Τιμή και αναγνώριση στον άνθρωπο Εμμανουήλ Νιώτη για την αστείρευτη προσφορά του από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Αθόρυβος περιπατητής αγάπης

Αποδίδοντας το μετάλλιο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου στο διευθυντικό στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείας Hellenic Seaways, Εμμανουήλ Νιώτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄ θέλησε να τον ευχαριστήσει έμπρακτα, για το αθόρυβο αλλά πάντοτε σπουδαίο έργο που επιτελεί με τη διακριτική υποστήριξη που προσφέρει τόσο σε συνανθρώπους μας, όσο και στις δραστηριότητες της Μητρόπολης τα τελευταία χρόνια.

Η πάντοτε θερμή ανταπόκριση του κ. Νιώτη, όσο και του αδελφού του, Στυλιανού Νιώτη στις ποικίλες δράσεις της Ιεράς Μητρόπολης, που κύριο στόχο έχουν την ανακούφιση και την προσφορά προς τον ευάλωτο συνάνθρωπο, δεν αφήνουν ασυγκίνητο το Μητροπολίτη, ο οποίος προχώρησε στην απονομή του τιμητικού μεταλλίου χθες το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Ερμούπολη, θέλοντας να ευχαριστήσει τον ίδιο για την αστείρευτη αρωγή του, που πραγματοποιείται πάντοτε, αθόρυβα, διατηρώντας την ουσία της.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο κκ Δωρόθεος Β΄, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι, ο ίδιος μαζί με τον αδελφό του “συντελούν και συνεργούν αυθορμήτως, αθορύβως και με πολλή αγάπη στο επιτελούμενο από την Ιερά Μητρόπολη πολυσχιδές έργο”.

“Αγαπώ τη Σύρο και γεννήθηκα εδώ”

Η “Κοινή Γνώμη” συνάντησε τον κ. Νιώτη, ο οποίος μίλησε για τους λόγους που συνδέουν τον ίδιο με το νησί αποκαλύπτοντας πρωτίστως, ότι γεννήθηκε στη Σύρο. “Έχω γεννηθεί στον τόπο αυτό καθώς ο πατέρας μου έτυχε να εργάζεται εδώ στο Δημόσιο”, δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ταυτόχρονα, πως, ένας ακόμη σημαντικός λόγος που τον ώθησε να γνωρίσει τη Σύρο τα επόμενα χρόνια που έζησε μακριά, αποτέλεσε η γνωριμία του, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄, αλλά όμως και η δραστηριότητα της εταιρείας Hellenic Seaways στο νησιώτικο χώρο, στην οποία ο κ. Νιώτης είναι διευθυντικό στέλεχος.

“Γνωρίζω δεκατρία χρόνια τον Σεβασμιώτατο πριν να αποκτήσει το σημερινό αξίωμά του και εδώ και αρκετά χρόνια έρχομαι πολύ συχνά στο νησί ενώ και η καθημερινή επικοινωνία με τους νησιώτες λόγω της παρουσίας της ακτοπλοϊκής εταιρείας που εργάζομαι, είναι ένας ακόμη λόγος που με κάνει να αγαπάω τη Σύρο. Έχουμε καλή συνεργασία και με τον κόσμο που μας προτιμά και με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες”, ανέφερε στη συνέχεια, προσθέτοντας ακόμη, “Αγαπώ πολύ το νησί όμως, γιατί πάνω απ΄ όλα ξεχωρίζει από τα νησιά του Αιγαίου ακόμη και από τη Σάμο που είναι η πατρίδα μου”.

Ο κ. Νιώτης, διατηρώντας ένα ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ, δε θέλησε να μιλήσει για την προσφορά και την ουσιαστική κοινωνική παρουσία του, αρκέστηκε μόνο να τονίσει ότι στις ημέρες μας αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να βοηθά το συνάνθρωπό του, αυτό είναι ένα έργο σπουδαίο που πρέπει να επιτελείται χωρίς δεύτερη σκέψη, αναγνωρίζοντας πως πολλές φορές, άνθρωποι με περιορισμένες οικονομικές αποδοχές προσφέρουν ό,τι μπορούν αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε χαλεπούς καιρούς.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Νιώτης, θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τον Σεβασμιώτατο λέγοντας πως, “Θεωρώ μεγάλη τιμή που με βράβευσε ο κκ Δωρόθεος Β΄” και υπογραμμίζοντας ότι, “η γνωριμία μου μαζί του με έκανε καλύτερο άνθρωπο”.