Ο Πανιώνιος μετά τη νίκη του επί του Πανναξιακού, εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο final-four

Μπήκε σε περιπέτειες η ομάδα της Νάξου

Ο Πανναξιακός με την ήττα του από τον Πανιώνιο έχασε την ευκαιρία να σφραγίσει το εισιτηρίο για τον Final-four του πρωταθλήματος. Οι Σαντορινιοί από την πλευρά τους επικράτησε για δεύτερη φορά φέτος της ομάδας της Νάξου και είναι η τρίτη ομάδα μετά τους Α.Ο. Ερμούπολης και Άρη Σύρου, η ομάδα που είναι στην τελική τετράδα. Από την πλευρά της η ομάδα της Νάξου με την ήττα με 74-84 από τον Πανιώνιο έθεσε σε κίνδυνο την συμμετοχή του στην τελική φάση, καθώς για να περάσει θα πρέπει να επικρατήσει τον Φαναριών στον... τελικό της Νάξου.

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στις δύο περιόδους, αφού η ομάδα της Σαντορίνης εξασφάλισε μία αρκετά μεγάλη προσφορά και το μόνο που είχε ήταν να τη διατηρήσει μέχρι τέλους. Οι Ναξιώτες από την πλευρά τους προσπάθησαν στο δεύτερο μέρος να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, όμως η διαφορά ήταν τέτοια που το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν την... χασούρα.

Η ομάδα της Νάξου μπήκε αρκετά μουδιασμένα στο παιχνίδι, αφού σημείωσε το πρώτο του καλάθι με την συμπλήρωση πέντε λεπτών. Βέβαια, αυτό που έκρινε το ματς ήταν η άμυνα, αφού ο Πανναξιακός δέχθηκε 84 πόντους σε αντίθεση με τους 74 δικούς του, στην επίθεση. Ο τεχνικός των πρωταθλητών εκτός της μέτριας απόδοσης αρκετών παικτών του είχε να αντιμετωπίσει και την απουσία του Τζανιδάκη, ο οποίος δεν ήταν στο παιχνίδι, καθώς είχε πάρει άδεια για προσωπικούς λόγους. Μάκαρης, Βάβουλας και Γκιέργκι προσπάθησαν να κρατήσουμε τον Πανναξιακό μέσα στο παιχνίδι, όμως στο τέλος δεν τα κατάφεραν, καθώς η ομάδα της Σαντορίνης έδειξε ότι ήθελε πιο πολύ το ματς. Η απουσία του πρώτου σκόρερ των Ναξιωτών έπαιξε το δικό του ρόλο στο ματς, αφού ήταν πολλά τα σημεία εκείνα που η εμπειρία του και η ευχέρεια που έχει στο σκοράρισμα ήταν τα συστατικά που έλλειπαν από τον Πανναξιακό.

Από την άλλη για να νικήσεις σε έναν αγώνα Μπάσκετ θα πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές στα καίρια σημεία ενός αγώνα. Αυτά τα διέθετε ο Πανιώνιος, που κατάφερε να επικρατήσει του Πανναξιακού σε όλα τα επίπεδα. Ο Παπαδόπουλος με 24 πόντους φάνηκε ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας τους Κώστα Αξιώτη και ήταν αυτός που πολλές φορές πήρε το παιχνίδι πάνω του και παρέσυρε τους παίκτες του Πανναξιακού σε πολλά και συνεχή λάθη. Ακόμη σημαντική συνεισφορά στο παιχνίδι από την πλευρά του Πανιωνίου είχαν οι: Βελλίκης, Κατηκαρίδης και Παντζιαρίδης. Όπως αναφέρουμε παραπάνω με τη νίκη αυτή, ο Πανιώνιος εξασφάλισε την συμμετοχή του στο final-four του πρωταθλήματος.

Τέλος, μεγάλος άτυχος της αναμέτρησης ήταν ο Αλέξανδρος Κόκκαρης ο οποίος τραυματίστηκε στην τρίτη περίοδο και αποχώρησε πρόωρα από την αναμέτρηση.

Ένας εκ των δύο

Οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που θα βρεθούν στην τελική φάση είναι ήδη γνωστές, καθώς εκεί βρίσκονται οι: Α.Ο. Ερμούπολης, Άρης Σύρου και Πανιώνιος. Έτσι, το μόνο που μένει είναι να γίνει γνωστή η ομάδα που θα συμπληρώσει την τετράδα κι αυτή θα βγει από το τοπικό ντέρμπι της Νάξου μεταξύ του Πανναξιακού και των Φαναριών. Ο ηττημένος θα μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου, αφού θα μείνει εκτός final-four. Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι μεταξύ των δύο έχει μεγάλη σημασία και ήδη στο νησί της Νάξου μιλά γι' αυτήν την αναμέτρηση.

Πανναξιακός ΑΟΝ – Πανιώνιος 74-84

Δεκάλεπτα: 11-14, 21-35, 15-14, 27-21.

Πανναξιακός ΑΟΝ (Δαμιανίδης): Πολίτης 4, Φυρογένης 4, Βάρσος, Βάβουλας 13 (2), Τσαπατσάρης 7, Μάκαρης 11, Δεδρινός 7, Γκιέργκι 21 (2), Λάσκαρης, Βασιλειάδης, Κοκκάρης 7, Ανεβλαβής.

Πανιώνιος (Αξιώτης): Μιχαλέλης 4, Καραπιτσιας 6 (2), Μπλέτσας 10, Κατηκαρίδης 11, Παντζιαρίδης 10 (2), Λάτσε, Λουίζι 4, Βελλίκης 13, Γεωργακούδης, Παπαδόπουλος 24 (1), Σιέχου, Σταματέκος 2.