Εικαστικά

Πρώτη εμφάνιση λουσμένη στο φως του Αιγαίου

Το φως που προσδιόρισε τη μοίρα του τόπου μας και των ανθρώπων της, το φως που συμφιλιώνει  το πνεύμα και τον ορθό λόγο, αναδεικνύουν μέσα τα έργα τους, 55 καλλιτέχνες της ομάδας “Art Way”, η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά στο πολιτιστικό πρόγραμμα της Σύρου με ένα θέμα οικείο...

Ομαδική Έκθεση ζωγραφικής «Αιγαίων Φως»

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Ομαδικής Έκθεσης ζωγραφικής «Αιγαίων Φως», στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, με τη στήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Με αυτόν τον περιεκτικό τίτλο, οι καλλιτέχνες...

Ένα «ευχαριστώ» στη Σύρο

Σκέψεις και αντιδράσεις του, γύρω από τις εμπειρίες του από τη Σύρο και γενικότερα την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη χώρα μας, παρουσιάζει μέσα από φωτογραφίες και κείμενα, ο ιστορικός – φωτογράφος.

Η έκθεση με τίτλο «Η ματιά ενός επισκέπτη 2009-2017» περιλαμβάνεται στο...

4η Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Πάρου

H Φωτογραφική Ομάδα Πάρου παρουσιάζει τη 4η Έκθεση Φωτογραφίας η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Μαΐου έως και τις 29 Μαΐου 2018 στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Πάρου Κτίριο Δημητρακόπουλου. Τα εγκαίνια θα είναι την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00 και η έκθεση θα είναι ανοικτή 19:00 – 23:00...

Το Στεφάνι του Matisse

Το έργο και την τεχνική του Henri Matisse προσέγγισε το Δίκτυο Εικαστικών Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων Σύρου, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά του νησιού να πειραματιστούν και να εξασκηθούν στη «ζωγραφική» με το ψαλίδι.

Ο Ανρί Ματίς θεωρήθηκε ιδρυτής του...

Έκθεση των Εικαστικών Εργαστηρίων της ΚΔΕΠΠΑΜ

Μερικά από τα έργα tτους θα παρουσιάσουν οι μαθητές των εικαστικών εργαστηρίων της ΚΔΕΠΠΑΜ περιόδου 2017-2018 που θα εκτεθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Παιδικό Εργαστήρι Τέχνης
Σάββατο 28 Απριλίου έως Δευτέρα 30 Απριλίου 
Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου Αίθουσα Καλογερά
...

Η τέχνη ανοίγει τον δρόμο για… επανεκκίνηση

  • Παρασκευή, 13 Απριλίου, 2018 - 06:17
  • 0 Σχόλια

Το μήνυμα ότι «στα δύσκολα καλντερίμια που περνάει ο καθένας στη ζωή του, η τέχνη είναι πάντα παρούσα για να του ανοίγει δρόμους» φωτίζεται στη νέα έκθεση του Κωνσταντίνου Καταγά με τίτλο «Ψυχής Περιστροφές», μέσα από έναν συναισθηματικό διάλογο παλαιότερων και νεότερων έργων, στην Πινακοθήκη...

Έκθεση του Κωνσταντίνου Καταγά στη Σύρο

Η Αποκατάσταση είναι ένα είδος ζωής που όπως και στη πραγματική ζωή δεν μας προσδιορίζει τη
διάρκειά του επερχόμενου τέλους. Πέρασαν περισσότερα από 5 χρόνια και…
Μετά το όποιο σοκ, συνείδηση γίνεται σταδιακά η πραγματική θέση καθενός.
Αλήθεια πως μπορεί να μείνει αλώβητη η...

«Η Σύρος ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά»

Στην αγαπημένη του Σύρο, το νησί που κατάφερε από την πρώτη κιόλας στιγμή να «κλέψει» το μυαλό και την καρδιά του και να τον έλξει στη μεγάλη πολιτιστική «αγκαλιά» του, τόσο ως δημιουργό, όσο και ως μέλος της ομάδας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων «Animasyros», επιστρέφει ο ζωγράφος...

