Πολιτική / Ελλάδα

“Μοναδική ευκαιρία για αποκατάσταση θεσμών”

Συνάντηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη, με τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Σπουρδαλάκη και τα λοιπά μέλη της Επιτροπής Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου στη Βουλή.

Κατά την συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε ότι η εμπορική κοινότητα...

Υποχρεωτική αργία η Πρωτομαγιά

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, η Πρωτομαγιά 2017 καθορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές...

Θετικά τα μηνύματα για την κρουαζιέρα το 2017

Πλήρης αποτίμηση του έργου της Εθνικής Συντονιστικής Επιτρο- πής Κρουαζιέρας, αλλά και τα θετικά μηνύματα του κλάδου για το 2017 παρου- σιάστηκαν στην 3η συνεδρίαση της Ολο- μέλειας της Επιτροπής, που έγινε στο Υπουρ- γείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ησυνεδρίαση έγινε πα- ρουσία...

Σειρά επαφών του Νεκτάριου Σαντορινιού στη Σύρο

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε χθες (20/04/17), το νησί της Σύρου. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός είχε την ευκαιρία, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Αντώνη Συρίγγο, να συναντηθεί με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικούς φορείς του νησιού και με...

Επανείσοδος στο διάλογο

Στο Υπουργείο Εσωτερικών κατατέθηκαν από τη Μεγάλη Πέμπτη οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις της ΚΕΔΕ σχετικά με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στο πολυσέλιδο κείμενο το οποίο κατατέθηκε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών διατυπώνονται μια σειρά από...

Αναδιάρθρωση ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Στη κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για το θεσμικό πλαίσιο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της χώρας καλείται να προχωρήσει η Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία και οφείλει να παραδώσει την εισήγησή της στον αρμόδιο Υπουργό, εντός...

“Από Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση”

Συνάντηση, με αντιπροσωπεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της, κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, είχε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τη...

Εξωδικαστικός μηχανισμός για τις επιχειρήσεις

Συνέντευξη τύπου για τον "Εξωδικαστικό Μηχανισμό" παραχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, προκειμένου να αποσαφηνίσει τα σημεία του νομοσχεδίου που μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά προς τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.

Από τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη...

Αλλαγές στον τρόπο παραχώρησης

Η τροπολογία, με την οποία ορίζονται εκ νέου οι λεπτομέρειες της διαδικασίας παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας, σε δημόσιους φορείς, αλλά και σε ιδιώτες, κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, φέρνοντας και πάλι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.

Τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής πλειοδοτικής δημοπρασίας,...

«Η αβεβαιότητα στην οικονομία πλήττει και την απασχόληση»

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία μηνός Ιανουαρίου 2017, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δυσμενείς...

Ουσιαστική στήριξη των μικρονησιωτικών Δήμων

Καυστικότατες οι τοποθετήσεις των Δημάρχων από μικρούς Δήμους των Κυκλάδων, στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών, παρουσία βουλευτών μελών, αλλά και του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με τα χρονίζοντα λάθη των κυβερνήσεων στη διαχείριση της...

"Ο κ. Βρούτσης συνεχίζει να παραπληροφορεί"

Σε αρκετά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και των Κυκλάδων, μετά και το πρωτοσέλιδο των "Νέων", αναδημοσιεύεται σήμερα δήλωση του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, κ. Γ. Βρούτση, ο οποίος μαζί με τον κ. Θ.Καράογλου, ψευδολογώντας απροκάλυπτα για μία ακόμα φορά, διατείνεται ότι "Το ΔΣ του ΟΑΕΔ, αντί να αξιοποιήσει και...

Υπουργικές δεσμεύσεις για τον περιφερειακό Τύπο

Συνάντηση, με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνίων και Ενημέρωσης, Ν. Παππά, είχαν εκπρόσωποι των Ενώσεων Περιφερειακού Τύπου, προκειμένου να συζητηθούν τα μείζονα προβλήματα του κλάδου.

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνάντησαν οι εκπρόσωποι των...

ΟΑΕΔ: Από την Παρασκευή η πίστωση του δώρου Πάσχα

Οι πιστώσεις του Δώρου Πάσχα και η προπληρωμή των επιδομάτων στους δικαιούχους επιδοτούμενους και μακροχρονίως ανέργους, όπως και η ειδική παροχή μητρότητας, θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται – σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό – από την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017.

Οι τραπεζικοί...

Τουριστική πολιτική για βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνικό και οικολογικό περιεχόμενο

Τοποθέτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Συρμαλένιος.

Ακολουθεί η ομιλία του βουλευτή:

Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, τόνισε ο βουλευτής...

Εκσυγχρονισμός λειτουργίας ΟΤΑ

Στο σύνολο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) έχει αποσταλεί το Σχέδιο Νόμου “Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) – Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και...

“Οι αιρετοί στις επάλξεις”

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ενόψει των αλλαγών στον “Καλλικράτη”, στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Μαραγκός.

Ο Δήμαρχος Σύρου –...

Συνδυασμένες μεταφορές στα ελληνικά νησιά

Συνάντηση με κύριο θέμα τις συνδυασμένες μεταφορές στα ελληνικά νησιά είχε τις 31/3 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. Θράσος Καλογρίδης με τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.

Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε μέσα σε κλίμα συνεργασίας, ο...

“Βήμα σωτηρίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς”

Κατατέθηκε από το Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στη Βουλή το νομοσχέδιο «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων», προκειμένου να ακολουθήσει την προβλεπόμενη νομοθετική διαδικασία για την ψήφισή του.

Ο Υπουργός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, δήλωσε, πως «μετά από...

Ενημέρωση για το δώρο Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι:

  • Από την Παρασκευή 07.04.2017 θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

  • Από την

  • ...

Σελίδες