Πολιτική / Ελλάδα

Χαρδαλιάς για εγκλεισμό παιδιού σε σχολικό: Η ασφάλεια των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτη

«Η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών είναι αδιαπραγμάτευτη. Ως περιφερειάρχης, αλλά πρώτα από όλα ως γονιός, δεν πρόκειται να ανεχθώ οποιαδήποτε αμέλεια, που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά μας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή το περιστατικό με τον πολύωρο εγκλεισμό νηπίου...

ΙΕΛΚΑ: Σταθερές οι τιμές στα σούπερ μάρκετ τον Απρίλιο - Ποια προϊόντα έχουν τις μεγαλύτερες μειώσεις

Εμφανή συγκράτηση και αποκλιμάκωση των τιμών των προϊόντων στο σύνολο των αλυσίδων των σούπερ μάρκετ τον Απρίλιο του 2024 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023 καταγράφει στοχευμένη έρευνα που πραγματοποίησε ο ΙΕΛΚΑ για τις πληθωριστικές πιέσεις στο λιανεμπόριο τροφίμων.

Σύμφωνα με τα...

Χατζηδάκης: Παγώνει για ένα έτος το επιτόκιο στη ρύθμιση χρεών προς την εφορία

Nομοθετική πρωτοβουλία για τη μείωση του επιτοκίου στις ρυθμίσεις των βεβαιωμένων χρεών, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός είπε ότι «το θέμα των ρυθμίσεων των οφειλών προς την εφορία το έχουμε δει και...

Υouth Pass: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις των voucher αξίας 150 ευρώ

Λήγει σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το Youth Pass που δίνει στους νέους ηλικίας 18 και 19 ετών οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι οι νέοι, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ή το 19ο έτος της ηλικίας τους, από 1.1.2023 έως και 31.12...

Καιρός: Εισβολή αφρικανικής σκόνης από αύριο – Άνοδος θερμοκρασίας και αποπνικτική ατμόσφαιρα

Νέα εισβολή της αφρικανικής σκόνης αναμένεται από αύριο Πέμπτη (16.05.2024) με την θερμοκρασία να απογειώνεται και τον καιρό θα θυμίζει Ιούλιο.

Συγκεκριμένα από αύριο ο καιρός και ως την Κυριακή αλλάζει με την αφρικανική σκόνη να κάνει έντονη την παρουσία της και η κατάσταση στην...

ΕΟΠΥΥ: Χωρίς δωρεάν εξετάσεις οι ασφαλισμένοι - Aπεργούν οι εργαστηριακοί γιατροί

Χωρίς δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις είναι χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη χώρα, εξαιτίας της παρατεταμένης απεργιακής κινητοποίησης των εργαστηριακών γιατρών και των μικρών διαγνωστικών εργαστηρίων, που αναμένεται να συνεχιστεί έως και την Παρασκευή.

Και αυτό διότι σε οικονομικό...

Σεισμός 4 Ρίχτερ στo νησί της Μυτιλήνης - Συνεχίζονται μετασεισμοί

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, το πρωί της Τετάρτης, στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού υπολογίζεται στα 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πολυχνίτου, ενώ το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 12,9 χιλιόμετρα.

...

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Καλό κλίμα αλλά και αιχμές για Θράκη, Μονή της Χώρας και Χαμάς

Σε καλό κλίμα αλλά και με έντονες διαφωνίες αναφορικά με τη Χαμάς, την μειονότητα στη Θράκη και τη Μονή της Χώρας ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις που πραγματοποίησαν ο  Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Κυριάκος Μητσοτάκης και...

Προσήχθη 13χρονος για την ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε ο Κασσελάκης

Στην προσαγωγή ενός 13χρονου παιδιού προχώρησαν οι Αρχές για την ομοφοβική φραστική επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη κατά τη διάρκεια ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο.

Ο ανήλικος έχει αφεθεί ελεύθερος, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν...

Ασκήσεις χημείας στην Άγκυρα

Χωρίς υψηλές προσδοκίες και με βασική στόχευση τη διατήρηση του θετικού κλίματος, των «ήρεμων νερών» στο Αιγαίο και των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών πραγματοποιείται σήμερα η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αγκυρα και η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο...

