Λήξη του 1ου Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων της Πάρου

"Μοσχομύρισαν" οι Κυκλάδες

  • Τετάρτη, 10 Ιουλίου, 2013 - 06:00
  • /   Eνημέρωση: 10 Ιουλ. 2013 - 7:31
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας
Από το blog της Πάρου "Φιλελεύθερος"

Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της Πάρου πλημμύρισαν την πλατεία Μαντώ Μαυρογένους της Παροικιάς στη διάρκεια της τέταρτης και τελευταίας ημέρας του 1ου Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων της Πάρου που ήταν φέτος αφιερωμένο στον «Άρτο της Πάρου τον επιούσιο…».

Η βραδιά κορυφώθηκε με τη μεγάλη μουσική συναυλία του δημοφιλούς (Παριανού) τραγουδοποιού Παντελή Θαλασσινού και της Νανάς Μπινοπούλου που παρέσυραν με το κέφι τους το κοινό σε νησιωτικούς και έντεχνους ρυθμούς, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τον αγαπημένο καλλιτέχνη συνόδευσε σε τέσσερα μουσικά κομμάτια η διακριθείσα χορωδία της σχολής μουσικής του Δήμου Πάρου, υπό τη διεύθυνση της Μαρουλίας Κοντού.

Υπαίθρια φουρνίσματα

Νωρίτερα, με αρχιμάστορες τον Νίκο Ζουμή και τον Γιώργο Παντελαίο, ο υπαίθριος φούρνος ξεφούρνισε νέους τύπους παραδοσιακού ψωμιού, παραδοσιακών γλυκισμάτων και αρτοποιημάτων από την Πάρο. Παράλληλα οι μικροί επισκέπτες της πλατείας “έπλασαν και διασκέδασαν” στα εργαστήρια Ζυμαριού όπου η Ηρώ Βαβανού τους βοήθησε να κάνουν τις δικές τους εικαστικές δημιουργίες, να ζωγραφίσουν και να παίξουν με το ζυμάρι και την αλευρόσκονη.

Απονομή βραβείων σε αρτοποιούς και μαθητές

Επίσης σε ειδικό stand με θέμα “Made in Paros…” παρουσιάσθηκε έκθεση όλων των τοπικών προϊόντων του νησιού (κρασί, λάδι, τυριά κλπ), ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν ιστορίες/εκθέσεις μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ψωμί. Το ενδιαφέρον του κοινού προκάλεσε η ανάγνωση εργασίας του Γιάννη Βασιλειόπουλου και της Ελένης Τριπολιτσιώτου με τίτλο “ο κύκλος του σταριού”, ενώ στη συνέχεια ο δημοφιλής ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου ολοκλήρωσε την απαγγελία των “Ιστοριών Ψωμιού” που έγραψαν οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της Πάρου.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας (και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αρτοποιών) Μιχάλης Μούσιος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αρτοποιών. Η βραδιά έκλεισε με την απονομή βραβείων στους συμμετέχοντες αρτοποιούς από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. Άννα Κάγκανη- Κορτιάνου.

Ετικέτες: