Εκκλησιαστικά

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Την σε Διάκονο και κατόπιν Πρεσβύτερο χειροτονία του Θεολόγου – Ιατρού κ Αριστομένους Ματσάγγα τέλεσε το περασμένο σαββατοκύριακο στη Σύρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β.

Οι χειροτονίες τελέστηκαν στους Ιερούς Ναούς των Τριών Ιεραρχών του Ισιδωρείου...

«Οφείλουμε να δίνουμε το χέρι ο ένας στον άλλον»

Την πολυσήμαντη και πολυποίκιλη προσφορά της τοπικής εκκλησίας, που προσπαθεί να ανταποκριθεί με όλες τις δυνάμεις της στην ποιμαντική και κοινωνική αποστολή της, χαίροντας της εκτίμησης φορέων, οργανώσεων αλλά και ολόκληρου του λαού, παρουσίασε χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Χειροτονία διακόνου στον Ι. Ναό Τριών Ιεραρχών στην Ερμούπολη

Στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό των Τριών Ιεραρχών του Ισιδωρείου Ορφανοτροφείου Ερμουπόλεως ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β' και τέλεσε

Την σε Διάκονο χειροτονία του Θεολόγου- Ιατρού κ. Αριστομένους Ματσάγγα, με τον οποίο συνδέεται από τα φοιτητικά τους χρόνια, τέλεσε το...

Κοπή Αγιοβασιλειόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου

Πανηγυρική εκδήλωση για το νέο έτος, διοργανώνει ἡ Ιερά Μητρόπολη Σύρου, την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017, και ώρα 6:00 μ.μ. στον Πολυχώρο «PLAZA», (Πρώην «Νεράιδα», στο Κάτω Μάννα.

Της κοπής της βασιλόπιτας, θα προηγηθεί ομιλία από τον Λέκτορα της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών...

Τήρηση των εθίμων κόντρα στον καιρό

Υπό κάκιστες καιρικές συνθήκες, αλλά με τις δέουσες τιμές, τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων, την ημέρα των Θεοφανείων, σε όλες τις Κυκλάδες, με ιερείς και πιστούς να αντιπαρέρχονται το κρύο και τη βροχή και να συνεχίζουν απρόσκοπτα την τήρηση των παραδόσεων.

Παρά το γεγονός,...

Ευλογημένα νερά, καλές θάλασσες

 • Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, 2017 - 13:16
 • 0 Σχόλια

Με κάθε επισημότητα και κατάνυξη, τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Ερμούπολης, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, των τοπικών Αρχών, του Δημάρχου Σύρου, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, της Διοίκησης και σπουδαστών της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού, μελών...

«Ο Θεός, η χαρά του ανθρώπου»

 • Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, 2017 - 11:34
 • 0 Σχόλια

Την έλευση των τριών Μάγων, προκειμένου να προσκυνήσουν το Θείο Βρέφος, γιορτάζει η Καθολική Εκκλησία αυτή την Παρασκευή, μία εβδομάδα πριν τον εορτασμό της βαφτίσεώς Του.

Όπως εξηγεί ο π. Γιάννης Μαραγκός, «η σημερινή γιορτή έχει μία ιδιομορφία, ημερολογιακή θα τη λέγαμε. Για τη δυτική...

Πρόγραμμα Θεοφανείων 2017

Το πρόγραμμα του αγιασμού των υδάτων και της γιορτής των Θεοφανείων ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Σύρου. Για να ενημερωθείτε, διαβάστε το επισυναπτόμενο έγγραφο.

«Περισσότερη αλληλεγγύη, λιγότερος εγωισμός»

Ευχές για αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους, εξέφρασαν, κατά τις λειτουργίες των Εκκλησιών, της πρώτης ημέρας του νέου έτους, τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ.κ. Δωρόθεος Β’, όσο και ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας, κ. Πέτρος Στεφάνου.

Ο Μητροπολίτης, κ....

"Να εκμεταλλευόμαστε κάθε στιγμή για να γινόμαστε καλύτεροι"

Την αυγή του νέου έτους υποδέχθηκε η Ορθόδοξη Εκκλησία με την καθιερωμένη τέλεση της Δοξολογίας, το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β.

Παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου, Σεβ. π....

"Ο Θεός δεν περιορίζεται σε χρονικά όρια"

 • Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου, 2016 - 10:05
 • 0 Σχόλια

“Όταν πάρουμε απόφαση να εναποθέσουμε τον εαυτό μας στον Θεό, τότε μόνο θα γίνουμε ευτυχισμένοι” σημειώνει μεταξύ άλλων στο διαδικτυακό μήνυμά της η υπεύθυνη του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής, Αλεξάνδρα Φετουρή, προετοιμάζοντας τους πιστούς να υποδεχθούν το νέο έτος.

