Εκκλησιαστικά

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “Γαστρονομικός και Πολιτιστικός Τουρισμός”

Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο-εργαστήριο με θέμα τον Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Τουρισμό με τίτλο: "Αρχή και ρίζα παντός αγαθού η της γαστρός ηδονή" Επίκουρος 341-270 π.χ., διοργανώνει το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ιεράς Μητρόπολης Σύρου στο πλαίσιο του Έργου «Γαστρονομικός και Πολιτιστικός...

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν σας εύχομαι γάμους τέτοιου είδους»

Για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και την τεκνοθεσία ρωτήθηκε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ειδικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος, προσερχόμενος για τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου, ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τη στάση της Εκκλησίας αναφορικά με τον νόμο...

Μητροπολίτης Πειραιώς: Θέτει εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές που ψήφισαν «ναι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Έκτακτη Ιερατική Σύναξη συνήλθε σήμερα, 22 Φεβρουαρίου, στη Μητρόπολη Πειραιά με θέμα την αντιμετώπιση των συνεπειών της ψήφισης του νόμου για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος έκανε και τη σχετική εισήγηση. Έθεσε...

Σύρος: Στον Δωρόθεο Β΄ ο νέος αστυνομικός διευθυντής Κυκλάδων, Κ. Αγιασοφίτης

  • Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, 2024 - 09:24
  • 0 Σχόλια

Ο Σεβασμιώτατος κ Δωρόθεος Β΄ δέχθηκε σε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Επισκοπείο Ερμουπόλεως τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Αγιασοφίτη, τον οποίο συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του, στην επιτέλεση των οποίων του ευχήθηκε πλήρη επιτυχία.
Ακολούθως, στα...

Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον ”ομοφυλοφιλικό γάμο”», τονίζεται στο κείμενο που θα διαβαστεί την προσεχή Κυριακή στους ιερούς ναούς, με βάση τις σχετικές αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου στον απόηχο του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι...

Τήνος: 201 χρόνια από την εύρεση της εικόνας της Παναγίας

Πλήθος πιστών από πολλές περιοχές της χώρας ταξιδεύουν στην Τήνο, προκειμένου να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο, με αφορμή τα 201 χρόνια από την εύρεση της εικόνας της Ευαγγελίστριας, το 1823.

Να σημειωθεί ότι η 30η Ιανουαρίου έχει...

Σύρος: Ο μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄ ευλόγησε την πίτα στην Πολεμική Ναυτική Βάση Αγκαθωπών

  • Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, 2024 - 16:41
  • 0 Σχόλια

Κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού της Πολεμικής Ναυτικής Βάσης Αγκαθωπών Σύρου, Πλοιάρχου (Μ) κ. Στυλιανού Χαραρά, ο μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄ μετέβη σήμερα Παρασκευή στις εγκαταστάσεις της Μονάδος, όπου με την παρουσία και του υποδιοικητού, των αξιωματικών, των στελεχών και των υπηρετούντων εκεί...

Η μητρόπολη Σύρου για την εκδημία του αρχιμανδρίτη Αλέξανδρου Σταματίου

  • Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, 2024 - 14:41
  • 0 Σχόλια

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την εκδημία του αρχιμανδρίτη Αλέξανδρου Σταματίου, επί χρόνια εφημέριος του ναού της Γεννήσεως της Θεοτόκου Χρουσσών,  εξέδωσε η μητρόπολη Σύρου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Μετά βαθυτάτης θλίψεως ἀναγγέλλομεν εἰς τόν...

Οικουμενικό Πατριαρχείο: «Οχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ενα 24ωρο μετά το «όχι» της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στη νομοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, και το Οικουμενικό Πατριαρχείο –με ανακοίνωσή του– τάχθηκε επίσης κατά.

Ειδικότερα, στο «Ἀνακοινωθέν περί θεσμοθετήσεως γάμου μεταξύ ἀτόμων τοῦ ἰδίου φύλου ἐν Ἑλλάδι»,...

