Εορταστική εκδήλωση για την ενίσχυση της ενοριακής Κάριτας στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας

Χορωδιακή πανδαισία

Αξιόλογο υπήρξε το αποτέλεσμα της συναυλίας των δύο χορωδιών της Καθολικής Εκκλησίας που “καταγράφηκε” στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, στην Ερμούπολη, το Σάββατο το βράδυ, στο πλαίσιο της οποίας συγκεντρώθηκαν χρήματα για την ενίσχυση του έργου της ενοριακής Κάριτας.

Ψυχική ανάταση

Πρόκειται για μία εκδήλωση που ξεκίνησε από τις επτά το απόγευμα και ολοκληρώθηκε μετά τις οκτώ το βράδυ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι πιστοί απήλαυσαν μία εξαίσια μουσική χορωδιακή συναυλία θρησκευτικών ύμνων που δόθηκε από τα μέλη της χορωδίας της Καθολικής Εκκλησίας, συνοδεία πιάνου και κιθάρας.

Παράλληλα, ιδιαίτερα κατανυκτική ήταν η παρουσία και της νεανικής χορωδίας της Καθολικής Εκκλησίας της Ευαγγελίστριας που τραγούδησε ύμνους αλλά και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με ξεχωριστή διάθεση και ζωντάνια. Αξίζει να σημειωθεί, πως η εν λόγω χορωδία, δραστηριοποιείται τα τελευταία δύο έτη και αποτελεί μία δημιουργική “φωλιά” για τη χορωδία των ενηλίκων.

Παρόντες ήταν και ο πατέρας Αντώνιος Βουτσίνος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Κάριτας Σύρου και ο εφημέριος της ενορίας του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας.

Πολύχρονη φροντίδα στο συνάνθρωπο

Η συναυλία όπως προαναφέρθηκε, δόθηκε ώστε να ενισχυθεί οικονομικά η Κάριτας Σύρου, που ιδρύθηκε πριν από τρεις δεκαετίες και επιτελεί ένα άξιο λόγου κοινωνικό έργο προς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες.

Υπενθυμίζεται ότι, σκοπός της Κάριτας Σύρου, αποτελεί η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ένδυσης και υπόδησης ώστε να προσφερθούν σε οικογένειες και συνανθρώπους μας που μαστίζονται από την οικονομική ανέχεια, καθώς επίσης και η κάλυψη των εξόδων σημαντικών εξετάσεων ή αναγκών διαβίωσης ατόμων που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Η συγκεκριμένη προσπάθεια στηρίζεται για περισσότερα από τριάντα χρόνια κατά κύριο λόγο στην προσφορά των εθελοντών.