Πολιτισμός

Κρίσιμες ώρες για τη Μαρινέλλα - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με εγκεφαλική αιμορραγία

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τη Μαρινέλλα, η οποία νοσηλεύεται με εγκεφαλική αιμορραγία σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Υγεία».

Η 86χρονη σπουδαία ερμηνεύτρια κατέρρευσε χθες το βράδυ στη σκηνή στο Ηρώδειο, ενώ τραγουδούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema....

Η μουσική σε πρώτο πλάνο

"Αυλαία" έριξε το 12ο Syros Jazz Festival το οποίο για άλλη μία χρονιά κατάφερε να διαγράψει μία επιτυχημένη διοργάνωση, ανανεώνοντας το ραντεβού του για τη 13η εκδήλωση το 2025.

Κατά τη διάρκεια των τετραήμερων δράσεων του, το Φεστιβάλ κατάφερε να παντρέψει την τζαζ μουσική με τις άλλες...

Σύρος: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Animasyros 2024

Την επιτυχημένη συνεργασία του με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, Animasyros, συνεχίζει και φέτος το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Αύριο Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Απόλλων, στην Ερμούπολη της Σύρου, συζήτηση με θέμα: "Ευρώπη...

Ραντεβού στα Emile Awards 2025

Με την τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων στο θέατρο Απόλλων, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ η επίσημη έναρξη του Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Ο λόγος για τα θρυλικά ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards που ήρθαν για πρώτη φορά στην...

Σίφνος: Ενημερωτική εκδήλωση για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ

Την Παρασκευή 27/9/2024 στις 8:00 μ.μ. στο «ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΚΟΥ» στην Απολλωνία θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Μνήμη, Άνοια και Νόσο Αλτσχάιμερ”, με ομιλητή τον καθηγητή Νευρολογίας και Νευροψυχολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Σωκράτη Παπαγεωργίου.

Θα συζητηθούν οι...

Λαογραφικό Μουσείο Ερμούπολης: Προβολή του animation "Ερμούπολη" από το Animasyros

Το Ιστορικό Μουσείο Ερμούπολης του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, είναι ανοιχτό καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 - 14:00 στο κοινό, ενώ κατόπιν προγραμματισμού μπορεί να φιλοξενήσει ιδιωτικές επισκέψεις και εκδηλώσεις. Η διάρκεια περιήγησης είναι συνήθως μία ώρα και προσφέρεται και ένα...

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών

Με στόχο την προώθηση της μουσικής εκπαίδευσης, ιδιαίτερα των νέων, αλλά και του πολιτιστικού τουρισμού του νησιού, διοργανώνεται το επόμενο διάστημα στην Πάρο, το 1ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής.

Πρόκειται για ένα τολμηρό εγχείρημα, το οποίο φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί σε θεσμό για το νησί,...

Animasyros: Συνεργασία με το Επιμελητήριο μέσω προβολών επτά ταινιών σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων

  • Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024 - 10:30
  • 0 Σχόλια

Μια πρωτοβουλία του διεθνούς φεστιβάλ animation Animasyros 2024 και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων φέρνει κοντά στους κατοίκους και τους επισκέπτες των Κυκλάδων όλη τη μαγεία της κινούμενης εικόνας προσκαλώντας θεατές κάθε ηλικίας σε μια εμπειρία γεμάτη χρώματα και φαντασία.

Τα γραφεία-...

"Διάλογος με το Στάδιο" και "Για όσα τόλμησα"

  • Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024 - 06:15
  • 0 Σχόλια

Με δύο παρουσιάσεις βιβλίων με αθλητικό, αλλά και κοινωνικό χαραχτήρα συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νησί της Νάξου.

Πρόκειται για τα βιβλία "Διάλογος με το Στάδιο" και "Για όσα τόλμησα" του Νίκου Μιχαλόπουλου και της Ελένης Ισπόγλου, που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια δύο...

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Τήνο

  • Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024 - 15:21
  • 0 Σχόλια

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά» και, σε συνεργασία με το ιστορικό Σωματείο της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων,...

Η Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων ταξιδεύει στην Αμοργό

  • Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024 - 15:04
  • 0 Σχόλια

Η Παιδική-Νεανική Χορωδία και η Χορωδία Γονέων & Φίλων της Ορχήστρας των Κυκλάδων, ταξιδεύουν στην Αμοργό και θα παρουσιάσουν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην πλατεία της Αιγιάλης, ένα ποικίλο πρόγραμμα με τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.

