Η αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Φτακλάκη στην Πάρο

Ζητήματα Τουριστικής ανάπτυξης

Στην Πάρο μετέβη το Σαββατοκύριακο η αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Φτακλάκη στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης που είχε με τη δημοτική αρχή του νησιού και εκπροσώπους των τουριστικών φορέων.

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Εκατονταπυλιανής, για τον οποίο όπως τόνισε θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει “ένας ναός σύμβολο για την ιστορία του τόπου λαμβάνοντας μία θέση στη λίστα με τα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO”.

Παράλληλα, η ίδια συζήτησε με στελέχη της τουριστικής επιτροπής του δήμου Πάρου για τον τομέα του Τουρισμού και πώς θα επιτευχθεί καλύτερα η συνεργασία ανάμεσα σε δήμο και Περιφέρεια, ενώ στη συνέχεια, συνομιλώντας με αιρετούς ανέπτυξε το Στρατηγικό Σχέδιο της Περιφέρειας και το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης 2013-2014.

Ακόμη, έδωσε έμφαση στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προβληθεί το νησί της Πάρου αλλά και η Αντίπαρος, προτείνοντας πως θα ήταν ωφέλιμο να υπάρξει ένα συντονιστικό όργανο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως, “οι φορείς ζήτησαν από την αντιπεριφερειάρχη να αναλάβει η περιφέρεια όχι μόνο το συντονισμό των δράσεων τουριστικής προβολής αλλά και τη διεκδίκηση νευραλγικών θεμάτων όπως είναι το ακτοπλοϊκό, η μείωση του ΦΠΑ, η απλούστευση των διαδικασιών για visa, η ανάγκη δημιουργίας βασικών τουριστικών σχολών τύπου ΕΠΑΣ και σε αλλά νησιά καθώς και η ίδρυση σχολής Φιλοξενίας στην Πάρο”.