Επιχειρηματικότητα

Δωρεάν χάρτες για τους τουρίστες από την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κυκλάδων

Η Ομοσπονδία Τουριστικών καταλυμάτων «ΚΥΚΛΑΔΕΣ», επιμελήθηκε, εκτύπωσε και διένειμε δωρεάν στους Συλλόγους της, 200.000 τοπικούς χάρτες.

Οι χάρτες αυτοί δεν περιέχουν διαφημίσεις και δίνονται δωρεάν στους πελάτες των καταλυμάτων που είναι μέλη των Συλλόγων της Ομοσπονδίας.

Το...

“Όχι άλλο χρόνο για τον Ταβουλάρη”

  • Παρασκευή, 18 Αυγούστου, 2017 - 13:51
  • 0 Σχόλια

Tη στήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στην προσπάθεια επίσπευσης των διαδικασιών που θα δρομολογήσουν την προώθηση της “αμεσότερης και υπαρκτής επενδυτικής πρότασης – λύσης” για την επόμενη ημέρα του Νεωρίου απαίτησαν μέλη του Εργοστασιακού Σωματείου του ναυπηγείου στο πλαίσιο της σημερινής...

Η ΠΝΑι με 10 νησιά στη 14η Tour Natur στο Düsseldorf

  • Παρασκευή, 18 Αυγούστου, 2017 - 13:31
  • 0 Σχόλια

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών που καταβάλει για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που έχουν αναπτυχθεί στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, συμμετέχει στην εξειδικευμένη έκθεση Tour Natur η οποία θα διεξαχθεί στο Düsseldorf της Γερμανίας (1-3...

Το αμερικανικό ενδιαφέρον στραμμένο στο Νεώριο

  • Παρασκευή, 18 Αυγούστου, 2017 - 06:20
  • 0 Σχόλια

Με επισφράγιση από την αμερικανική πρεσβεία πλέον το επενδυτικό ενδιαφέρον αμερικανικών συμφερόντων για το ναυπηγείο του Νεωρίου, όπως προέκυψε από την χθεσινή επίσκεψη στη Σύρο και τον κύκλο επαφών του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Geoffrey R. Pyatt.

Με κορυφαίο θέμα στην ατζέντα του...

Επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στο Νεώριο με φόντο το επενδυτικό ενδιαφέρον

Κύριος σταθμός της επίσκεψης του Αμερικανού Πρέσβη, Geoffrey Pyatt στη Σύρο αποτέλεσε το ναυπηγείο του Νεωρίου, καθώς υπήρξε ο βασικός λόγος του ταξιδιού του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με φόντο τις έντονες συζητήσεις περί επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος συνοδευόμενος...

Στην έδρα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ο Αμερικανός Πρέσβης

Την έδρα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Αυγούστου ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt.

Τον Πρέσβη - ο οποίος συνοδευόταν από τον Οικονομικό Σύμβουλο κ. Brian Hoyt και τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο από το...

Μηνύματα διαμαρτυρίας του Εργοστασιακού Σωματείου Νεωρίου

Διεκδικητική διάθεση διαφαίνεται από την πλευρά του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου, καθώς με πρωτοβουλία του συλλογικού συνδικαλιστικού οργάνου, αναρτήθηκαν πανό πάνω στις δεξαμενές του ναυπηγείου.

Τα μηνύματα φαίνεται να στοχοποιούν ευθέως, τόσο φορείς και πολιτικές δυνάμεις, όσο...

Μηνύματα διαμαρτυρίας του Εργοστασιακού Σωματείου

Διεκδικητική διάθεση διαφαίνεται από την πλευρά του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου, καθώς με πρωτοβουλία του συλλογικού φορέα, αναρτήθηκαν πανό πάνω στις δεξαμενές του ναυπηγείου.

Τα μηνύματα φαίνεται να στοχοποιούν ευθέως, τόσο φορείς και πολιτικές δυνάμεις, όσο και τον πρόεδρο του...

Στην Attica Group το 50,3% της Hellenic Seaways

Πλειοψηφικό πακέτο της Hellenic Seaways, αποκτά η Attica Group, εξέλιξη η οποία προκαλεί σημαντικές ανακατατάξεις στην ελληνική ακτοπλοΐα.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group γνωστοποίησε τη συμφωνία του με την Τράπεζα Πειραιώς και τους και άλλους μετόχους...

Απαίτηση άμεσων λύσεων

  • Παρασκευή, 11 Αυγούστου, 2017 - 06:19
  • 0 Σχόλια

Εκκαθάριση του τοπίου για το μέλλον του Νεωρίου και των εργαζομένων του, κατόπιν και των τελευταίων επενδυτικών προτάσεων, επί των οποίων εκκρεμούν οι τελικές αποφάσεις, ζήτησαν από τον κυβερνητικό βουλευτή, Αντώνη Συρίγο, τα μέλη της νέα διοίκησης του Εργοστασιακού Σωματείου.

