιστες είναι οι εργασίες αποκατάστασης των προβληματικών σημείων που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της τρέχουσας θητείας.

Με αφορμή τις συνεχείς - γνωμοδοτικού...

Εργασίες αποκατάστασης της εισόδου του Δημοτικού Σχολείου Χώρας

Στα τέλη Δεκεμβρίου ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, οι εργασίες επιδιόρθωσης και αποκατάστασης της εισόδου του Δημοτικού Σχολείου Χώρας. Η είσοδος είχε υποστεί σημαντικές φθορές λόγω παλαιότητας της κατασκευής και στόχος είναι να αποκατασταθούν...

Παιχνίδι με ασφάλεια

Στην τοποθέτηση νέας περίφραξης στο μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου του Βροντάδου προχώρησε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης υλοποιώντας τη δέσμευσή του να μεριμνήσει άμεσα για την ασφάλεια των παιδιών που επισκέπτονται τακτικά αυτόν τον χώρο.

Αν και δεν πρόκειται για ένα οργανωμένο γήπεδο ποδοσφαίρου...

Δύο λόγια αποχαιρετισμού...

Κρατούσες το δοξάρι και ζωντάνευε το βλέμμα, φωτιζόταν το χαμόγελο…

Είχες την απίστευτη ικανότητα να μεταφέρεις γύρω σου, στον καθένα, το κέφι σου και τη δική σου αστείρευτη διάθεση για γλέντι…

Σήμερα, που πας να συναντήσεις τόσους ακόμα, αλησμόνητους οργανοπαίκτες της Σίφνου,...

Σελίδες