Τυφλή επιβολή προστίμων

Κλήσεις μοιράστηκαν σε παρκαρισμένα οχήματα στο παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης, από τα όργανα του Λιμενικού Σώματος.

Πολλάκις διαπιστωμένη η ασυδοσία των οδηγών, που σταθμεύουν ανεξέλεγκτα και παρανόμως, αρκεί οι ίδιοι να εξυπηρετηθούν, ιδίως τις ώρες αιχμής, όπου οι σημάνσεις αγνοούνται επιδεικτικά ενώ τα διπλοπαρκαρίσματα ενισχύουν το κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης.

Από αυτή την εικόνα, που αποτελεί καθημερινότητα για την Ερμούπολη, απουσιάζει παντελώς κάθε έλεγχος των αρμοδίων οργάνων για την τήρηση της νομιμότητας και την σαφή βελτίωση του κυκλοφοριακού χάους.

Σε ώρες μειωμένης κυκλοφορίας και φυσικά μειωμένης παραβατικότητας, λαμβάνεται η απόφαση, από την αρμόδια Λιμενική Αρχή να προβεί σε ελέγχους στάθμευσης και φυσικά να κόψει τις σχετικές κλήσεις.

Όμως τι γίνεται με τις περιπτώσεις όπου η αυστηρότητα εξαντλείται σε οχήματα που βρίσκονται εντός διαγραμμισμένου χώρου με σήμανση επιτρεπόμενης στάθμευσης ή ακόμα και σε επαγγελματίες που, σε ώρα περιορισμένης κίνησης και σε επιτρεπόμενο χώρο, τροφοδοτούν τα καταστήματα τους, χωρίς να παρακωλύουν την κυκλοφορία;

Η επίκληση, εκ μέρους των οργάνων του Λιμενικού, περί λανθασμένης διαγράμμισης σαφώς δεν βαρύνει τον κάθε οδηγό, αλλά το Λιμενικό Ταμείο, όταν στη δικαιοδοσία του ανήκει όλο το παραλιακό μέτωπο.

Παράλληλα, ερωτήματα γεννά ο τρόπος λειτουργίας των Λιμενικών οργάνων, όταν για την επιβολή της κλήσης σε παράνομες σταθμεύσεις, οι ίδιοι σταθμεύουν το υπηρεσιακό όχημα σε σημείο που εάν στάθμευε ιδιώτης θα επιβαρυνόταν με κλήση!

Μία πόλη, η οποία πάσχει από χώρους στάθμευσης και ακόμα και στον χώρο parking στο Νησάκι επικρατεί μία ασφυκτική κατάσταση, όπου όμως κρατούνται θέσεις ακόμα και για ιδιωτικά οχήματα των λιμενικών, τα οποία έχουν «βαφτιστεί» ως υπηρεσιακά!

Αυτό που σίγουρα επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση είναι η επίδειξη περισσότερης σοβαρότητας, όχι μόνο από τους οδηγούς που ενισχύουν την τραγική κατάσταση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, αλλά και από τα αρμόδια όργανα επιβολής της νομιμότητας.