Στο πλαίσιο των...

Ευχές Μητροπολίτη Σύρου προς φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης

Ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄ εύχεται

 • Στον εκτελούντα καθήκοντα Γενικού Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ν. Αιγαίου,
 • Στον Γενικό Γραμματέα της Περιφερείας Ν. Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο,
 • Στους Χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου,
 • ...

"Ο Λόγος σαρξ εγένετο"

 • Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου, 2016 - 12:16
 • 0 Σχόλια

Την γέννηση του Ιησού και την κάθοδο του Θεού στη γη, εξυμνεί στη σημερινή διαδικτυακή της εκπομπή, η υπεύθυνη του Κύκλου Μελέτης της Αγίας Γραφής, κ. Αλεξάνδρα Φετουρή, με το μήνυμα, φέτος, ο Ιησούς να γεννηθεί στις ψυχές μας και όχι απλά προσχηματικά.

«Ο Θεός έγινε άνθρωπος. Ενώθηκαν...

«Από τότε που έστησε τη σκηνή Του ανάμεσά μας όλα είναι δυνατά»

 • Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου, 2016 - 11:28
 • 0 Σχόλια

«Η γιορτή των Χριστουγέννων δεν είναι μια συναισθηματική γιορτή των γενεθλίων του Ιησού από τη Ναζαρέτ, ούτε και η τελετουργική ανάμνηση ενός ιστορικού γεγονότος» υπογραμμίζει μέσα από τη διαδικτυακή παρουσία του ο π. Γιάννης Μαραγκός.

Εξηγεί δε ότι η ημέρα αυτή αποτελεί μια νέα αφετηρία...

"Καλούμεθα να αναγεννηθούμε πνευματικά μαζί με τον Χριστό"

 • Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:18
 • 0 Σχόλια

Αγαπητά μου παιδιά,

Μας αξίωσε ο Θεός και εφέτος να εορτάσουμε την είσοδο του Θεού στην ιστορία, διά της ενανθρωπίσεως του Υιού και Λόγου Του, Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, να εορτάσουμε την είσοδο του Κυρίου στη ζωή μας!

Καλούμεθα να ευτρεπίσουμε τη φάτνη της ψυχής μας, να την...

«…..γιατί δε βρήκαν μέρος στο πανδοχείο»

 • Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:18
 • 0 Σχόλια

Αγαπητοί μου, σε λίγες ημέρες θα εορτάσουμε ακόμα μια φορά τη γέννηση του Θεανθρώπου, το μεγάλο αυτό Μυστήριο της ενσάρκωσης του Θεού, ο Οποίος γεννιέται βρέφος σε μια φτωχική φάτνη. Η φάτνη, η οποία στολίζει πολλά από τα σπιτικά μας και τους Ναούς μας, ως εικόνα θαλπωρής και απλοϊκής γαλήνης,...

Ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος Β΄, στο ΥΝΑΝΠ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποίησε, ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου και Μυκόνου, κ. κ. Δωρόθεος Β', με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων. Ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Μητροπολίτης Δωρόθεος αντάλλαξαν δώρα και ευχές για το Νέος Έτος. 

«Θεός ζώντων»

 • Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 2016 - 13:02
 • 0 Σχόλια

Την ιστορία του Ευαγγελισμού, τόσο της Παναγίας, όσο, όμως και του Ιωσήφ, μέσω του αγγέλου, που μετέφερε το μήνυμα του Θεού, αναλύει σήμερα ο πατέρας Ιωάννης Μαραγκός.

Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού, αλλά περισσότερο από την πλευρά του Ιωσήφ και όχι τόσο της Μαρίας, αναφέρει στο...

Στηρίζει τη γνώση

Χθες το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτὴρος Ερμουπόλεως, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, κατά τον οποία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , απενεμήθησαν οι Υποτροφίες του "Αρτεμείου Ιδρύματος Σύρου" σε 15 Φοιτήτριες και Φοιτητές της Σύρου...

“Να σαρκωθεί ο Χριστός μέσα μας”

 • Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2016 - 09:38
 • 0 Σχόλια

“Πρέπει να ανοίξουμε διάπλατα την “εξώπορτα” της ψυχής μας που λέγεται πίστη για να σαρκωθεί μέσα μας ο Χριστός” καθώς επίσης και “να ανοίξουμε και την “εσώπορτα” που λέγεται ταπείνωση για να μπορέσει ο Κύριος να περάσει μέσα μας” σημειώνει η υπεύθυνη του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής,...

Σελίδες