7η Εικαστική Συνάντηση Τεχνών Πάρου 2018

Μέσα σ' αυτό τον περιεκτικό τίτλο, οι καλλιτέχνες μας, θέλησαν να περικλείσουν το φως που προσδιόρισε τη μοίρα του τόπου μας και των ανθρώπων της. Να συλλάβουν την αισθητική ,της συγκίνησης μέσα από δρόμους, που περπάτησαν φιλόσοφοι και διασταυρώθηκαν λαοί και πολιτισμοί .

Μια διακίνηση...

«ΑΙΓAΙΩΝ ΦΩΣ»

Μέσα σ' αυτό τον περιεκτικό τίτλο, οι καλλιτέχνες μας, θέλησαν να περικλείσουν το φως που προσδιόρισε τη μοίρα του τόπου μας και των ανθρώπων της.

Να συλλάβουν την αισθητική, της συγκίνησης μέσα από δρόμους, που περπάτησαν φιλόσοφοι και διασταυρώθηκαν λαοί και πολιτισμοί.

Μια...

«Περιστροφές ψυχής»

Τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης, η οποία μπορεί να απαλύνει τη ψυχή και να αντιστρέψει την αναπηρία σε πλεονέκτημα, θα «φωτίσει» ο Κωνσταντίνος Καταγάς μέσα από τη νέα έκθεσή του με τίτλο «Ψυχής Περιστροφές».

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Πινακοθήκη Κυκλάδων από 8 έως 29 Απριλίου...

Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Παπαδημητρίου στη Σύρο

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Παπαδημητρίου, στην Αίθουσα Τέχνης «Γ. & Ε. Βάτη», την Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00.

O ζωγράφος Γιώργος Παπαδημητρίου επιστρέφει ξανά στη Σύρο, 5...

Έξι μήνες καλλιτεχνικής πανδαισίας

Οριστικοποιήθηκαν και εγκρίθηκαν, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εικαστικές εκθέσεις που θα παρουσιαστούν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, από τον Απρίλιο έως και τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Στην εισήγησή της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού...

Εικαστικά μονοπάτια... στην Τήνο

Ξεκινά το σεμινάριο Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων «ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ  ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» με το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού να φιλοξενεί πολυποίκιλες...

«Διαδρομές – Εν πλω»

Την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν πρωτότυπα εικαστικά έργα με έμφαση στη νησιωτικότητα και την κοινή νησιωτική καταγωγή τους, δίνουν στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σύρου και της Λέρου, το Δίκτυο Εικαστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύρου...

Ανάδειξη της προβιομηχανικής ιστορίας των Κυκλάδων

  • Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, 2017 - 06:17
  • 0 Σχόλια

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μεγάλη μεταλλευτική ιστορία της Σερίφου θα έχουν από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, οι επισκέπτες του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης μέσα από την Έκθεση Φωτογραφίας και Ποίησης του Γιάννη Τυροβολά με θέμα «Εμπειρία Μισόφωτη – Σέριφος...

Εικαστικά και καλλιτεχνικά τμήματα από την ΚΔΕΠΠΑΜ

Την ευκαιρία να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους προσφέρει και φέτος στους κατοίκους της Μυκόνου η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση (ΚΔΕΠΠΑΜ).

Την περίοδο 2017 – 2018 θα λειτουργήσουν συνολικά οχτώ εικαστικά και...

“Ελληνική Ακτοπλοΐα 1945 – 1995” στην Πινακοθήκη Κυκλάδων

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σε μια προσπάθεια ανάδειξης του ιστορικού μας πλούτου και της άρρηκτης σχέσης της Σύρου με τη ναυτιλία και το εμπόριο, σας προσκαλούν στην έκθεση του Γεωργίου Μ. Φουστάνου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, από τις 3 Οκτωβρίου 2017 έως και 30 Ιανουαρίου 2018 με ώρες λειτουργίας...

Τέχνη που ανοίγει την όρεξη

Με μία διαφορετική εικαστική πρόταση, που προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να οδηγηθεί, μέσω της τέχνης, στα μονοπάτια της κυκλαδίτικης γαστρονομίας και όχι μόνο, ολοκληρώνονται οι εκθέσεις του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2017».

Πίνακες ζωγραφικής, κατασκευές, φωτογραφίες, ψηφιακά...

Σελίδες