Το νέο “πρόσωπο” του Χειρουργικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου

Οι "Φίλοι της Σύρου" στη διάθεση της Διοίκησης

Την υπόσχεση για διαρκή υποστήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου από τους Φίλους του νησιού, οι οποίοι μέσα από τις χορηγίες τους συμβάλλουν τόσο στην κάλυψη σημαντικών αναγκών, όσο και στη γενικότερη αναβάθμιση των υποδομών του, έδωσε το περασμένο Σάββατο ο Γιώργος Βακόνδιος, στην παρουσίαση του ανακατασκευασμένου δαπέδου του Χειρουργικού Τομέα.

Το έργο υλοποιήθηκε με την πολύτιμη βοήθεια του Σωματείου Νεφροπαθών Κυκλάδων, ο οποίος με βαθύ αίσθημα προσφοράς συνέβαλε επικουρικά στην εκτέλεση των εργασιών, καθώς και στην ευαισθητοποίηση μεγάλης μερίδας δωρητών.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βακόνδιος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες τόσο στον πρόεδρο του Σωματείου Νεφροπαθών, Γιάννη Δεναξά, όσο και στο προσωπικό του Νοσοκομείου, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην επίτευξη αυτού του σκοπού.

Επόμενη κίνηση, η συλλογή φαρμάκων

Όπως τόνισε, οι Φίλοι της Σύρου αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι που ασχολήθηκαν με ένα τόσο σημαντικό και μάχιμο τομέα, στην πρώτη γραμμή του Νοσοκομείου. “Το να προσφέρουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στους νοσηλευόμενους έχει μεγάλη σημασία και στην ψυχολογία τους αλλά και στην ψυχολογία των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτόν” ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι χορηγοί θα βρίσκονται πάντοτε στη διάθεση της διοίκησης του Νοσοκομείου και θα στηρίξουν έμπρακτα τον υπό σύσταση Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος. “Κάποιοι από τους χορηγούς μας έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί και έτσι, η επόμενη κίνησή μας είναι η συλλογή μεγάλης ποσότητας φαρμάκων για το κοινωνικό φαρμακείο” εξήγησε, σημειώνοντας “έχουν μείνει κάποιες μικρές ελλείψεις, τις οποίες όμως θα καλύψουμε στο χρόνο”.

Με τη σειρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιάννης Πετράκης απηύθυνε ευχαριστίες τόσο στον κ. Βακόνδιο, όσο και στους υπόλοιπους χορηγούς, φορείς και δίκτυα οι οποίοι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να δώσουν σε μία από τις σημαντικότερες πτέρυγες του νοσοκομείου τη φυσιογνωμία που της αρμόζει.

Σταδιακή αναβάθμιση της πτέρυγας

Παράλληλα ενημέρωσε πως ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου προχωράει με γοργούς ρυθμούς. “Σύντομα ευελπιστούμε ότι θα ξεκολλήσουν οι διαδικασίες προμήθειας μηχανημάτων, των ακτινοδιαγνωστικών και λοιπών μηχανημάτων και ήδη μέσα στο έτος να έχουμε έναν καινούριο αξονικό στο Νοσοκομείο Σύρου”, πρόσθεσε.

Δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί στη συμβολή του Κώστα Ιωαννίδη και της εταιρείας Coloplast οι οποίοι βοήθησαν με μικρότερα κομμάτια όπως οι κουρτίνες και η ανακατασκευή υλικών τμημάτων.