Θα προηγηθεί ένα...

12ο Φεστιβάλ Τζαζ Σύρου: Παρουσίαση της ειδικής ετήσιας έκδοσης κόμικς

  • Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024 - 09:49
  • 0 Σχόλια

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2024, θα παρουσιαστεί το 4ο περιοδικό κόμικς του Syros Jazz Festival, με κεντρικούς ήρωες τους Συριανούς μουσικούς Μαρίνο και Δομένικο Ρούσσο.

Η εκδήλωση θα γίνει στο παγωτατζίδικο Νταϊντάντι, στην παραλία της Ερμούπολης και θα αρχίσει στις 19:30...

Αφήγηση της ιστορίας του αρχιπελάγους

  • Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024 - 06:16
  • 0 Σχόλια

Μία ξεχωριστή έκθεση, αφιερωμένη στις άγνωστες ιστορίες των γυναικών των Κυκλάδων, θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα, στις 12 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μία συνεργασία του Μουσείου με το Υπουργείου Πολιτισμού, μέσα από την οποία θα παρουσιαστούν...

Εν χορδαίας και οργάνοις: Ασημένιο μετάλλιο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής

Οι Μαθητές του ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ {Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή} υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης διδασκαλίας του Τμήματος Εικαστικών - κα Αγνή Ρούσσου - για 2η χρονιά, συμμετείχαν με 31 ζωγραφικά έργα, στον 11ο Παγκόσμιο Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Ιδρύματος Little Zograff Foundation...

Ένα ξεχωριστό θέαμα με καθηλωτικές εικόνες

Η φαντασμαγορική έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης με τις μοναδικές εικόνες της αναπαράστασης που καθηλώνουν χιλιάδες θεατές σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα αναβιώσει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο νησί.

Την αντίστροφη μέτρηση για τη μοναδική αυτή εκδήλωση των "Ηφαιστείων" που διεξάγεται...

Ερμούπολη 1822

“Αυτό που έγινε εδώ πριν ένα αιώνα... δεν έγινε πουθενά αλλού. Στη Σύρο ξαναγεννήθηκε η Ελλάδα...”είπε κάποτε ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτή η φράση τα συνοψίζει όλα. Εδώ στο βραχονήσι των 85 τετραγωνικών χιλιομέτρων άνθισε ένας πολιτισμός, όμοιος με αυτόν των μεγάλων ελεύθερων Ευρωπαϊκών πόλεων....

Σύρος: Το Animasyros διέκοψε τη συνεργασία του με την πρεσβεία του Ισραήλ

  • Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024 - 12:38
  • 0 Σχόλια

Μετά από σοβαρή σκέψη και κατόπιν των εκτεταμένων αντιδράσεων από φορείς και άτομα, ιδίως στο νησί της Σύρου, το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία του με την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, με στόχο την ακώλυτη διοργάνωση του φετινού Φεστιβάλ....

Σύρος: Συναυλία με θρησκευτικούς υμνους από τη χορωδία υπαλλήλων της Boeing

  • Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024 - 11:41
  • 0 Σχόλια

Προερχόμενη από την πολιτεία του Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η χορωδία των υπαλλήλων της Boeing θα αποδώσει θρησκευτικούς ύμνους και τραγούδια, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παναγιάς Φανερωμένης, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, στον προαύλιο χώρο του ιερού προσκυνήματος,...

Ξυλοναυπηγική, αλιεία και ναυτική κληρονομιά

  • Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024 - 06:15
  • 0 Σχόλια

Οι "Τέχνες της θάλασσας" είναι το θέμα της έκθεσης που παρουσιάζει έως το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην Πάρο το Δίκτυο Αρχιπέλαγος.

Η έκθεση με κεντρικό θέμα την ξυλοναυπηγική, είναι η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση που πραγματοποιεί το Δίκτυο, με σκοπό την ανάδειξη της ναυτικής κληρονομιάς...

Τρεις ελληνικές αρχαιότητες επαναπατρίσθηκαν από την Ατλάντα των ΗΠΑ

Στις 13 Σεπτεμβρίου επαναπατρίσθηκαν από τις ΗΠΑ τρεις ελληνικές αρχαιότητες που είχαν απομακρυνθεί από την Ελλάδα σε άγνωστο χρόνο και κατέχονταν από Αμερικανό πολίτη, πληροφορεί ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟ, πρόκειται για:

1. Τμήμα μαρμάρινης...

Σελίδες