Η ομάδα του Ανδρέα Μαύρου επικράτησε δύσκολα του Α.Ο. Πάρου με 59-46

Τα βρήκε… σκούρα

Το ροζ φύλλο αγώνα πήρε η ομάδα του Α.Ο. Ερμούπολης για το πρωτάθλημα των ανδρών, καθώς επικράτησε του Α.Ο. Πάρου με 59-46. Το τελικό αποτέλεσμα και το +13 δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα, αφού η νίκη για τους γηπεδούχους ήλθε πιο δύσκολα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστική κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ο Α.Ο. Ερμούπολης έφτασε στη νίκη λόγω της εμπειρίας των παικτών του, αλλά και της ευστοχίας τους έξω από τη γραμμή των 6,75.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό, αφού και οι δύο ομάδες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, με τους φίλους της Ερμούπολης και την Πάρου στο τέλος του ματς να χειροκροτούν όρθιοι τους αθλητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Το μπάσκετ αρχίζει σιγά – σιγά να κάνει βήματα προόδου κι αυτό οφείλετε στη δημιουργία κλειστών αθλητικών χώρων. Μην ξεχνάμε πως η Τήνος έχει το δικό της κλειστό, η Σαντορίνη, η Νάξος, η Σύρος και σύντομα και η Πάρος. Αυτό δίνει άλλο τόνο στα πρωταθλήματα και όλο και περισσότεροι αθλητές επιλέγουν το σπορ το οποίο έχει προσφέρει πλούσιες συγκινήσεις στη χώρα μας.

Από εκεί και πέρα η ομάδα της Πάρου ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι  και κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει την περίοδο προηγούμενη στο σκορ με πέντε πόντους (9-14). Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, αύξησαν την πίεση στην άμυνά τους και ήταν εύστοχοι έξω από την γραμμή των 6,75. Αυτό τους έφερε μπροστά στο σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τρεις πόντους και πήγαν στα αποδυτήρια για τη ολιγόλεπτη διακοπή με ένα μικρό προβάδισμα. Στην τρίτη περίοδο η εικόνα του αγώνα ήταν παρόμοια με το δεύτερο δεκάλεπτο,  με τους γηπεδούχους να ελέγχουν το ματς, όμως να μην μπορούν να αποσπαστούν από τους Παριανούς. Το 41-35 της τρίτης περιόδου προμήνυε ένα συγκλονιστικό φινάλε. Οι γηπεδούχοι όμως είχαν αντίθετη άποψη, αφού εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα αμυντικά λάθη των φιλοξενουμένων και χάρη στην μεγάλη τους ευστοχία από την γραμμή του τριπόντου, αύξησαν τη διαφορά και πήραν τη νίκη κόντρα σε έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο.  

 

Α.Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ 59-46 ΑΝΔΡΩΝ

Δεκάλεπτα: 9-14, 27-24, 41-35, 59-46

Α.Ο.ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Μαύρος Α.): Αρμακόλας Γ., Σαβρακίδης Β.18(4), Παρμαξίδης Ν.8(2), Γαβιώτης Η.8(2), Αλιφραγκής Θ.2, Καραμολέγκος Λ.16(3), Φρέρης Ι.1, Νικολακόπουλος Α., Χατζηαναγνώστου Σ.,Γκογκολάκης Α., Αληφραγκής Δ.6, Γάδ Υ.

Α.Ο.ΠΑΡΟΥ (Καζακίδης Θ.): Κίτα Φ., Κουτράς Κ., Καλίμπε Δ., Μαυρομμάτης Σ.9(3), Καζακίδης Θ.19(3), Βαγιόπουλος Χ., Βλάχος Σ.13(1), Σπανόπουλος Ν., Μιχαλάκης Χ.,Γκουρογιάννης Ν.2, Κονδύλης Θ., Σαρρής Ν.3.

 

 

 

Ήττα για τον Άρη στη Νάξο

 

Με το… δεξί στο πρωτάθλημα των ανδρών μπήκε ο ΑΠΑΣ ΤΑ Φανάρια, καθώς επικράτησε με 67-53 της ομάδας του Άρη Σύρου.

Αγωνιστικά το ματς ήταν σχετικά καλό, καθώς οι γηπεδούχοι μετά το πολύ εντυπωσιακό πρώτο δεκάλεπτο, ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους να κυνηγούν καθ’ όλη την υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα. Τα Φανάρια μπήκαν δυνατά στο ματς και αιφνιδίασαν τους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Αντώνη Βαρθαλίτη… δεν υπήρχαν στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να κάνουν ότι θέλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το 22-7 δεν αφήνει πολλά περιθώρια σχολιασμού για την πρώτη περίοδο, αφού οι αθλητών των Φαναριών είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους. Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να ισορροπήσουν το ματς, όπου και μάζεψαν λίγο τη διαφορά αφού του το -15 πήγε στο -10 (38-28). Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να έχουν ένα… μαξιλαράκι 10 πόντων. Στην επανάληψη οι προσπάθειες των Συριανών για να επιστρέψουν στο ματς έπεσαν όλες στο… κενό, αφού οι Ναξιώτες είχαν τις λύσεις και διατηρούσαν την υπάρχουσα διαφορά. Η τρίτη περίοδο έκλεισε με τα Φανάρια να έχουν έντεκα πόντους διαφορά (54-33) και η τέταρτη και τελευταία ουσιαστικά ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού ο Άρης έδειχνε να μην έχει τις δυνάμεις να παλέψει για την ανατροπή. Το τελικό 67-53 έδωσε τη νίκη και το ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα της Νάξου, όπου είναι κι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.    

 

 ΑΠΑΣ Τα Φανάρια - Άρης Σύρου 67-53

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-7, 38-28, 54-33, 67-53

ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ: Φραντζέσκος 2, Χουζούρης 6, Κιόσκιου 5, Χάρος 30, Γιαμούρης 4, Βουτυρόπουλος 15, Ματσούκας 5, Χάλκος, Μανδηλαράς, Μαθιάσος, Μαργαρίτης, Ψάρρας

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ: Πολίτης 15, Βαβίτσας 8, Γεωργαράς 5, Βασιλειάδης 6, Κουναλάκης 17, Καμπάνης 2, Αντωνίου, Ρούσσος, Φραγκάκης, Χασιάλης, Φωστερης.