Η επίσημη θέση της Εκκλησίας για το γάμο ομόφυλων: Καταργεί κανόνες βιοηθικής και χριστιανικές αξίες

Αντίθετη στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών είναι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίασή της. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το νομοσχέδιο καταργεί όχι μόνο κανόνες βιοηθικής, χριστιανικές αξίες και την ελληνική...

Ιερά Σύνοδος για ομόφυλα ζευγάρια: Κήρυγμα στους πιστούς και επιστολές στους βουλευτές

Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν πέντε ώρες η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Κεντρικός εισηγητής επί του θέματος ήταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος.

Η μία εγκύκλιος «Προς το Λαό» θα αναγνωστεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στους ναούς,...

Ιερά Σύνοδος: Έκτακτη συνεδρίαση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, Τρίτη 23 Ιανουαρίου, στις 10:00 το πρωί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με μοναδικό θέμα στην ατζέντα των εργασιών της, τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Η εγκύκλιος, με την απόφαση που θα λάβει η Ιεραρχία της Εκκλησίας, θα αναγνωστεί ...

Ιερώνυμος: Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια

  • Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, 2024 - 10:58
  • 0 Σχόλια

Στην τοποθέτηση του κόσμου για το αν θέλει τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρέπεμψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του, λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση της ιεραρχίας για το ζήτημα.

«Σε τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να πάρει θέση ο Aρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός, στο τέλος είναι...

Ιερά Σύνοδος: Εκτακτη σύγκληση για τον γάμο ομοφύλων

Εκτάκτως συγκαλείται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, προκειμένου να εξετάσει διεξοδικά το κυρίαρχο ζήτημα της επικαιρότητας, το οποίο αφορά τη νομοθεσία που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση για τον γάμο των ομοφύλων.

Οπως ανέφερε σε ανακοίνωση που...

15χρονη δράση απέναντι στους κλυδωνισμούς της οικογένειας

Με πρώτιστο μέλημα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν αρκετές οικογένειες, το 2009, η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, δημιουργεί υπό την καθοδήγηση του π. Μελέτιου Ζαχαρόπουλου, το Σχολείο Μέριμνας για την Οικογένεια.

Στην πορεία των 15 χρόνων δράσης και έντονης παρουσίας στο κοινωνικό...

Η Καθολική Εκκλησία για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Την πλήρη αντίθεσή της στην “αλλαγή του νοήματος του γάμου και της οικογένειας που επιχειρείται να επιβληθεί στην κοινωνία” με την πρόταση της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος.

Διαβάστε...

Μία “οικογένεια” που συνεχώς εξελίσσεται

Οι σταθεροί δεσμοί που έχουν σφυρηλατηθεί με την πάροδο των χρόνων μεταξύ όλων των εργαζομένων στην εταιρεία “Τυποκυκλαδική”, αλλά και στην εφημερίδα “Κοινή Γνώμη”, επιβεβαιώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η εκδήλωση...

Ιερώνυμος στη συνάντηση με Κασσελάκη: Είμαι επιφυλακτικός για τον γάμο ομοφύλων

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ.κ. Ιερώνυμο είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, στην Αρχιεπισκοπή, στην Πλάκα.

Σε κοινές δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι οι αρχές της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν με αυτές της...

Μοίρασε απλόχερα ευχές και δώρα

  • Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, 2024 - 06:16
  • 0 Σχόλια

Κοντά στους επιχειρηματίες, αλλά και τους εργαζομένους των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου της Ερμούπολης, βρέθηκε χθες το πρωί ο μητροπολίτης Σύρου,  Δωρόθεος Β’, ο οποίος έχει καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια να επισκέπτεται τα καταστήματα μοιράζοντας εθιμοτυπικά δώρα και ευχές για την...

Μοίρασε απλόχερα ευχές και δώρα

Την καθιερωμένη επίσκεψή του στην αγορά της Ερμούπολης πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο κ. Δωρόθεος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καταστηματάρχες της αγοράς και να τους δώσει τις ευχές του για το νέο έτος....

Σελίδες