Με ευθείες...

Αφιέρωμα στο "δικό μας" Καπετάνιο

Ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στο λειτουργό της άγονης γραμμής των Κυκλάδων και πολυβραβευμένο καπετάνιο, Στέλιο Περιστεράκη, φιλοξένησε στο τεύχος Ιουλίου, το περιοδικό “Εφοπλιστής”.

Ο Cpt Περιστεράκης, με την ταπεινότητα και την πηγαία αγάπη του για τη θάλασσα, μιλά, τόσο για τις δυσκολίες...

Πολιτισμός και στυλ "παντρεύονται" στα Kois Optics

Η σχεδιάστρια Φανή Γαβαλά, από τη Motley Eyewear, επηρεασμένη από την οροφογραφία που κοσμεί το κτίριο, που στεγάζονται τα οπτικά Κοής, σε συνεργασία με την ομάδα σχεδιασμού των Kois Optics, δημιούργησε μία μοναδική σειρά χειροποίητων γυαλιών ηλίου, την Orophografia 172, της οποίας κάθε ζευγάρι...

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων και το Aegean Cuisine στην Κρήτη

  • Παρασκευή, 4 Αυγούστου, 2017 - 13:27
  • 0 Σχόλια

Με αφορμή την 6η Γιορτή Κρητικής Διατροφής που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο με τιμώμενη περιοχή τις Κυκλάδες σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, του Δήμου Ρεθύμνης και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, ο Πρόεδρος του...

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4442/2016 (ΦΕΚ 230/Α΄/07-12-2016) και της ΚΥΑ 16228/2017 (ΦΕΚ 1723/Β΄/18-05-2017) επέρχονται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των διοικητικών διαδικασιών για την άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων με την διαδικασία της γνωστοποίησης.

Στο νέο θεσμικό πλαίσιο...

Επενδυτική πρόταση της ONEX για το Νεώριο

Μία επιστολή αποτύπωσης επενδυτικής πρόθεσης για το ναυπηγείο της Σύρου, ήρθε να ανοίξει έναν νέο κύκλο συζητήσεων σε επιχειρηματικό επίπεδο, παράλληλα να αποτελέσει ευκαιρία τοπικής πολιτικής εκμετάλλευσης, αλλά και να αναπτερώσει τις ελπίδες των εργαζομένων για άρση του αδιεξόδου όλου του...

Ακτοπλοϊκός αναβρασμός

Αξιοσημείωτη ένταση προκλήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων των ακτοπλοϊκών εταιρειών στην προχθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) στην Αθήνα, με αφορμή αιτήματα που κατατέθηκαν σχετικά με τροποποιήσεις ή αλλαγές δρομολογίων τόσο από την Seajets, όσο και από την...

"Γεμάτα" τα πλοία προς Αιγαίο

Κορύφωση της ταξιδιωτικής κίνησης προς τους νησιωτικούς προορισμούς κατέγραψαν τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος για τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, με περισσότερους από 90.000 επιβάτες να «σαλπάρουν» για διακοπές.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, από το λιμάνι του...

Αύξηση τουρισμού χωρίς οικονομικό αντίκτυπο

Τη μελέτη «Τουρισμός και ανάπτυξη: Βασικά μεγέθη, κλαδικές διασυνδέσεις, αγροτροφικό σύστημα», εξέδωσαν η ΓΣΕΕ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό και το Ινστιτούτο Εργασίας της Συνομοσπονδίας, με συγγραφέα τον Ευάγγελο Νικολαΐδη.

Στην ενδιαφέρουσα αυτή μελέτη του ΙΝΕ...

Τρεις επενδυτές «φλερτάρουν» με τα ναυπηγεία στο Νεώριο Σύρου

Κορυφώνεται η αγωνία για τα ναυπηγεία Σύρου, με τους εργαζομένους να ζητούν την είσοδο επενδυτή προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργία τους και την παρούσα διοίκηση σε συνεργασία με το κράτος να βολιδοσκοπούν τις προθέσεις των ενδιαφερομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν...

«Αυτή πρέπει να είναι η Σύρος»

Την ανάγκη οργάνωσης, ευρείας συνεργασίας μεταξύ επαγγελματικών κλάδων και φορέων, όπως και συγκεκριμένης στόχευσης, ανέδειξε, η υποδοχή του υπερπολυτελούς κρουαζιεροπολοίου Seabourn Odyssey και των επιβατών του στην Ερμούπολη.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο από το ιστορικό κέντρο της...

Σελίδες