Η αναβίωση της μάχης των Οχυρών στο Ρούπελ

Η ιστορική μνήμη και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής αναβίωσαν σήμερα το μεσημέρι στον ιερό χώρο των Οχυρών Ρούπελ, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, κατά τη διάρκεια μίας ξεχωριστής επετειακής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Σιντικής, σε συνεργασία με το σωματείο «Στενωπός», παρουσία του...

Προειδοποίηση από ΥΠΕΞ στη Βόρεια Μακεδονία: Παραβιάζεται κατάφωρα η Συμφωνία των Πρεσπών

Ανακοίνωση για την τελετή ορκωμοσίας της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη νέα πρόεδρο της χώρας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Το υπουργείο Εξωτερικών, λίγη ώρα μετά την ηχηρή...

Μητσοτάκης: Διαρκής και έμπρακτη η στήριξη στις μητέρες - Τα μέτρα της κυβέρνησης

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η στήριξη της μητρότητας είναι διαρκής και έμπρακτη, παραθέτοντας παραδείγματα από τη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης.

Εκτός από τη στήριξη της μητρότητας και την προστασία των ανηλίκων, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην επιστολική...

Nέα ψηφιακή πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Πώς θα γίνεται ο έλεγχος από τους Δήμους

Οι νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά μέσα επιστρατεύονται ως ένα επιπλέον μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών.

Πλέον, με επιτόπιους ελέγχους οι Δήμοι θα εντοπίζουν ακαθάριστα οικόπεδα και στη συνέχεια μέσω ψηφιακής πλατφόρμας θα μπορούν να διασταυρώνουν εάν οι πολίτες έχουν...

Κεφαλονιά: Κατέπλευσε στο λιμάνι Αργοστολίου τo πελώριο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Viva

Στο λιμάνι του Αργοστολίου κατέπλευσε σήμερα το πελώριο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Viva. Πρόκειται για ένα νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας Norwegian Cruise Line (NCL), που έκανε το παρθενικό του ταξίδι τον Αύγουστο του 2023.

Το Norwegian Viva πραγματοποιεί 10ήμερη κρουαζιέρα που...

Λέκκας: Πόσα χρόνια είχε να εμφανιστεί τέτοια γεωμαγνητική καταιγίδα

Για το τι προκαλεί την γεωμαγνητική καταιγίδα και το εντυπωσιακό βόρειο Σέλας ανέλυσε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας.

Τι είναι οι γεωμαγνητικές καταιγίδες 

Όπως εξηγεί στην ΕΡΤ: «οι γεωμαγνητικές καταιγίδες εκπέμπονται από τον ήλιο. Ο...

Ελ. Βενιζέλος: Νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το 2024 – 7,7 εκατ. επιβάτες το α’ τετράμηνο

Ανοδικά κινείται η επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το α’ τετράμηνο του 2024, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς για 30 εκατ. επιβάτες το 2024.

Ειδικότερα, συνεχίζονται οι εντυπωσιακές επιδόσεις για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και τον Απρίλιο «απογειώθηκε»,...

Μητσοτάκης: Προκλητική η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Είναι καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάκτυλο στην σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την επικείμενη συνάντησή του με τον Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Τι είπε για τη συνάντηση με τον...

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι 17 Μαΐου

Συνολικά 75.486.131,77 ευρώ θα καταβληθούν σε 57.348 δικαιούχους από τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή...

Παραλίες: Τεχνητή νοημοσύνη για αυθαιρεσίες

Την ενίσχυση μέσω τεχνητής νοημοσύνης της εφαρμογής MyCoast σχεδιάζει για το φετινό καλοκαίρι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η εφαρμογή, ως γνωστόν, λειτουργεί από τα τέλη Απριλίου και απευθύνεται σε πολίτες που πάνε σε παραλία στην οποία δεν τηρούνται οι κανόνες νομιμότητας. Σ’ αυτή την...

Σελίδες