Στο «τραπέζι» η συντήρηση των πληροφοριακών πινακίδων

Το θέμα της συντήρησης των ξύλινων πινακίδων, οι οποίες ενημερώνουν τους επισκέπτες και παράλληλα κοσμούν τα δαιδαλώδη στενά της Άνω Σύρου, αναμένεται να συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου, στις 13 Οκτωβρίου.

Δεδομένου, ότι ο μεσαιωνικός οικισμός της Άνω Σύρου αποτελεί μία περιοχή, που βρίθει επισκεψιμότητας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ενημέρωση των επισκεπτών, αλλά και των ντόπιων, οι οποίοι συχνά δεν γνωρίζουν καλά τα «κατατόπια» της «ακρόπολης» του νησιού, με τα δεκάδες στενά, κρίνεται απαραίτητη. Ως εκ τούτου, αρκετές νέες μπλε ξύλινες πινακίδες, διατηρώντας το παραδοσιακό στοιχείο, έχουν τοποθετηθεί, οι οποίες ωστόσο, έρχονται σε αντίθεση με άλλες, παλαιότερες πινακίδες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν συντηρηθεί από τότε.

Η αντίθεση αυτή, σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι ακόμη και οι νεότερες πινακίδες χρήζουν τακτής συντήρησης, θα επιτρέψει τόσο την ομοιομορφία των ενημερωτικών ξύλινων πλακών και βελών, όσο και την προβολή μίας ευπρεπούς και “νοικοκυρεμένης” εικόνας του οικισμού, σε κατοίκους και επισκέπτες.

Το ζήτημα έρχεται να συζητήσει η Δημοτική Κοινότητα Άνω Σύρου, γνωμοδοτώντας σχετικά, προκειμένου το θέμα τα τεθεί ενώπιων του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου και να ενταχτεί, εφόσον αποσπάσει την απαραίτητη πλειοψηφία, στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

Ετικέτες: